Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τσάμπιονς Λιγκ: Πρωτιά με Πέρεθ η Άρσεναλ, «αυτοκτόνησε» η Παρί

Τσάμπιονς Λιγκ: Πρωτιά με Πέρεθ η Άρσεναλ, «αυτοκτόνησε» η Παρί

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
6/12/2016 23:39
Με τον Λούκας Πέρεθ να πετυχαίνει χατ-τρικ, η Άρσεναλ διέλυσε με 4-1 την Βασιλεία στην Ελβετία και εξασφάλισε την πρωτιά του ομίλου, αφού στο άλλο παιχνίδι, η Παρί Σεν Ζερμέν αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με την Λουντογκόρετς, που εξασφάλισε την 3η θέση και τη συμμετοχή στο Γιουρόπα Λιγκ.

Η Άρσεναλ πήρε εμφατική νίκη με 4-1 στην έδρα της Βασιλεία και σε συνδυασμό με την ισοπαλία της Παρί στο Παρίσι, εξασφάλισε την πρώτη θέση του ομίλου, που της δίνει το δικαίωμα να μπει ως ισχυρή στην κλήρωση της Δευτέρας (12/12) για τη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Αρσέν Βενγκέρ ξεκούρασε αρκετούς βασικούς, ρίχνοντας μεταξύ άλλων στην αρχική ενδεκάδα τον Λούκας Πέρεθ. Ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ δικαίωσε απόλυτα τον Αλσατό τεχνικό, πετυχαίνοντας δύο γρήγορα γκολ (8’, 16’) με κοντινά πλασέ και στο 47’ «κλείδωσε» τη νίκη των «κανονιέρηδων», ολοκληρώνοντας το προσωπικό του χατ-τρικ με ωραίο διαγώνιο σουτ. Στο 53’ ο Ιβόμπι έβαλε το… κερασάκι στην τούρτα, «γράφοντας» το 4-0, ενώ η Βασιλεία πέτυχε το γκολ της τιμής στο 78’ με τον Ντουμπιά.

Στο άλλο παιχνίδι, η Παρί Σεν Ζερμέν αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με την Λουντογκόρετς στο Παρίσι και έτσι υποχώρησε στην 2η θέση, αφού χρειάζονταν μόνο νίκη για να εξασφαλίσει την πρωτιά του γκρουπ.

Οι Βούλγαροι έκαναν την έκπληξη, παίρνοντας δύο φορές το προβάδισμα με γκολ των Μισιτζάν (15’) και Βάντερσον (69’). Η Παρί ισοφάρισε με υπέροχο ψαλιδάκι του Καβάνι (61’) και σουτ του Άνχελ Ντι Μαρία στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, ενώ είχε σημαντική στιγμή με τον Ουρουγουανό για ένα τρίτο γκολ στο φινάλε.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Τάσος Σιδηρόπουλος, ο οποίος στο 62ο λεπτό –και με το σκορ στο 1-1- δεν έδωσε πέναλτι υπέρ της Παρί για χέρι παίκτη της Λουντογκόρετς στην περιοχή. Οι Βούλγαροι δεν πήραν τη νίκη, αλλά εξασφάλισαν την 3η θέση που οδηγεί στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ.

Η τελική βαθμολογία:


1. Άρσεναλ 14
2. Παρί Σεν Ζερμέν 12
-------------------------------
3. Λουντογκόρετς 3
-------------------------------
4. Βασιλεία 2

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.