Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Προκριματικά Euro: Η Ιρλανδία κέρδισε την Γερμανία και ελπίζει για πρόκριση

Προκριματικά Euro: Η Ιρλανδία κέρδισε την Γερμανία και ελπίζει για πρόκριση

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
9/10/2015 00:51
Με γκολ του Σέιν Λονγκ, η Ιρλανδία κέρδισε με 1-0 την Γερμανία στο Δουβλίνο, πανηγύρισε την πρώτη της νίκη κόντρα στα «πάντσερ» και έβαλε… φωτιά στον 4o όμιλο! «Χρυσό» βαθμό με Λεβαντόφσκι η Πολωνία, 2-2 με Σκωτία.

Η Γερμανία χρειάζονταν ένα βαθμό κόντρα στην Ιρλανδία για να εξασφαλίσει την πρόκριση και είχε κάποιες καλές στιγμές στο πρώτο μέρος για να πάρει το προβάδισμα.

Οι παγκόσμιοι πρωταθλητές είχαν καλή στιγμή στο 8’ με κεφαλιά του Μπόατενγκ και τέσσερα λεπτά μετά το πλασέ του Γκουντογκάν έφυγε άουτ. Οι Γερμανοί απείλησαν ξανά στο 40’ με πλασέ του Οζίλ και στο 55’ έχασαν μεγάλη ευκαιρία με άστοχο σουτ του Σούρλε από πλεονεκτική θέση.

Η Ιρλανδία ανέβασε στη συνέχεια την απόδοση της και στο 70’ κατάφερε να σκοράρει με γκολ του Σέιν Λονγκ. Μετά από βολέ του γκολκίπερ, Ράντολφ, η μπάλα έφτασε στον επιθετικό της Σαουθάμπτον και αυτός με ωραίο τελείωμα «έγραψε» το 1-0, πέντε λεπτά μετά την είσοδο του στο ματς.

Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν στη συνέχεια για το γκολ της ισοφάρισης και είχαν μεγάλη στιγμή στο 78’, όταν το σουτ του Μίλερ από το ύψος του πέναλτι πέρασε άουτ. Τρία λεπτά μετά ο Ράντολφ απόκρουσε την κεφαλιά του Μπόατενγκ, κρατώντας το 1-0 μέχρι το φινάλε.

Με αυτή τη νίκη, η Ιρλανδία έπιασε την Πολωνία στην 2η θέση (υστερεί όμως στην ισοβαθμία) και την τελευταία αγωνιστική την αντιμετωπίζει στην Βαρσοβία, σε μια μεγάλη μάχη για την απευθείας πρόκριση. Οι Ιρλανδοί χρειάζονται μόνο νίκη ή ισοπαλία με σκορ 2-2, 3-3 κοκ, διαφορετικά το εισιτήριο θα πάρει στους Πολωνούς.

«Χρυσό» βαθμό με Λεβαντόφσκι η Πολωνία


Με τον Λεβαντόφσκι να σκοράρει στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων, η Πολωνία πήρε βαθμό (2-2) στην έδρα της Σκωτίας και απέκτησε το προβάδισμα για την απευθείας πρόκριση αντί των Ιρλανδών.

Ο «καυτός» Λεβαντόφσκι άνοιξε το σκορ στο 3ο λεπτό, ωστόσο η Σκωτία έφερε… τούμπα το ματς χάρη σε δύο εκπληκτικά γκολ των Ρίτσι (45’) και Φλέτσερ (62’). Οι γηπεδούχοι κρατούσαν τη νίκη, όμως στο 90+4’, ο Λεβαντόφσκι σκόραρε από κοντά, διαμορφώνοντας το τελικό 2-2.

Στο άλλο ματς του ομίλου, η Γεωργία κέρδισε με 4-0 το Γιβραλτάρ και την τελευταία αγωνιστική θα αντιμετωπίσει την Γερμανία εκτός έδρας. Αξίζει να σημειωθεί πως υπάρχει ένα ακραίο σενάρια που θέλει τους Γερμανούς να τερματίζουν 3οι σε τριπλή ισοβαθμία, εφόσον η Γεωργία κερδίσει στη Γερμανία και παράλληλα το Πολωνία-Ιρλανδία έρθει ισόπαλο!

Η βαθμολογία:


1. Γερμανία 19
2. Πολωνία 18
3. Ιρλανδία 18
4. Σκωτία 12
5. Γεωργία 9
6. Γιβραλτάρ 0




Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.