Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πρέμιερ Λιγκ: Τότεναμ για τίτλο!

Πρέμιερ Λιγκ: Τότεναμ για τίτλο!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
14/2/2016 20:20
Θρίαμβος για Τότεναμ στο «Έτιχαντ»! Με γκολ των Κέιν (53’ πεν.) και Έρικσεν (83’), οι «πετεινοί» πέρασαν με 2-1 από την έδρα της Μάντσεστερ Σίτι και μείωσαν στο -2 τη διαφορά από την πρωτοπόρο Λέστερ! Ισοφάρισαν προσωρινά με Ιεανάτσο (74’) οι «πολίτες», που έμειναν πίσω στη μάχη του πρωταθλήματος.

Για τα καλά στην διεκδίκηση του τίτλου μπήκε η Τότεναμ! Η ομάδα του Μαουρίτσιο Ποκετίνο κέρδισε με 2-1 την Μάντσεστερ Σίτι στο «Έτιχαντ» και έπιασε την συμπολίτισσα Άρσεναλ στην 2η θέση του πρωταθλήματος, όντας πλέον στο -2 από την Λέστερ. Αντίθετα, οι «πολίτες» γνώρισαν δεύτερη σερί εντός έδρας ήττα και βρέθηκαν στο -6 από την κορυφή!

Το παιχνίδι ήταν αρκετά ισορροπημένο στο πρώτο μέρος, με τις δύο ομάδες να ήταν ιδιαίτερα προσεκτικές. Η επιστροφή του Κομπανί στην ενδεκάδα βοήθησε ανασταλτικά την Σίτι, η οποία δεν επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να απειλήσουν, με εξαίρεση ένα δυνατό σουτ του Ερικσεν στο 28’, το οποίο έδιωξε ο Χαρτ.

Στον αντίποδα, οι «πολίτες» είχαν καλή στιγμή στο 10’ με άστοχο σουτ του Αγκουέρο μέσα από την περιοχή, ενώ στο 24’ ο Ρόουζ έδιωξε σωτήρια με το στήθος το σουτ του Στέρλινγκ.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης (49΄) ο Αγκουέρο έχασε τεράστια ευκαιρία για να δώσει το προβάδισμα στην Σίτι, καθώς δεν μπόρεσε από κοντά να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να σκοράρουν και το πλήρωσαν λίγα λεπτά μετά…

Στο 52’, έπειτα από σέντρα του Ρόουζ, ο Στέρλινγκ βρήκε την μπάλα με το χέρι όντας γυρισμένος, όμως ο Κλάτενμπεργκ έδειξε τη βούλα του πέναλτι. Ο Κέιν ανέλαβε την εκτέλεση και «έγραψε» το 1-0, φτάνοντας τα 15 γκολ στα τελευταία 17 παιχνίδια πρωταθλήματος.

Δύο λεπτά μετά, η Σίτι «άγγιξε» την ισοφάριση, όμως η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τουρέ τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Γιορίς. Στο 66’ ο Πελεγκρίνι έριξε στο ματς τον Ιεανάτσο και ο 19χρονος επιθετικός τον δικαίωσε για την επιλογή του στο 74’, ισοφαρίζοντας σε 1-1 με δυνατό πλασέ από το ύψος του πέναλτι.

Το γκολ έδωσε… φτερά στην Σίτι, η οποία πίεσε για την ανατροπή και στο 78’ θα μπορούσε να κάνει το 2-1, όμως ο Γιορίς απόκρουσε το δυνατό σουτ του Τουρέ. Το μομέντουμ άνηκε στους γηπεδούχους, όμως στο 83’ η Τότεναμ «πάγωσε» ξανά το «Έτιχαντ»…

Μετά από εξαιρετική μπαλιά του Λαμέλα στην κόντρα, ο Έρικσεν βγήκε τετ-α-τετ με τον Χαρτ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, σκοράροντας ανήμερα των γενεθλίων του. Παρά την πίεση της Σίτι, το 2-1 έμεινε μέχρι το φινάλε και η Τότεναμ βρίσκεται πλέον στο -2 από την κορυφή, αφήνοντας την αντίπαλο της στο -6 από την Λέστερ.




Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.