Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τσάμπιονς Λιγκ: Βασίλισσα ξανά!

Τσάμπιονς Λιγκ: Βασίλισσα ξανά!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
29/5/2016 00:41
Πρωταθλήτρια Ευρώπης για 11η φορά στην ιστορία της στέφθηκε η Ρεάλ Μαδρίτης. Μετά τον τελικό της Λισαβόνας, η «βασίλισσα» νίκησε ξανά την Ατλέτικο, αυτή τη φορά με 5-3 στα πέναλτι (1-1 κ.δ), με τον Χουανφράν να αστοχεί στο 4ο πέναλτι και τον Ρονάλντο να «σκοτώνει» την ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε. Ράμος (15’) και Καράσκο (79’) τα γκολ στην κανονική διάρκεια.

Δύο χρονιά μετά, η Ρεάλ επέστρεψε στο θρόνο! Η «βασίλισσα» αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Ατλέτικο, στην κανονική διάρκεια και την παράταση, αλλά στα πέναλτι επικράτησε με 5-3, κατακτώντας το 11ο Ευρωπαϊκό στην ιστορία της.

Όπως και στον τελικό της Λισαβόνας, ο Σέρχιο Ράμος «πλήγωσε» ξανά την Ατλέτικο, ανοίγοντας το σκορ στο 15ο λεπτό (από θέση οφσάιντ), όμως, αυτή τη φορά η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε είχε απάντηση. Ο Γκριεζμάν αστόχησε σε πέναλτι στο 47’, ο Όμπλακ με σωτήριες επεμβάσεις κράτησε τους «ροχιμπλάνκος» στο ματς και στο 79’ ο Καράσκο ισοφάρισε το σκορ σε 1-1.

Η παράταση αποδείχθηκε άκαρπη και για 11η φορά ο τελικός κρίθηκε στην άσπρη βούλα. Ο αριθμός αποδείχθηκε συμβολικός, αφού η ψυχοφθόρος διαδικασία οδήγησε την Ρεάλ το 11ο Ευρωπαϊκό. Ο Χουανφράν ήταν μοιραίος στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι και η «βασίλισσα» με πέντε εύστοχες εκτελέσεις (5-3) επέστρεψε στην κορυφή της Ευρώπης.

Στην πρώτη του χρονιά ο Ζινεντίν Ζιντάν οδήγησε την Ρεάλ στο Τσάμπιονς Λιγκ και έγινε ο πρώτος στα χρονικά που έχει κερδίσει το τρόπαιο ως παίκτης (2002), προπονητής (2016) και βοηθός προπονητή (2014). Μεγάλος «Ζιζού»…

Από την πλευρά των ηττημένων, η Ατλέτικο έβγαλε εκτός δύο από τα μεγάλα φαβορί (Μπάγερν, Μπαρτσελόνα), αλλά δεν κατάφερε να σηκώσει για πρώτη φορά το βαρύτιμο τρόπαιο, γνωρίζοντας τρίτη ήττα σε τελικούς.

Το ματς:


Τσάμπιονς Λιγκ: Βασίλισσα ξανά!
Η Ρεάλ πήρε από το ξεκίνημα την κατοχή της μπάλας και η πρώτη της μεγάλη ευκαιρία ήρθε στο 6ο λεπτό. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Μπέιλ, ο Κασεμίρο βρήκε τη μπάλα στη μικρή περιοχή, αλλά ο Όμπλακ απέκρουσε με τα πόδια.

Η ευκαιρία της «βασίλισσας» αποδείχθηκε προειδοποιητική βολή, καθώς στο 15’ η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν κατάφερε να ανοίξει το σκορ μετά από νέα στημένη φάση. Ο Κρόος εκτέλεσε φάουλ, ο Μπέιλ πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Ράμος με κοντινή προβολή άνοιξε το σκορ, «πληγώνοντας» ξανά την Ατλέτικο μετά τον τελικό της Λισαβόνας. Βέβαια, όπως φάνηκε στο ριπλέι, ο Ισπανός ήταν σε θέση οφσάιντ, σε μια αρκετά δύσκολη φάση για τον επόπτη.

Μετά το γκολ, η Ατλέτικο κέρδισε μέτρα και προσπάθησε να δημιουργήσει κινδύνους στην εστία της Ρεάλ, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Ο Γκριεζμάν ήταν ο μοναδικός παίκτης των «ροχιμπλάνκος» που έβαζε προβλήματα στους αμυντικούς της «βασίλισσας», όμως όσα σουτ επιχείρησε, δεν ανησύχησαν τον Νάβας.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης, ο Σιμεόνε έριξε στο ματς τον Καράσκο στη θέση του Φερνάντες και στο 47’ ο Φερνάντο Τόρες κέρδισε πέναλτι για μαρκάρισμα του Πέπε στην περιοχή. Ο Γκριεζμάν ανέλαβε την εκτέλεση, όμως έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, χάνοντας τεράστια ευκαιρία για το 1-1. Η Ατλέτικο έψαχνε την ισοφάριση και στο 54’ σπατάλησε νέα καλή στιγμή με τον Σάβιτς, ο οποίος δεν μπόρεσε εξ’ επαφής να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Τσάμπιονς Λιγκ: Βασίλισσα ξανά!
Η Ρεάλ, που έχασε με τραυματισμό τον Καρβαχάλ (μπήκε ο Ντανίλο), κατάφερε να ισορροπήσει και στο 70’ θα μπορούσε να πετύχει δεύτερο γκολ, όμως ο Όμπλακ νίκησε σε τετ-α-τετ τον Μπενζεμά. Ο Σλοβένος γκολκίπερ ήταν εντυπωσιακός, αφού στο 78’ νίκησε και τον Ρονάλντο σε τετ-α-τετ, ενώ στη συνέχεια της φάσης, ο Σάβιτς απομάκρυνε στη γραμμή το σουτ του Μπέιλ.

Η Ατλέτικο έμεινε ζωντανή και στο επόμενο λεπτό κατάφερε να φέρει το σκορ στα ίσα με τον Καράσκο. Ο Γκάμπι έδωσε με λόμπα στον Χουάνφραν, αυτός μπήκε στην περιοχή αό τα δεξιά και γύρισε στον Καράσκο, ο οποίος με προβολή στην κίνηση, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, ισοφαρίζοντας σε 1-1. Ο 22χρονος αποδείχθηκε «χρυσή» αλλαγή και έγινε ο πρώτος Βέλγος που σκοράρει σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ. Μάλιστα, ο ίδιος το πανηγύρισε φιλώντας την κοπέλα του, η οποία αποδείχθηκε ότι ήταν η Νοεμί Χαπάρτ, μις Βελγίου το 2013.

Η «βασίλισσα» προσπάθησε να αντιδράσει και είχε καλή στιγμή στο 85’ με σουτ του Μπέιλ, το οποίο μπλόκαρε ο Όμπλακ. Η απάντηση της Ατλέτικο θα μπορούσε να έρθει στις καθυστερήσεις, καθώς οι «ροχιμπλάνκος» έφευγαν με εξαιρετικές προϋποθέσεις στην αντεπίθεση, όμως ο Ράμος έκοψε τη φάση με σκληρό φάουλ στον Γκάμπι, που σήκωσε κόκκινη κάρτα (πήρε μόνο κίτρινη).

Ο τελικός οδηγήθηκε στην παράταση, εκεί όπου ο Ζιντάν δεν είχε δυνατότητα για άλλη αλλαγή, έχοντας αποσύρει τους Κροος (η γερμανική τηλεόραση υποστήριξε ότι ένιωθε ενοχλήσεις – μπήκε ο Ίσκο) και Μπενζεμά (στη θέση του ο Βάθκεθ). Αντίθετα ο Ντιέγκο Σιμεόνε φύλαξε δύο αλλαγές και τις χρειάστηκε, αφού στον έξτρα χρόνο έχασε με τραυματισμούς τους Φιλίπε Λουίς και Κόκε (πέρασαν Λούκας και Παρτέι).

Τσάμπιονς Λιγκ: Βασίλισσα ξανά!
Η Ατλέτικο πατούσε καλύτερα στ πρώτα λεπτά της παράτασης και στο 99’ ο Ντανίλο έκοψε σωτήρια τον Γκριεζμάν, που έβγαινε μόνος του απέναντι στον Νάβας. Δύο λεπτά μετά, η Ρεάλ απάντησε με δυνατό σουτ του Μπέιλ, το οποίο κοντράρει στον Σάβιτς.

Στα τελευταία λεπτά η «βασίλισσα» κέρδισε μέτρα και στο 119’ έχασε μεγάλη ευκαιρία με Βάθκεθ. Ο Ισπανός βρέθηκε ελεύθερος με τη μπάλα στην περιοχή της Ατλέτικο, όμως καθυστέρησε και ο Λούκας τον έκοψε πριν προλάβει να σουτάρει. Το 1-1 έμεινε μέχρι το φινάλε και ο πρωταθλητής Ευρώπης κρίθηκε στα πέναλτι για 11η φορά στην ιστορία.

Εκεί οι παίκτες της Ρεάλ αποδείχθηκαν ψύχραιμοι, ενώ η τακτική του Όμπλακ να μένει στο κέντρο της εστίας στις πρώτες εκτελέσεις, δεν απέδωσε καρπούς. Στην 4η εκτέλεση ο Χουάνφραν έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και ο Ρονάλντο με εύστοχο χτύπημα διαμόρφωσε το τελικό 5-4, «σφραγίζοντας» την κατάκτηση του 11ου Ευρωπαϊκού.

Τα πέναλτι:


1-0 Λούκας Βάθκεθ, 1-1 Γκριεζμάν, 2-1 Μαρσέλο, 2-2 Γκάμπι, 3-2 Μπέιλ, 3-3 Σαούλ, 4-3 Σέρχιο Ράμος, ΔΟΚΑΡΙ Χουανφράν, 5-3 Ρονάλντο

Οι συνθέσεις:


Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Νάβας, Καρβαχάλ (52’ Ντανίλο), Πέπε, Σέρχιο Ράμος, Μαρσέλο, Κρόος (72’ Ίσκο), Μόντριτς, Κασεμίρο, Μπέιλ, Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά (77’ Λούκας Βάθκεθ).

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ, Χουανφράν, Σάβιτς, Γοδίν, Φελίπε Λουίς (109’ Λούκας Ερνάντες), Σαούλ, Γκάμπι, Αουγκούστο Φερνάντες (46’ Καράσκο), Κόκε (116' Παρτέι), Γκριεζμάν, Τόρες.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.