Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ολυμπιακός: Ενδεχόμενη κατάκτηση του Κόνφερενς Λιγκ δημιουργεί πολλά σενάρια και αλλάζει τα δεδομένα για τις ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη

Ολυμπιακός: Ενδεχόμενη κατάκτηση του Κόνφερενς Λιγκ δημιουργεί πολλά σενάρια και αλλάζει τα δεδομένα για τις ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη

Συντάκτης: Agones team
Agones team
19/4/2024 16:08
Η πρόκριση του Ολυμπιακού επί της Φενέρμπαχτσε κράτησε ζωντανό το ελληνικό όνειρο για την κατάληψη 15ης θέσης στη βαθμολογία της UEFA, παρ' ότι αυτό «πληγώθηκε» ταυτόχρονα από τον αποκλεισμό του ΠΑΟΚ από την Κλαμπ Μπριζ, ενώ την ίδια στιγμή αρχίζουν και πλέκονται πολλά σενάρια σε ενδεχόμενη κατάκτηση του Κόνφερενς Λιγκ από τους «ερυθρόλευκους».

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή, αφού χθες το βράδυ (18/11) ο Ολυμπιακός κατάφερε να προκριθεί με δραματικό τρόπο επί της Φενέρμπαχτσε και με τους 200 βαθμούς που πήρε ως μπόνους πρόκρισης ανέβασε την Ελλάδα στους 30,125 και την κράτησε σταθερά στη 17η θέση, 1,000 πόντους πίσω από το Ισραήλ και 1,225 πίσω από τη 15η Δανία.

Η βαθμολογία της UEFA:

15. Δανία 31,450 0/4
16. Ισραήλ 31,125 0/4
17. Ελλάδα 30,125 1/5
18. Ουκρανία 28,000 0/5
19. Σερβία 27,775 0/5
20. Κροατία 25,525 0/4

Με τον αποκλεισμό του ΠΑΟΚ όμως, σημαίνει λοιπόν πλέον πως η Ελλάδα για να φτάσει στη 15η θέση πρέπει ο Ολυμπιακός να κατακτήσει το Κόνφερενς Λιγκ και τίποτα λιγότερο από αυτό.

Σε κάθε περίπτωση όμως αν οι «ερυθρόλευκοι» καταφέρουν κάτι τέτοιο γράφοντας περαιτέρω ιστορία για τους ίδιους και το ελληνικό ποδόσφαιρο, υπάρχουν πολλά σενάρια που αφορούν την εκπροσώπηση της Ελλάδας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν.

Αρχικά σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός τερματίσει στην 4η θέση της Stoiximan Super League και κατακτήσει το Κόνφερενς Λιγκ, ενώ ο Άρης κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας έναντι του Παναθηναϊκού θα έχουμε πέντε ομάδες ξανά στην Ευρώπη.

Αν τώρα ο Ολυμπιακός κατακτήσει το Κόνφερενς Λιγκ και το πρωτάθλημα τότε λόγω του υψηλού ranking που θα έχει, μπορεί να βρεθεί ακόμα και στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ έχοντας πιθανότητες να είναι μάλιστα και στους ισχυρούς, αλλά σε κάθε περίπτωση μπορεί να επιλέξει την απευθείας συμμετοχή στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, που θα έχει εξασφαλίσει ως κάτοχος του Κόνφερενς και σε μία τέτοια περίπτωση η Ελλάδα δεν θα έχει καν εκπροσώπηση στα προκριματικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης στην Ευρώπη!

Όλα αυτά φυσικά είναι υποθετικά καθώς οι Πειραιώτες έχουν μπροστά τους το μεγάλο φαβορί της διοργάνωσης, που είναι η Άστον Βίλα, ενώ στο πρωτάθλημα απέχουν από την κορυφή και η σεζόν παρ' ότι Απρίλιος, μποιάζει ακόμα πολύ μεγάλη.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.