Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κύπελλο Ισπανίας: Μπαρτσελόνα εναντίον… Βαλβέρδε στον τελικό (video)

Κύπελλο Ισπανίας: Μπαρτσελόνα εναντίον… Βαλβέρδε στον τελικό (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
5/3/2015 01:13
Όπως και στο πρώτο παιχνίδι, η Μπαρτσελόνα κέρδισε με 3-1 την Βιγιαρεάλ στο «Μαδριγάλ» και «σφράγισε» την πρόκριση για τον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας, όπου θα αντιμετωπίσει την Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε, μετά τη νίκη των Βάσκων με 2-0 στην έδρα της Εσπανιόλ.

Το 27ο Κύπελλο της ιστορία της θα διεκδικήσει στις 30 Μάιου η Μπαρτσελόνα, η οποία κέρδισε με 3-1 τη Βιγιαρεάλ στο «Μαδριγάλ» και με συνολικό σκορ 6-2 εξασφάλισε την πρόκριση για τον τελικό του θεσμού.

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τους «μπλαουγκράνα», οι οποίοι προηγήθηκαν μόλις στο 3ο λεπτό με κοντινό σουτ του Νεϊμάρ, έπειτα από ψηλοκρεμαστή σέντρα του Μέσι. Η Βιγιαρεάλ δεν τα παράτησε, απείλησε στο 20’ με τον Τσερίσεφ και στο 39’ έφτασε στην ισοφάριση με πλασέ του Τζόναθαν Ντος Σάντος.

Οι γηπεδούχοι πίστεψαν στο «όνειρο», ωστόσο τα πάντα τελείωσαν στο 65’, όταν ο Πίνα ανέτρεψε τον Νεϊμάρ και αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη. Η Μπαρτσελόνα εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό πλεονέκτημα και πήρε τη νίκη με γκολ των Σουάρες (73’) και Νεϊμάρ (88’).

Αυτός θα είναι ο 37ος τελικός Κυπέλλου Ισπανίας για την Μπαρτσελόνα που έχει το ρεκόρ με 26 κατακτήσεις. Μάλιστα οι «μπλαουγκράνα» έφτασαν στον τελικό με 8 νίκες και 31-5 γκολ.

Στα άσχημα ο σοβαρός τραυματισμός του Μπουσκέτς, ο οποίος χτύπησε άσχημα στον δεξί αστράγαλο και έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο για να διαπιστωθεί το μέγεθος της ζημιάς.

Στον τελικό η Μπιλμπάο


Κύπελλο Ισπανίας: Μπαρτσελόνα εναντίον… Βαλβέρδε στον τελικό (video)
Αντίπαλος της Μπαρτσελόνα θα είναι η Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε, η οποία κέρδισε με 2-0 την Εσπανιόλ μέσα στη Βαρκελώνη.

Το πρώτο ματς στο «Σαν Μαμές» είχε ολοκληρωθεί ισόπαλο με 1-1, ωστόσο οι Βάσκοι έκαναν την ανατροπή στη ρεβάνς του «Κορνέλλα-Ελ Πρατ».

Τα γκολ της νίκης για την ομάδα του Βαλβέρδε πέτυχαν οι Αντούριθ (13’) και Ετσεΐτα (42’), με τους Βάσκους να επιστρέφουν σε τελικό Κυπέλλου Ισπανίας μετά το 2012, όταν είχαν χάσει με 3-0 από την Μπαρτσελόνα.

Η Μπιλμπάο είχε βρεθεί στον τελικό και το 2009 όταν και πάλι ηττήθηκε από την Μπαρτσελόνα, αυτή τη φορά με 4-1. Συνολικά μετράει 24 κατακτήσεις (2η στη σχετική λίστα), με τελευταία αυτή του 1984, όταν κέρδισε τη… Μπαρτσελόνα (1-0) και έκανε το νταμπλ στην Ισπανία.




Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.