Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κύπελλο Ελλάδας: Άλμα τελικού για Παναθηναϊκό (video)

Κύπελλο Ελλάδας: Άλμα τελικού για Παναθηναϊκό (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
12/4/2017 21:05
Ο Παναθηναϊκός κέρδισε με 2-0 τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο και απέκτησε σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου. Μολέντο (21’) και Λέτο (83’) τα γκολ, παράπονα για πέναλτι έχουν «πράσινοι» και «δικέφαλος του Βορρά».

Το πρώτο μεγάλο βήμα για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου έκανε ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» κέρδισαν με το «καθαρό» 2-0 τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο, έχοντας ευκαιρίες για περισσότερα τέρματα. Ο Μπέργκ με δύο ασίστ άνοιξε το δρόμο της νίκης για το «τριφύλλι», το οποίο θα είχε αποκτήσει μεγαλύτερο προβάδισμα εάν δεν ήταν ο Γλύκος με τις επεμβάσεις του.

Οι δύο ομάδες εμφανίστηκαν επιφυλακτικές στο ξεκίνημα του παιχνιδιού, ωστόσο μετά το πρώτο τέταρτο ο Παναθηναϊκός κέρδισε μέτρα και στο 19’ απείλησε για πρώτη φορά με σουτ του Μπέργκ το οποίο πέρασε άουτ. Ένα λεπτό μετά, ο Σουηδός έπιασε την κεφαλιά, μετά από γέμισμα του Χουλτ, όμως ο Γλύκος απομάκρυνε σωτήρια. Στην εξέλιξη της φάσης όμως ο Βιγιαφάνιες έκανε σέντρα-σουτ, η μπάλα κόντραρε, με τον Γλύκο να απομακρύνει στον Μπέργκ, εκείνος έκανε την κεφαλιά πάσα προς τον Μολέδο, που με νέα κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, «γράφοντας» το 1-0.

Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να ισοφαρίσει στο 28’, όταν μετά από γύρισμα του Λέοβατς, ο Ενρίκε βρέθηκε αφύλαχτος στο ύψος του πέναλτι, όμως το τελείωμα του ήταν απογοητευτικό. Η απάντηση του Παναθηναϊκού ήρθε στο 37’, με τον Κλωναρίδη να δοκιμάζει το πόδι του εκτός περιοχής, στέλνοντας τη μπάλα δίπλα από το δοκάρι. Η τελευταία φάση του πρώτου μέρους άνηκε και αυτή στους «πράσινους», με τον Βιγιαφάνες (43’) να αστοχεί με σουτ μέσα από την περιοχή.Το δεύτερο μέρος άνηκε αποκλειστικά στον Παναθηναϊκό, ο οποίος ήταν απόλυτος κυρίαρχος και έφτανε με αξιώσεις προς την εστία του ΠΑΟΚ, που δυσκολεύονταν να κρατήσει τη μπάλα. Στο 59’ ο Βιγιαφάνιες έβγαλε τη σέντρα αλλά η κεφαλιά του Μπεργκ πέρασε άουτ, ενώ στο 68’ ο Γλύκος έδιωξε σωτήρια το δυνατό σουτ του Σουηδού.

Ένα λεπτό μετά (69’), οι «πράσινοι» ζήτησαν πέναλτι για χέρι του Κρέσπο έπειτα από σουτ του Μπέργκ, με τον Σιδηρόπουλο να θεωρεί ότι η μπάλα χτύπησε στον ώμο. Στο 71’ ήταν η σειρά του ΠΑΟΚ να ζητήσει πέναλτι, όταν σε διεκδίκηση της μπάλας του Μάτος με τον Χουλτ, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Σουηδού, ο οποίος βρισκόταν με πλάτη στη μπάλα και εκτιμήθηκε ως ακούσιο.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να έχει την υπεροχή και να ψάχνει το δεύτερο γκολ, το οποίο βρήκε τελικά στο 82’ από τον νεοεισελθόντα Λέτο. Μετά από σουτ του Εμποκού, η μπάλα κόντραρε στον Κρέσπο και κατέληξε στον Μπέργκ, αυτός έσπασε στον Λέτο και ο Αργεντινός από κοντά διπλασίασε το προβάδισμα του «τριφυλλιού». Στο 88’ ο Κάνιας βρήκε με τον αγκώνα του τον Μπεργκ εντός περιοχής αλλά ο Σιδηρόπουλος άφησε το παιχνίδι να εξελιχθεί και το τελικό 2-0 έμεινε ως το φινάλε.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μ. Ουζουνίδης): Οδ. Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής, Μολέδο, Χουλτ, Βιγιαφάνιες (86’ Μολίνς), Κουρμπέλης, Ζέκα, Εμποκού, Κλωναρίδης (75’ Λέτο), Μπεργκ (92’ Ρέις).

ΠΑΟΚ (Β. Ιβιτς): Γλύκος, Μάτος, Μαλεζάς, Κρέσπο, Λέοβατς, Σάκχοφ (88’ Τσίμιροτ), Κάνιας, Ενρίκε (58’ Πέλκας), Ουάρντα, Κάμπος (73’ Κίτσιου), Κουλούρης.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.