Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σούπερ Λιγκ: Πράσινο βάφτηκε το ντέρμπι

Σούπερ Λιγκ: Πράσινο βάφτηκε το ντέρμπι

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
19/3/2017 21:31
Με γκολάρα του Μπέργκ (15’) ο Παναθηναϊκός κέρδισε με 1-0 τον αποκαρδιωτικό Ολυμπιακό στην Λεωφόρο, έχοντας ευκαιρίες για νίκη με μεγαλύτερο σκορ. Χωρίς ουσιαστική φάση τελείωσαν το ματς οι «ερυθρόλευκοι»!

Ο Παναθηναϊκός ήταν ο νικητής στο ντέρμπι της Λεωφόρου με αντίπαλο τον Ολυμπιακό. Οι «πράσινοι» ήταν φανερά ανώτεροι και πήραν νίκη μόνο με 1-0, κάτι που οφείλεται στις εξαιρετικές επεμβάσεις του Καπίνο. Οι «ερυθρόλευκοι» εμφανίστηκαν αρκετά κουρασμένοι και δεν δημιούργησαν ούτε μια αξιόλογη φάση σ’ όλο 90λεπτο, γνωρίζοντας την 4η ήττα τους στα 5 τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος.

Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη έλεγχε από το ξεκίνημα τον ρυθμό και κατάφερε να προηγηθεί στην πρώτη της μεγάλη φάση. Στο 15’ ο Μπέργκ έβγαλε τον Κλωναρίδη σε τετ-α-τετ, ο Καπίνο κατάφερε να αποκρούσει, ωστόσο η μπάλα στρώθηκε στον Σουηδό, ο οποίος με εναέριο βολέ έξω από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, βάζοντας… φωτιά στη Λεωφόρο.

Τέσσερα λεπτά μετά το γκολ, ο Παναθηναϊκός έφτασε μια «ανάσα» από το 2-0. Μετά από γύρισμα του Κουλιμπαλί, ο Βιγιαφάνες έκανε την προβολή με τον Καπίνο να διώχνει ασταθώς, όμως στην επαναφορά ο Κλωναρίδης σούταρε πάνω από τα δοκάρια. Η πρώτη και μοναδική φάση του Ολυμπιακού ήρθε στο 29’, με τον Κουλιμπαλί να διώχνει σε κόρνερ τη σέντρα του Τσόρι για τον Ανσαριφάρντ, που καραδοκούσε στο ύψος του πέναλτι.

Ακολούθησαν δύο εξαιρετικές μακρινές εκτελέσεις φάουλ του Εμποκού (33’, 40’), αναγκάζοντας τον Καπίνο σε εντυπωσιακές αποκρούσεις, ενώ στο 41’ ο Βιγιαφάνες έβγαλε τον Κουλιμπαλί σε θέση βολής, όμως ο τελευταίος έστειλε τη μπάλα άουτ. Το ημίχρονο τελείωσε τον Παναθηναϊκό να είχε εφτά τελικές (οι 4 στην εστία), έναντι μιας τελικής (και αυτής εκτός στόχου) του Ολυμπιακού.

Στην επανάληψη, ο Ολυμπιακός κατάφερε να ισορροπήσει, ωστόσο συνέχισε να είχε πρόβλημα στη δημιουργία ευκαιριών. Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός απείλησε στο 57’ με τσίμπημα της μπάλας από τον Μπεργκ που πέρασε άουτ, ενώ στο 69’ ο Σουηδός έβγαλε μόνο του τον Εμποκού, αλλά αυτός αντί να σουτάρει, επέλεξε να δώσει πάσα χωρίς αποτέλεσμα.

Οι «ερυθρόλευκοι», παρά την είσοδο των Φορτούνη και Ανδρούτσο, δεν μπόρεσαν να απειλήσουν με αξιώσεις και στο 74’ ο Παναθηναϊκός «άγγιξε» το 2-0, με τον Καπίνο να αποκρούει το πλασέ του Εμποκού από τη μικρή περιοχή. Ο Ολυμπιακός έμεινε ζωντανός και στα τελευταία λεπτά κέρδισε μέτρα, χωρίς ωστόσο να απειλεί με αξιώσεις. Η ομάδα του Βούζα προσπαθούσε να δημιουργήσει προϋποθέσεις για γκολ από γεμίσματα ή μέσω κάποιας στημένης φάσης, όμως οι «πράσινοι» ήταν εξαιρετικοί ανασταλτικά και το 1-0 έμεινε ως το φινάλε.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μ. Ουζουνίδης): Οδ. Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής, Μολέδο, Χουλτ, Βιγιαφάνιες (77’ Λουντ), Ζέκα, Κουρμπέλης, Εμποκού (86’ Μπουμάλ), Κλωναρίδης (76’ Λέτο), Μπεργκ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Β. Βούζας): Καπίνο, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Σισοκό, Ρομαό, Μάρτινς (57’ Ανδρούτσος), Ελιονούσι (81’ Καρντόσο), Ντομίνγκες (63’ Φορτούνης), Σεμπά, Ανσαριφάρντ.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.