Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πρώτο δείγμα θετικό για τον Ολυμπιακό

Πρώτο δείγμα θετικό για τον Ολυμπιακό

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
23/6/2017 21:24
Ο Ολυμπιακός, με γκολ των Βέργου (28’) και Μεγαρίτη (58’) κέρδισε με 2-0 την Βάτενς στο πρώτο του φιλικού επί αυστριακού εδάφους, ωστόσο οι σκέψεις όλων είναι στον Παναγιώτη Ρέτσο, ο οποίος τραυματίστηκε στο κεφάλι λίγο πριν το φινάλε της αναμέτρησης.

Θετική εικόνα παρουσίασε ο Ολυμπιακός στο πρώτο του φιλικό επί αυστριακού εδάφους, με αντίπαλο την Βάτενς, ομάδα 2ης κατηγορίας της Αυστρίας. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 2-0 χάρη στα γκολ των Βέργου και Μεγαρίτη, σ’ ένα παιχνίδι που σαφώς είχε στόχο το ξεμούδιασμα των παικτών και όχι την εξαγωγή σοβαρών συμπερασμάτων.

Βέβαια, το φιλικό πέρασε σε δεύτερη μοίρα λόγω του σοβαρού τραυματισμού του Παναγιώτη Ρέτσου λίγο πριν το φινάλε της αναμέτρησης. Ο νεαρός άσος χτύπησε στο κεφάλι και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για εξετάσεις.

Πρώτο δείγμα θετικό για τον Ολυμπιακό
Με διάταξη 4-2-3-1 παρέταξε την πρώτη του ενδεκάδα ο Μπέσνικ Χάσι. Χουτεσιώτης στο τέρμα, με τους Φιγκέιρας, Σισέ, Νικολάου και Κούτρη στην άμυνα και τους Ρομαό, Μαρτίνς στον άξονα. Ο Κασάμι πιο μπροστά τους, ο Μαθάτης και ο Βρουσάι στα δύο άκρα και μοναδικός προωθημένος ο Βέργος.

Οι Πειραιώτες προσπαθούσαν από το πρώτο λεπτό να παίξουν με πολλές κοντινές πάσες , ενώ πίεζαν ψηλά τους παίκτες της Βάτενς, με αποτέλεσμα να μην τους αφήνουν να κυκλοφορήσουν σωστά τη μπάλα. Μόλις στο 2’ ο Βέργος αστόχησε από καλή θέση, ενώ στο 7 ‘ ο Κασάμι δεν βρήκε τη μπάλα μετά από πάσα του Βρουσάι. Στο 10’ και στο 17’ ο Ελβετός δεν κατάφερε να απειλήσει με κεφαλιά, ενώ στο 24’ ο Κόβατσεκ βρέθηκε απέναντι από τον Χουτεσιώτη, αλλά δεν κατάφερε να βρει δίχτυα, στην μοναδική ευκαιρία της Βάτενς στο πρώτο μέρος.

Ένα λεπτό μετά ο Όσβαλντ απέκρουσε το σουτ του Κασάμι, όμως στο 28’ ο Μανθάτης έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Βέργος με κοντινή κεφαλιά «έγραψε» το 1-0. Στο 36’ ο γκολκίπερ των Αυστριακών έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Μανθάτη, ενώ στο 41’ η κεφαλιά του Σισέ πέρασε πάνω από το δοκάρι. Στα θετικά του πρώτου μέρους η σταθερότητα των Σισέ και Νικολάου στα μετόπισθεν, με τον Γάλλο αμυντικό να ήταν καλός και με την μπάλα στα πόδια για το ύψος του.

Τελείως διαφορετική ενδεκάδα από τον Χάσι στο δεύτερο μέρος. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού άλλαξε τα 10/11 της ενδεκάδες κρατώντας μόνο τον Χουτεσιώτη στο τέρμα. Τόλι, Ρισβάνης, Ρέτσος, Ντε λα Μπέγια αποτελούσαν την τετράδα της άμυνας, με τους Ζντιέλαρ, Μπουχαλάκη να είναι το δίδυμο στον άξονα. Μεγαρίτης, Ντουμάνης στα δύο άκρα και ο Μάριν πίσω από τον προωθημένο Σεμπά.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά στο δεύτερο μέρος, όμως στο 58’ οι «ερυθρόλευκοι» πέτυχαν δεύτερο γκολ. Ο Ντουμάνης κινήθηκε ωραία από τα αριστερά και έκανε το γύρισμα για τον Μεγαρίτη, ο οποίος σούταρε και με τη βοήθεια της κόντρας, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Η συνέχεια του αγώνα κύλησε χωρίς κάτι αξιόλογο, ώσπου στο 87’ όλοι «πάγωσαν» με τον τραυματισμό του Ρέτσου. Ο Έλληνας αμυντικός χτύπησε στο κεφάλι και έχασε για λίγο τις αισθήσεις του. Το ιατρικό τιμ του τοποθέτησε κολάρο και ο παίκτης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Ολυμπιακός (α’ ημίχρονο): Χουτεσιώτης, Φιγκέιρας, Σισέ, Νικολάου, Κούτρης, Ρομαό, Μάρτινς, Κασάμι, Μανθάτης, Βρουσάι, Βέργος.

Ολυμπιακός (β’ ημίχρονο): Χουτεσιώτης, Τόλι, Ρισβάνης, Ρέτσος, Ντε λα Μπέγια, Ζντιέλαρ, Μπουχαλάκης, Μάριν, Μεγαρίτης, Ντουμάνης, Σεμπά

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.