2

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Κοπεγχάγη-ΠΑΟΚ 1-2: Απέδρασε από το «Πάρκεν» και πάτησε κορυφή (videos)

Κοπεγχάγη-ΠΑΟΚ 1-2: Απέδρασε από το «Πάρκεν» και πάτησε κορυφή (videos)

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
21/10/2021 21:48
Ο ΠΑΟΚ πήρε ένα σημαντικό «διπλό» με 2-1 στο Πάρκεν επί της Κοπεγχάγης και βρίσκεται πλέον στην κορυφή του 6ου ομίλου στο Κόνφερενς Γιουρόπα Λιγκ. Ο Σίντκλεϊ στο 19' και ο Ζίβκοβιτς στο 38' πέτυχαν τα γκολ για τον «Δικέφαλο» του Βορρά, μείωσαν με τον Μπιελ στο 80' οι Δανοί.

Καθοριστικό σημείο της αναμέτρησης η αποβολή του τερματοφύλακα των γηπεδούχων Γκράμπαρα, με τον ΠΑΟΚ να εκμεταλλεύεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την αριθμητική του υπεροχή. Μόνο στα τελευταία λεπτά οι παίκτες του Λουτσέσκου έδειξαν να χάνουν την αυτοσυγκέντρωση τους αλλά στο τέλος χάρη και σε μία απόκρουση του Πασχαλάκη κράτησαν τη νίκη.Η αποβολή έκανε αφεντικό τον ανώτερο ΠΑΟΚ

Σε μία πολύ ωραία ατμόσφαιρα στο «Πάρκεν» ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να μπει δυνατά και απείλησε πρώτος στο 1΄με ένα σουτ του Μπίσεσβαρ που πέρασε άουτ και τέσσερα λεπτά μετά ήταν η σειρά της Κοπεγχάγης να κάνει αισθητή την παρουσία της.

Η φάση όμως που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του παιχνιδιού σημειώθηκε στο 8' όταν o Μίτριτσα προσπάθησε να περάσει τον Γκράμπαρα με τον τερματοφύλακα της Κοπεγχάγης να σταματάει την μπάλα εκτός περιοχής με το χέρι και να αποβάλλεται. Ο Μπίσεσβαρ ανέλαβε την εκτέλεση του φάουλ με τον νεοεισελθόντα Γιόνσον να διώχνει σε κόρνερ όμως ο Δικέφαλος του Βορρά πήρε τον έλεγχο από εκεί και έπειτα.

Στο 17' μάλιστα ο Ζίβκοβιτς βγήκε ωραία από τα δεξιά, έκανε τη σέντρα στο 2ο δοκάρι και ο Σίντκλεϊ με κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Οι παίκτες του Λουτσέσκου κυκλοφορούσαν ήρεμα την μπάλα, με τους γηπεδούχους να προσπαθούν να συνέλθουν σιγά σιγά από την αποβολή και το γκολ.



Ο ρυθμός του παιχνιδιού όσο πλησίαζε το τέλος του ημιχρόνου έπεφτε, οι φιλοξενούμενοι άλλωστε δεν είχαν λόγο να ρισκάρουν καθώς κρατούσαν εύκολα τους αντιπάλους τους μακριά από την εστία του Πασχαλάκη. Στο 34' ωστόσο ο Σβιντέρσκι εκμεταλλεύτηκε το λάθος της αντίπαλης άμυνας και έφυγε απέναντι από τον Γιόνσον, πέρασε τον τερματοφύλακα της Κοπεγχάγης αλλά είδε το πλασέ του να κόβεται από τον Γιοχάνενσον πριν η μπάλα περάσει την γραμμή.



Ο ΠΑΟΚ ήταν επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις και τρία λεπτά μετά την χαμένη ευκαιρία του Σβιντέρσκι κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματα του. Μπίσεσβαρ και Σβαμπ δούλεψαν πολύ ωραία στο επιθετικό transition, ο τελευταίος πάσαρε δεξιά για τον Ζίβκοβιτς ο οποίος αφού έκανε μία ωραία προσποίηση προς τα μέσα έστειλε με το δεξί την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Γιόνσον για το 2-0.

Οι Θεσσαλονικείς έθεσαν από το πρώτο μέρος γερές βάσεις για τη νίκη, είχαν άλλη μία καλή στιγμή με φάουλ του Ζίβκοβιτς στο 42' και έκλεισαν έχοντας το πρώτο μέρος έχοντας φανερά το πάνω χέρι.

Πίεσαν στο τέλος οι Δανοί, κράτησε τη νίκη ο ΠΑΟΚ

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ πήγαινε το παιχνίδι εκεί που το ήθελε, με την Κοπεγχάγη να προσπαθεί αλλά να μην μπορεί να απειλήσει ουσιαστικά. Ο ΠΑΟΚ είχε δύο καλές στιγμές με τον Ζίβκοβιτς και τον Καντουρί και στο 71' ο Σβιντέρσκι «άγγιξε» το 3-0 αλλά το πλασέ του μπλόκαρε ο Γιόνσον.

Οι γηπεδούχοι μπόρεσαν όμως να ξαναμπούν στο παιχνίδι στο 80' όταν ο Μπιελ πήρε την απόκρουση της αντίπαλης άμυνας και με ένα μονοκόμματο σουτ έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Πασχαλάκη.



Το μομέντουμ άλλαξε στα τελευταία λεπτά και στο 84' ο Πασχαλάκης χρειάστηκε να κάνει μία μεγάλη επέμβαση στην κεφαλιά του Λεράγκερ και να αποτρέψει την ισοφάριση. Η Κοπεγχάγη αύξησε την πίεση της στα τελευταία λεπτά αλλά δεν δημιούργησε κάποια καθαρή ευκαιρία για να απειλήσει.

Ο ΠΑΟΚ έτσι πανηγύρισε μία σημαντική νίκη η οποία τον φέρνει στην κορυφή του ομίλου και του δίνει σοβαρό προβάδισμα πρόκρισης στην επόμενη φάση.

Κοπεγχάγη (Θόρουπ): Γκράμπαρα, Άνκερσεν, Χοτσολάβα, Μποϊλέσεν, Ντικς, Γιοχάνεσον (Γέλερτ 74'), Λέραγκερ, Μπάλντουρσον (Σινγκχ 17', Χόιλουντ 84'), Μπιέλ, Βιντ, Μπέβινγκ (Γιόνσον 11').

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Τέιλορ, Σίντκλεϊ, Μιχάι, Μιχαηλίδης (Βαρέλα 74'), Εσίτι, Σβαμπ (Ελ Καντουρί 46'), Ζίβκοβιτς, Μπίσεσβαρ (Αουγκούστο 74'), Μίτριτσα (87'), Σβιντέρσκι (Άκπομ 83').

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες