Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κύπελλο Ισπανίας: «Σφράγισε» το εισιτήριο για τον τελικό η Σεβίλλη

Κύπελλο Ισπανίας: «Σφράγισε» το εισιτήριο για τον τελικό η Σεβίλλη

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
12/2/2016 01:44
Η Σεβίλλη ήρθε ισόπαλη 2-2 με τη Θέλτα στο Βίγκο και σε συνδυασμό με το 4-0 του πρώτου αγώνα, «σφράγισε» την πρόκριση για τον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας, όπου θα αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα.

Μπαρτσελόνα-Σεβίλλη θα είναι ο φετινός τελικός του Κυπέλλου Ισπανίας. Μια ημέρα μετά την πρόκριση των Καταλανών κόντρα στη Βαλένθια, οι Ανδαλουσιανοί ήρθαν ισόπαλοι 2-2 με την Θέλτα και «σφράγισαν» και τυπικά το εισιτήριο για τον τελικό της διοργάνωσης.

Το 4-0 του πρώτου αγώνα έδινε ελάχιστες ελπίδες στην Θέλτα για την ανατροπή. Οι γηπεδούχοι πάντως δεν πέταξαν λευκή πετσέτα και μάλιστα κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα δύο τερμάτων με ισάριθμα γκολ του Άσπας (35’, 55’). Ωστόσο, η Σεβίλλη φρόντισε να κόψει τα «φτερά» της Θέλτα, καθώς δύο λεπτά μετά την επίτευξη του δεύτερου γκολ, κατάφερε να μειώσει σε 2-1 με τον Μπανέγα (57’).

Η Θέλτα θα μπορούσε να ξαναπάρει προβάδισμα δύο τερμάτων στο 60’, όμως ο Γκιντέτι έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι από το σημείο του πέναλτι. Το 3-1 δεν έγινε ποτέ και στο 87’ ο Κονοπλιάνκα διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

Αυτή είναι η 8η φορά που η Σεβίλλη θα βρεθεί στον τελικό του Κυπέλλου, μετρώντας πέντε κατακτήσεις (τελευταία το 2010) και δύο ήττες. Αξίζει να σημειωθεί πως Σεβίλλη και Μπαρτσελόνα έχουν βρεθεί δύο φορές αντιμέτωπες σε ευρωπαϊκό τελικό Σούπερ Καπ (2007, 2015), αλλά ποτέ σε τελικό Κυπέλλου Ισπανίας! Ο τελικός θα γίνει στις 21 Μαίου, ενώ μένει να αποφασιστεί ποια θα είναι η έδρα που θα φιλοξενήσει την αναμέτρηση των δύο ομάδων.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.