Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Αμπιντάλ: «Περήφανος που ήμουν μέρος του Ολυμπιακού»

Αμπιντάλ: «Περήφανος που ήμουν μέρος του Ολυμπιακού»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
19/12/2014 14:28
Περήφανος που αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό δήλωσε ο Ερίκ Αμπιντάλ ο οποίος ανακοίνωσε την αποχώρηση του από τους αγωνιστικούς χώρους. «Θα κρεμάσω την ερυθρόλευκη στο σπίτι μου» τόνισε.

Την απόφαση να «κρεμάσει» τα παπούτσια του μετά από μια σπουδαία καριέρα ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Ερίκ Αμπιντάλ, ο οποίος ξεκαθάρισε πως ο λόγος της απόφασης είναι καθαρά προσωπικός και επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι έχει στα χέρια του πρόταση από την Μπαρτσελόνα για να αναλάβει θέση στις ακαδημίες της ομάδας.

Ο Γάλλος αμυντικός δήλωσε περήφανος που αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μελλοντικής συνεργασίας με την ομάδα ενώ πρόσθεσε πως θα κρεμάσει στο σπίτι του την ερυθρόλευκη φανέλα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου:


Η αρχική του τοποθέτηση: «Σας ευχαριστώ που είστε εδώ σε μια τόσο μεγάλη και δύσκολη στιγμή για την καριέρα μου. Σήμερα σας δηλώνω επίσημα την απόφαση μου να σταματήσω την επαγγελματική μου καριέρα, εδώ στον Ολυμπιακό. Ο λόγος της απόφασης είναι καθαρά προσωπικός. Οι παίκτες του υψηλού επιπέδου καταλαβαίνουν πότε έρχεται αυτή η στιγμή και η δική μου στιγμή έφτασε. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο, τον Πιερ, τον Κριστιάν, όλο το επιτελείο, για την εμπιστοσύνη τους όλο τον καιρό που βρίσκομαι εδώ.

Θέλω να δηλώσω ότι είμαι περήφανος που ήμουν μέρος αυτού του συλλόγου. Πρόκειται για σπουδαίο σύλλογο που παίζει πάντα σε υψηλό επίπεδο. Εκτός από όσους ευχαρίστησα ήδη, θέλω να πω ευχαριστώ σε όλους τους προπονητές και τα επιτελεία των ομάδων που αγωνίστηκα. Έζησα μεγάλες στιγμές που θα υπάρχουν πάντα στην καρδιά και το μυαλό μου. Ήρθε η ώρα να αλλάξω σελίδα και κεφάλαιο στη ζωή μου. Η σχέση μου με τον Ολυμπιακό δεν τελειώνει εδώ. Προφανώς θα συνεχιστεί και στο μέλλον, όχι από την ιδιότητα του ποδοσφαιριστή, αλλά με άλλη ιδιότητα θα συνεχίσω να προσφέρω στο σύλλογο».Για τα πλάνα του: «Έχω μια πρόταση από την Μπαρτσελόνα για να αναλάβω θέση στις ακαδημίες εδώ και δύο χρόνια. Αυτή τη στιγμή αυτό που θέλω είναι να ξεκουραστώ με την οικογένειά μου και να πάρω τις αποφάσεις μου για το τι θα κάνω στο μέλλον».

Για τη σχέση του με τον Βαγγέλη Μαρινάκη: «Από την πρώτη στιγμή μού έδειξε εμπιστοσύνη, μου έδειξε αγάπη και μου έδειξε τα πάντα για την Ελλάδα. Αγαπά πολύ τη χώρα του και λατρεύει τον Ολυμπιακό. Κάνει τα πάντα για να ανέβει όλο και πιο ψηλά, έχει μεγάλες φιλοδοξίες».

Για το αν έχει γίνει συζήτηση για πιθανή συνεργασία με τον Ολυμπιακό στο μέλλον: «Έχω μιλήσει με τον πρόεδρο κι έχουμε κάνει κάποιες συζητήσεις σχετικά με αυτό. Δεν έχουμε όμως κάτι συγκεκριμένο. Προφανώς και είμαι ανοικτός σε κάθε πρόταση και επιθυμώ να βρεθώ κοντά ξανά στον Ολυμπιακό. Το πότε όμως δεν το γνωρίζω».

Για την κορυφαία στιγμή στην καριέρα του και τι παίρνει μαζί του φεύγοντας από την Ελλάδα: «Προφανώς οι πολύ μεγάλες στιγμές ενός αθλητή είναι όταν σηκώνει τρόπαιο. Πιο σημαντική όμως είναι η μετάβαση από το ερασιτεχνικό στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Η στιγμή που υπογράφεις συμβόλαιο είναι συγκλονιστική. Παίρνω μαζί μου την αγάπη που εισέπραξα στην Ελλάδα και όταν επιστρέψω στην Βαρκελώνη θα εύχομαι πάντα το καλύτερο για τον Ολυμπιακό. Θα κρεμάσω την ερυθρόλευκη στο σπίτι μου...».

Για το αν πίστευε πως θα ξαναπαίξει ποδόσφαιρο όταν διαγνώστηκε η ασθένεια του: «Η στιγμή που επέστρεψα στο γήπεδο ήταν τεράστια. Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν καλές αλλά και δύσκολες στιγμές. Στις δύσκολες πρέπει να είμαστε αποφασιστικοί. Χρησιμοποίησα την πίστη που έχω μέσα μου και το ποδόσφαιρο για να ξεπεράσω τα προβλήματα μου και να επιστρέψω στην αγωνιστική δράση»

Για το πώς θέλει να τον θυμούνται: «Είμαι ένας άνθρωπος που δεν ψάχνει την αναγνώριση. Εκείνοι που θα με εκτιμήσουν θα με εκτιμήσουν με τον τρόπο που εκείνοι κρίνουν. Νομίζω πάντως πως θα πρέπει να με θυμούνται σαν έναν άνθρωπο ταπεινό και ανοικτό».

Για τις στιγμές που θα θυμάται με την εθνική Γαλλίας κι αν είναι σύμπτωση που αποσύρθηκε μαζί με τον Τιερί Ανρί: «Η μεγαλύτερη στιγμή ήταν η συμμετοχή στο Μουντιάλ του 2006. Επίσης θα θυμάμαι πάντα την πρώτη μου κλήση. Έζησα μεγάλες στιγμές. Μέσα από αυτή την παρουσία έλαβα πολλά μαθήματα και ήταν κάτι που θα μου μείνει αξέχαστο. Όσο για τον Ανρί, είναι καθαρά θέμα σύμπτωσης που αποχωρώ με τον Τιερί. Θεωρώ πως δεν έχω κάνει ούτε τη μισή καριέρα από τη δική του. Ο καθένας αποφάσισε για τον εαυτό του».

Για το τι τίτλο θα έβαζε αν αποφάσιζε να γράψει βιβλίο: «Για να είμαι ειλικρινής, δεν έχω επιθυμία να γράψω βιβλίο. Αν έγραφα, θα είχε θέμα το ποδόσφαιρο και τίτλο θα είχε ‘Μετά την καριέρα, η ζωή συνεχίζεται».

Τι συμβουλή θα έδινε στους συμπαίκτες του και αν κόντρα στην Καλλονή παίζει το τελευταίο του επίσημο ματς: «Δεν είμαι σε θέση να δώσω συμβουλές στους παρευρισκόμενους. Είναι επαγγελματίες και συμπαίκτες μου. Πρέπει πάντα να είμαστε ενωμένοι για να πετύχουμε τους στόχους μας. Θα συζητήσουμε με τον Πιερ και τον Κριστιάν αν κόντρα στην Καλλονή είναι το τελευταίο μου ματς. Αλλά δεν έχω και πολλά περιθώρια αφού με περιμένουνε...».

Αν πιστεύει πως θα μπορούσε σωματικά να αγωνιστεί κι άλλα χρόνια: «Πρόκειται για μια επιλογή που μπορεί να πάρει κάποιος οποιαδήποτε στιγμή. Για εμένα ήρθε. Κάποιοι ίσως μπορεί να λυπηθούν αλλά εγώ δεν μετανιώνω για αυτή την απόφαση. Αν το είχα πριν δύο χρόνια ίσως το είχα μετανιώσει. Αλλά τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή...».

Το αφιέρωμα του Ολυμπιακού στον Αμπιντάλ:



Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.