Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Λιγκ Καπ Αγγλίας: Ο τελικός του Ζλάταν!

Λιγκ Καπ Αγγλίας: Ο τελικός του Ζλάταν!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
26/2/2017 20:31
Με δύο γκολ του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς (το δεύτερο στο 87’) η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κέρδισε με 3-2 την τρομερή Σαουθάμπτον και κατέκτησε το Λιγκ Καπ Αγγλίας σ’ έναν εκπληκτικό τελικό στο «Γουέμπλεϊ. Επέστρεψαν από το 0-2 με δύο γκολ του Γκαμπιαντίνι οι «Άγιοι», που είχαν φάσεις και δοκάρι για την ολική ανατροπή.

Μέγας είσαι Ζλάταν! Με τον Ιμπραΐμοβιτς να πετυχαίνει δύο γκολ και να γίνεται ο 2ος γηραιότερος σκόρερ σε τελικό Λιγκ Καπ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κέρδισε με 3-2 την Σαουθάμπτον και κατέκτησε το τρόπαιο για 5η φορά στην ιστορία της

Το παιχνίδι ήταν εξαιρετικό από το ξεκίνημα και σ’ αυτό βοήθησε ο τρόπος παιχνιδιού της Σαουθάμπτον. Η ομάδα του Πυέλ επέλεξε να παίξει επιθετικά και στο 11’ θα μπορούσε να προηγηθεί, όμως το γκολ του Γκαμπιαντίνι ακυρώθηκε λανθασμένα για οφσάιντ. Η Γιουνάιτεντ γλίτωσε από την απόφαση του επόπτη και τρία λεπτά μετά πήρε αυτή το προβάδισμα χάρη σε εκπληκτική απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ιμπραΐμοβιτς.

Οι «Άγιοι» δεν πτοήθηκαν και πίεσαν για το γκολ της ισοφάρισης, όμως ο Ντε Χέα αντέδρασε σωστά στα σουτ των Γουόρντ-Πράουζ (28’) και Τάντιτς (32’) κρατώντας το μηδέν. Σε αντίθεση με την Σαουθάμπτον, η Γιουνάιτεντ ήταν άκρως αποτελεσματική, αφού στο 38’ πέτυχε δεύτερο γκολ κόντρα στη ροή με ωραίο συρτό σουτ του Λίνγκαρντ μέσα από την περιοχή.

Όλα έδειχναν ότι το τρόπαιο θα κατέληγε εύκολα στην ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο, όμως στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Γκαμπιαντίνι σκόραρε από κοντά μετά από σέντρα του Γουόρντ-Πράουζ, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο ματς. Ο Ιταλός δεν έμεινε εκεί, αφού στο ξεκίνημα της επανάληψης (48’) ολοκλήρωσε την ανατροπή με τρομερό σουτ μπροστά σε αμυντικούς, μην αφήνοντας περιθώριο αντίδρασης στον Ντε Χέα.

Ο αγώνας είχε εξαιρετικό ρυθμό, με την Σαουθάμπτον να ήταν καλύτερη, έχοντας δοκάρι στο 63’ με κεφαλιά του Ρομέου. Η απάντηση της Γιουνάιτεντ ήρθε στο 76’ με άστοχο σουτ του Λίνγκαρντ από θέση βολής, ενώ 84’ ο Φόρστερ έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Ράσφορντ. Η Σαουθάμπτον είχε την υπεροχή και στο 86’ «άγγιξε» ξανά το 3-2, όμως ο Μπέρτραντ δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Οι «κόκκινοι διάβολοι» έμειναν ζωντανοί και στο επόμενο λεπτό τελείωσαν την υπόθεση νίκη, με τον Ιμπραΐμοβιτς να σκοράρει με «καρφωτή» κεφαλιά μετά από σέντρα του Ερέρα, διαμορφώνοντας το τελικό 3-2.




Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.