Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κύπελλο Ασίας: Το σήκωσε η Αυστραλία του Ποστέκογλου (video)

Κύπελλο Ασίας: Το σήκωσε η Αυστραλία του Ποστέκογλου (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
31/1/2015 13:43
Πρωταθλήτρια Ασίας για πρώτη φορά στην ιστορία της στέφθηκε η Αυστραλία. Η ομάδα του Άγγελου Ποστέκογλου κέρδισε με 2-1 στην παράταση (1-1 κ.δ) την Ν. Κορέα στον τελικό του Σύδνεϋ και έγινε η 8η ομάδα που κατακτά το ασιαστικό Κύπελλο.

Έγραψε ιστορία η Αυστραλία του Άγγελου Ποστέκογλου. Οι «Socceroos» επικράτησαν με 2-1 της Ν. Κορέας στην παράταση και κατέκτησαν το ασιατικό Κύπελλο για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

Η Αυστραλία, που ήταν οικοδέσποινα της διοργάνωσης, άνοιξε το σκορ στο 45’ με ωραίο σουτ του Λουόνγκο, ωστόσο στις καθυστερήσεις του τελικού ο Χέουνγκ-Μιν Σον της Λεβερκούζεν ισοφάρισε σε 1-1, οδηγώντας το παιχνίδι στην παράταση.

Στον έξτρα χρόνο οι διοργανωτές πήραν εκ νέου το προβάδισμα με σκόρερ τον Τροΐσι στο 105’, με τον άσο της Ζούλτε Βάρεγκεμ να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα, καθώς στα υπόλοιπα λεπτά η Ν. Κορέα δεν κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση.

Αυτό ήταν το πρώτο ασιατικό Κύπελλο για την Αυστραλία, στην τρίτη της παρουσία στο θεσμό, με τα «καγκουρό» να γίνονται η 8η διαφορετική ομάδα που κατακτά τον τίτλο.

Στα αξιοσημείωτα πως η Αυστραλία έγινε η πρώτη Εθνική ομάδα που κατακτά δύο διαφορετικούς ηπειρωτικούς τίτλους, καθώς έχει ήδη στη συλλογή της τέσσερα Κύπελλα Ωκεανίας (1980, 1996, 2000, 2004).


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.