Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ντάικ για Brexit: «Δεν γνωρίζουμε ακόμα πως θα επηρεαστεί η Πρέμιερ Λιγκ»

Ντάικ για Brexit: «Δεν γνωρίζουμε ακόμα πως θα επηρεαστεί η Πρέμιερ Λιγκ»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
25/6/2016 00:15
Ο πρόεδρος της αγγλικής ομοσπονδίας, Γκρεγκ Ντάικ δήλωσε έκπληκτος από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Βρετανία και αναφέρθηκε στα νέα δεδομένα του αγγλικού ποδοσφαίρου μετά το Brexit.

Ραγδαίες εξελίξεις σε όλους τους τομείς αναμένεται να προκαλέσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Βρετανία, που πλέον γίνεται η πρώτη χώρα που ψήφισε για την αποχώρησή της από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Φυσικά το ποδόσφαιρο της χώρας και πιο συγκεκριμένα ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα του πλανήτη, η Πρέμιερ Λιγκ, δεν θα μείνουν ανεπηρέαστα. Η αύξηση του κόστους των μεταγραφών για τις ομάδες λόγω της ισοτιμίας, οι νέες εργασιακές συνθήκες που θα οριστούν και φυσικά ο περιορισμός στον αριθμό των ευρωπαίων παικτών, είναι μερικές από τις επιπτώσεις που αναμένεται να φέρνει το Brexit.

Ντάικ για Brexit: «Δεν γνωρίζουμε ακόμα πως θα επηρεαστεί η Πρέμιερ Λιγκ»
Οι αλλαγές φυσικά δεν θα είναι άμεσες, αφού εκτιμάται ότι θα χρειαστεί μια περίοδος δύο ετών μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της οριστικής αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Όπως τονίζει ο Γκρεγκ Ντάικ, όλα θα εξαρτηθούν από τη συμφωνία της Βρετανίας με την Ε.Ε.

Ο πρόεδρος της αγγλικής ομοσπονδίας δήλωσε έκπληκτος από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, ενώ αναφέρει πως το Brexit θα δώσει ευκαιρίες σε περισσότερους Βρετανούς ποδοσφαιριστές. Ο ίδιος πάντως εμφανίστηκε αισιόδοξος πως η αποχώρηση της Βρετανίας από την Ε.Ε δεν θα εμποδίσει τις αγγλικές ομάδες να προσελκύσουν μεγάλους ποδοσφαιριστές από το εξωτερικό.

«Δεν περίμενα αυτό το αποτέλεσμα. Προσωπικά τάχθηκα υπέρ της παραμονής και πίστευα ότι οι περισσότεροι θα βρισκόμασταν σ’ αυτή την πλευρά. Τελικά, αποδείχθηκε το αντίθετο. Ως εκ τούτου, από ποδοσφαιρικής πλευράς, το αποτέλεσμα μπορεί να φέρει μεγάλες αλλαγές. Ο κανονισμός Μποσμάν και όλες οι ευρωπαϊκές αποφάσεις δεν θα ισχύουν για μας στο μέλλον. Βέβαια δεν μπορούμε να ξέρουμε πόσο μεγάλες θα είναι αλλαγές μέχρι να γίνουν γνωστοί οι όροι της αποχώρησης από την Ε.Ε.

Προφανώς, εάν γίνουν αλλαγές στο εργασιακό πλαίσιο και στην ελεύθερη μεταφορά των ποδοσφαιριστών, τότε οι αγγλικές ομάδες δεν θα μπορούν να φέρουν όποιον Ευρωπαίο παίκτη επιθυμούν. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πόσο θα περιοριστεί ο αριθμός των παικτών που μέχρι πρότινος λογίζονται ως κοινοτικοί. Όλα θα εξαρτηθούν από τη συμφωνία μεταξύ της Βρετανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Είναι σαφές ότι οι σύλλογοι επιθυμούν να υπάρχει μια εντελώς ελεύθερη αγορά. Θα ήταν κρίμα να μην μπορούν να έρθουν εδώ μεγάλοι ευρωπαίοι παίκτες. Δεν νομίζω όμως ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο
», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ντάις.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως αυτή η εξέλιξη μπορεί να δώσει την ευκαιρία σε περισσότερους Άγγλους παίκτες να καθιερωθούν στις ομάδες τους: «Μια από τις ανησυχίες μου είναι το γεγονός ότι δεν δίνονται ευκαιρίες στα νέα παιδιά να κάνουν το βήμα στην πρώτη ομάδα. Είναι ντροπή να βλέπουμε τόσο μειωμένο αριθμό Άγγλων παικτών στις ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ. Εάν οι αλλαγές αυξήσουν τον αριθμό των Άγγλων ποδοσφαιριστών, τότε είναι ευπρόσδεκτές», ανέφερε στο «BBC».

Πρέμιερ Λιγκ: «Δεν επηρεαζόμαστε από το Brexit»


Με ανακοίνωση της, η Πρέμιερ Λιγκ αναφέρει ότι η Λίγκα δεν θα επηρεαστεί από το Brexit, όσον αφορά την προσέλκυση ενδιαφέροντος διεθνώς, τονίζοντας πως θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια να μην ζημιωθεί η διοργάνωση. Αναλυτικά:

«Η Πρέμιερ Λιγκ είναι μια απολύτως επιτυχημένη αθλητική διοργάνωση που προσελκύει κόσμο τόσο εγχώρια όσο και διεθνώς. Αυτός θα είναι ο στόχος μας ανεξαρτήτως αποτελέσματος στο δημοψήφισμα.

Δεδομένου του ότι μπορεί να είναι αβέβαιο το πολιτικό τοπίο μετά την ψήφο για έξοδο δεν υπάρχει νόημα να σκεφτόμαστε τις επιπτώσεις έως ότου υπάρξει περισσότερη σαφήνεια. Ξεκάθαρα, εμείς θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε με την κυβέρνηση και τους άλλους φορείς, ανεξαρτήτως δηλαδή από το αποτέλεσμα οποιασδήποτε διαδικασίας
».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.