Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κύπελλο Ελλάδας: «Διπλό» στο Φάληρο και μισή πρόκριση για ΑΕΚ! (video)

Κύπελλο Ελλάδας: «Διπλό» στο Φάληρο και μισή πρόκριση για ΑΕΚ! (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
13/4/2017 21:32
Η ΑΕΚ, με γκολ των Αραούχο (6’) και Ροντρίγκες (64’), κέρδισε με 2-1 τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» και πήρε σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου. Ισοφάρισαν προσωρινά με Φιγκέιρας (13’) οι «ερυθρόλευκοι», που πλήρωσαν τα μεγάλα προβλήματα στην άμυνα τους, ενώ φωνάζουν για χέρι στο 2ο γκολ.

Το πρώτο μεγάλο βήμα για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου έκανε η ΑΕΚ. Ανήμερα των 93ων γενεθλίων της, η «Ένωση» κέρδισε με 2-1 τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» και πλέον καλείται να υπερασπιστεί το προβάδισμα της στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ.

Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν δυναμικά το ματς, έχοντας δοκάρι στο 1ο λεπτό με σέντρα-σουτ του Ρέτσου. Η ομάδα του Τάκη Λεμονή έδειχνε να πατάει καλύτερα στα πρώτα λεπτά, όμως στο 6’ ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου, ο Αραούχο έπιασε στον… ύπνο την άμυνα των Πειραιωτών και με όμορφο πλασέ «έγραψε» το 1-0 για την ΑΕΚ.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να απαντήσει και τα κατάφερε σχεδόν άμεσα, αφού στο 13’ ο Φιγκέιρας εκμεταλλεύτηκε την λανθασμένη απομάκρυνση του Γκάλο και με σουτ από το ύψος του πέναλτι ισοφάρισε σε 1-1. Ένα λεπτό πριν το γκολ, η ΑΕΚ είχε «αγγίξει» το 2-0, καθώς ο Μάνταλος δεν κατάφερε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα μετά από γύρισμα του Αραούχο στο ύψος της μικρής περιοχής.

Μετά την ισοφάριση, οι γηπεδούχοι πίεζαν ασφυχτικά για ένα δεύτερο γκολ, έχοντας δοκάρι στο 22’ με σουτ στην κίνηση από τον Μάριν, ενώ στο 42’ ο Ανέστης νίκησε σε τετ-α-τετ τον Ρομαό, κρατώντας το 1-1 ως το ημίχρονο.Στο δεύτερο μέρος, ο Λεμονής έριξε στο ματς τους Καμπιάσο και Ανσαριφάρντ αντί των Ανδρούτσου και Καρντόσο, ωστόσο ο Ολυμπιακός αδυνατούσε να απειλήσει με αξιώσεις την ΑΕΚ. Αντίθετα, η «Ένωση» είχε καλή στιγμή στο 48’ με σουτ του Γιόχανσον και στο 64’ πήρε εκ νέου το προβάδισμα έπειτα από νέα αδράνεια στην «ερυθρόλευκη» άμυνα. Ο Γκάλο εκτέλεσε το κόρνερ, ο Βράνιες πήρε την πρώτη κεφαλιά, η μπάλα κατέληξε στον ξεχασμένο Ροντρίγκες και αυτός με κοντινό σουτ έκανε το 2-1! Να σημειωθεί πως οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για χέρι στο κοντρόλ του Αργεντινού, ενώ φωνάζουν και για την φάση από την οποία προήλθε το κόρνερ του δεύτερου γκολ, ζητώντας επιθετικό φάουλ στον Ρέτσο από τον Χριστοδουλόπουλο.

Οι Πειραιώτες προσπάθησαν να απαντήσουν, ωστόσο με εξαίρεση ένα σουτ του Σεμπά(66’), το οποίο πέρασε ελάχιστα δίπλα από δοκάρι, δεν είχαν άλλη αξιόλογη φάση. Η ΑΕΚ διαχειρίστηκε το υπέρ της σκορ και μάλιστα είχε κάποιες σημαντικές φάσεις για ένα 3ο γκολ.

Στο 69’ ο Καπίνο χρειάστηκε να επέμβει σε μακρινό σουτ του Μάνταλου, ενώ στο 77’ μπλόκαρε και το σουτ του Αραούχο από το ημικύκλιο. Ο Ολυμπιακός περιορίστηκε σε φλύαρη κατοχή και στις καθυστερήσεις ο Μποτία έκοψε σωτήρια το σουτ του Αραούχο μέσα από την περιοχή, κρατώντας το 2-1 ως το φινάλε.

Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Καπίνο, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Ρέτσος, Ρομαό, Ανδρούτσος (46' Καμπιάσο), Σεμπά, Μάριν (79' Μάρτινς), Φορτούνης, Καρντόσο (61' Ανσαριφάρντ

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος (81' Αραβίδης), Χριστοδουλόπουλος (88' Μπακασέτας), Πατίτο (74' Γαλανόπουλος), Αραούχο


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.