Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Euro 2016: Ιστορική νίκη για Ουαλία

Euro 2016: Ιστορική νίκη για Ουαλία

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
11/6/2016 21:02
Στο πρώτο της παιχνίδι σε τελική φάση Euro, η Ουαλία νίκησε με 2-1 την Σλοβακία, χάρη σε εκτέλεση φάουλ του Μπέιλ (10’) και λύτρωση από τον Ρόμπσον-Κάνου (81’). Ισοφάρισε προσωρινά με Ντούντα (61’) η Σλοβακία, που είχε δοκάρι για το 2-2.

Με το… δεξί ξεκίνησε η Ουαλία τις υποχρεώσεις της στο Euro. Οι «δράκοι» κέρδισαν με 2-1 την Σλοβακία στην πρεμιέρα του 2ου ομίλου και πανηγύρισαν την πρώτη νίκη της ιστορίας τους στη διοργάνωση.

Οι Ουαλοί προηγήθηκαν στο 10ο λεπτό με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γκάρεθ Μπέιλ, όμως η Σλοβακία απάντησε στο 61’ με τον Ντούντα, ο οποίος σκόραρε στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα. Την ασίστ έδωσε ο Ρόμπερτ Μακ του ΠΑΟΚ, που ήταν από τους κορυφαίους των Σλοβάκων στο δεύτερο μέρος.

Η τελευταία λέξη όμως άνηκε στην Ουαλία. Στο 81’ μετά από ενέργεια του Ράμσεϊ, η μπάλα έφτασε στον Ρόμπσον-Κανού και αυτός με ψύχραιμο «έγραψε» το 2-1. Η Σλοβακία θα μπορούσε να ισοφαρίσει εκ νέου στο 86’ έχοντας δοκάρι με κεφαλιά του Νέμετς. Παρά την πίεση των Σλοβάκων, το σκορ δεν άλλαξε και η Ουαλία μπήκε με το… δεξί στον όμιλο.

Το ματς:


Euro 2016: Ιστορική νίκη για Ουαλία
Η Σλοβακία «άγγιξε» το γκολ με το… καλημέρα στο παιχνίδι, χάρη σε τρομερή ατομική ενέργεια του Χάμσικ. Ο άσος της Νάπολι άδειασε δύο παίκτες, μπήκε στην περιοχή και έκανε το πλασέ, όμως ο Ντέιβις με καταπληκτικό τάκλιν, έδιωξε στη γραμμή. Η Ουαλία γλίτωσε το γκολ και στο 10’ ο Γκάρεθ Μπέιλ της έδωσε το προβάδισμα χάρη σε απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Το γκολ επηρέασε την Σλοβακία, που δεν μπορούσε να βρει τον τρόπο για να αντιδράσει. Μάλιστα στο 32’ ο Σκρτελ σταμάτησε τον Γουίλιαμς με αγκωνιά στο πρόσωπο, όμως ο διαιτητής δεν το είδε, σε μία φάση που έπρεπε να δώσει πέναλτι και κόκκινη κάρτα στον αρχηγό των Σλοβάκων.

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε χωρίς άλλη φάση, όμως στην επανάληψη η Σλοβακία μπήκε δυνατά, πιέζοντας για το γκολ της ισοφάρισης. Στο 55’ το σουτ του Μακ δεν βρήκε στόχο και δύο λεπτά μετά η Ουαλία έφτασε κοντά στο 2-0, με τον Κοζάτσικ να μπλοκάρει την κεφαλιά του Μπέιλ. Στο 60’ ο Κοζάκ έριξε στο ματς τον Ντούντα και στο επόμενο λεπτό ο Σλοβάκος έφερε το σκορ στα ίσα. Μετά από ωραία ενέργεια του Μακ, ο άσος του ΠΑΟΚ γύρισε στον Ντούντα και αυτός «έγραψε» το 1-1.

Η Ουαλία πήρε τον έλεγχο και στο 73’ ο Ράμσεϊ δεν κατάφερε να σκοράρει με κεφαλιά από πλεονεκτική θέση. Ωστόσο, στο 81’ ο άσος της Άρσεναλ μπήκε στην περιοχή, η μπάλα βρέθηκε στον Ρόμπσον-Κανού και αυτός από κοντά ξαναέδωσε το προβάδισμα στους Ουαλούς. Πέντε λεπτά μετά η Σλοβακία «άγγιξε» το 2-2, με την κεφαλιά του Νέμετς να σταματά στο δοκάρι. Το 2-1 έμεινε τελικά μέχρι το φινάλε και η Ουαλία πανηγύρισε την πρώτη νίκη της ιστορία της στο θεσμό.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.