Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Euro 2016: Θρίαμβος για Ουαλία!

Euro 2016: Θρίαμβος για Ουαλία!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
1/7/2016 23:51
Η Ουαλία κέρδισε με 3-1 το Βέλγιο, ανατρέποντας μάλιστα το σκορ, και προκρίθηκε σε ημιτελικά μεγάλης διοργάνωσης για πρώτη φορά στην ιστορία της! Ναινγκολάν (13’) / Γουίλιαμς (30’), Ρόμπσον-Κανού (55’) και Βόουκς (85’) οι σκόρερ, δύο ασίστ ο Ράμσεϊ που χάνει τον ημιτελικό.

Ιστορία έγραψε η Ουαλία, που είναι ένα βήμα πριν τον τελικό! Οι «δράκοι» κέρδισαν με 3-1 το Βέλγιο και προκρίθηκαν στα ημιτελικά του Euro, εκεί όπου θα αντιμετωπίσουν την Πορτογαλία, σε μια μονομαχία Μπέιλ-Ρονάλντο.

Το Βέλγιο, που είχε απουσίες στην άμυνα, μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και στο 13’ άνοιξε το σκορ με εκπληκτικό σουτ του Ναϊνγκολάν αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή. Η Ουαλία δεν πτοήθηκε και στο 30’ έφερε το σκορ στα ίσα με κεφαλιά του Άσλεϊ Γουίλιαμς. Ο αρχηγός των Ουαλών πήδηξε ψηλότερα από όλους, μετά από κόρνερ του Ράμσεϊ, ισοφαρίζοντας το σκορ σε 1-1.

Το γκολ έδωσε… φτερά στα πόδια των Ουαλών που πίεσαν για ένα δεύτερο γκολ πριν το ημίχρονο. Αυτό δεν ήρθε και στο ξεκίνημα της επανάληψης το Βέλγιο είχε δύο καλές στιγμές για να πάρει εκ νέου το προβάδισμα. Στο 48’ η κεφαλιά του Λουκάκου πέρασε μόλις άουτ όπως και το σουτ του Αζάρ στο 50’.

Η Ουαλία κράτησε το 1-1 και στο 55’ πήρε το προβάδισμα με εκπληκτικό γκολ του Ρόμπσον-Κανού. Ο Ουαλός επιθετικός υποδέχτηκε την μπάλα στην περιοχή και με τρομερή ενέργεια, άδειασε Αλντερβάιρελντ, Ντινάιερ και Ζορτνάν Λουκακού πριν στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Κουρτουά. Το Βέλγιο προσπάθησε να απαντήσει και στο 74’ έφτασε μια «ανάσα» από το 2-2, με τον Φελαϊνί να αστοχεί με κεφαλιά από πλεονεκτική θέση.

Στο 83’ ο Ναϊνγκολάν ζήτησε πέναλτι μετά από μαρκάρισμα του Άσλεϊ Γουίλιαμς, όμως ο διαιτητής έδειξε «παίζεται». Μάλιστα, τρία λεπτά μετά, η Ουαλία «σφράγισε» τη νίκη με τρομερή κεφαλιά του νεοεισελθόντα Βόουκς. Το Βέλγιο δεν είχε απάντηση και η Ουαλία είναι στα ημιτελικά του Euro για πρώτη φορά στην ιστορία της. Αντίπαλος της η Πορτογαλία. Αξίζει να σημειωθεί πως η Ουαλία θα παίξει στα ημιτελικά χωρίς τους Άαρον Ράμσεϊ και Μπέν Ντέιβις λόγω καρτών.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.