Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πρέμιερ Λιγκ: Το ντέρμπι «βάφτηκε» μπλε (video)

Πρέμιερ Λιγκ: Το ντέρμπι «βάφτηκε» μπλε (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
18/4/2015 21:27
Και πώς να το χάσει! Με γκολ του Αζάρ (38’) η Τσέλσι κέρδισε με 1-0 την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο ντέρμπι του «Στάμφορντ Μπριτζ» και βρίσκεται αγκαλιά με το 5ο πρωτάθλημα της ιστορίας της.

Η Τσέλσι υποχρέωσε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην πρώτη της ήττα μετά από έξι συνεχόμενες νίκες. Η ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο πήρε τη νίκη με 1-0 στο Λονδίνο και πηγαίνει με +10 στο «Έμιρειτς» για το παιχνίδι της επόμενης αγωνιστικής με την 2η Άρσεναλ.

«Χρυσός» σκόρερ για τους «μπλε» ήταν ο Έντεν Αζάρ ο οποίος σκόραρε στο 38’ στην πρώτη ευκαιρία των γηπεδούχων στο πρώτο μέρος. Ο ίδιος είχε δοκάρι στο 54’ για ένα δεύτερο τέρμα και παρά τις προσπάθειες της Γιουνάιτεντ στα υπόλοιπα λεπτά για το γκολ της ισοφάρισης, το 1-0 έμεινε μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης και η Τσέλσι βρίσκεται… αγκαλιά με τον τίτλο.

Πρέμιερ Λιγκ: Το ντέρμπι «βάφτηκε» μπλε (video)
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Μόλις στο 4ο λεπτό η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ «άγγιξε» το γκολ, με το σουτ του Ρούνεϊ από την περιοχή να περνάει δίπλα από δοκάρι του Κουρτουά, ξεγελώντας μάλιστα τον Ντε Χέα, ο οποίος πανηγύρισε εκτιμώντας ότι η μπάλα είχε πάει στα δίχτυα.

Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη. Η Τσέλσι άφησε την κατοχή στην Γιουνάιτεντ, η οποία δεν κατάφερε να απειλήσει με εξαίρεση δύο σουτ των Ερέρα (12’) και ΜακΝερ (13’) που δεν ανησύχησαν τους γηπεδούχους.

Στον αντίποδα, η Τσέλσι δεν δημιούργησε καμία αξιόλογη φάση όμως χρειάστηκε μόλις μια ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Στο 38’ ο Φάμπρεγκας πήρε τη μπάλα από τον Φαλκάο και έδωσε στον Οσκάρ, εκείνος βρήκε εξαιρετικά με τακουνάκι τον Αζάρ και ο Βέλγος με ωραίο πλασέ μέσα στην περιοχή, «έγραψε» το 1-0 βάζοντας… φωτιά στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

Στο ξεκίνημα της επανάληψης ο Αζάρ έφτασε κοντά σε ένα δεύτερο γκολ, στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι. Μετά από λάθος του Ερέρα στο 54’, ο Ντρογκμπά μπήκε στην περιοχή, όμως το σουτ του κόντραρε στον Σμόλινγκ και στην επαναφορά ο Αζάρ δεν μπόρεσε από πλάγια θέση να την στείλει στα δίχτυα, σημαδεύοντας το δοκάρι του Ντε Χέα.

Η Γιουνάιτεντ απάντησε στις ευκαιρίες στο 61’ με δυνατό σουτ του ΜακΝερ που έδιωξε ο Κουρτουά, ενώ στο 67’ το σουτ του Φαλκάο πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Βέλγου πορτιέρο.

Ο Κολομβιανός πήρε φανέλα βασικού για πρώτη φορά μετά τις 28/2 αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει, στέλνοντας στο 77’ τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά του αριστερού δοκαριού με σουτ μέσα από την περιοχή.

Η ομάδα του Φαν Χαάλ προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση, ωστόσο η Τσέλσι άντεξε την πίεση των «κόκκινων διαβόλων». Μάλιστα στο 90+5’ η Γιουνάιτεντ ζήτησε πέναλτι για ανατροπή του Ερέρα από τον Κέιχιλ, όμως το ριπλέι έδειξε ότι ο Ισπανός έπεσε έξυπνα στο πόδι του Άγγλου αμυντικού ώστε να πάρει την παράβαση από τον Ντιν, που βρίσκονταν πολύ κοντά στη φάση.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.