Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Νέος πρόεδρος της ΕΠΟ ο Βαγγέλης Γραμμένος

Νέος πρόεδρος της ΕΠΟ ο Βαγγέλης Γραμμένος

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
18/8/2017 15:31
Ο Βαγγέλης Γραμμένος είναι ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ, αφού εξελέγη με 48 ψήφους έναντι 21 του αντιπάλου του, Γιώργου Καλαντζή!

Νέα σελίδα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς η παράταξη του Βαγγέλη Γραμμένου επικράτησε με ψήφους 48-21 (υπήρξαν και δύο λευκά) απέναντι στην αντίστοιχη του Γιώργου Καλαντζή στις εκλογές της ΕΠΟ.

Ο Βαγγέλης Γραμμένος είναι δικηγόρος και ο ίδιος έπαιζε ποδόσφαιρο στη Νίκη Ηρακλείου από το 1974 ως το 1985. Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας είχε την ανοιχτή υποστήριξη από ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στην εκλογική διαδικασία, με τους Ιβάν Σαββίδη και Δημήτρη Μελισσανίδη να υποστηρίζουν την υποψηφιότητά του. Αρχικά είχε την στήριξη και του Παναθηναϊκού, αλλά μετά τους περσινούς ημιτελικούς με τον ΠΑΟΚ και έπειτα, η στάση του «τριφυλλιού» άλλαξε άρδην.

Οι «πράσινοι» διέρρευσαν πως ψήφισαν «λευκό» στις εκλογές της ΕΠΟ, ενώ κατά την διάρκεια της έγκρισης των πρακτικών της ΓΣ του Ιουνίου, όπου ψήφισαν κατά όπως και ο Ολυμπιακός, αυτό αποδίδεται σε προσωπική απόφαση του προέδρου του «τριφυλλιού», Μάνου Μαυροκουκουλάκη.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι απορρίφθηκε η προσφυγή του Νίκου Τζώρτζογλου κατά της εκλογικής διαδικασίας, επομένως οι εκλογές κύλησαν κανονικά.

«Να φέρουμε ισότητα και ισονομία στο ποδόσφαιρο»


Νέος πρόεδρος της ΕΠΟ ο Βαγγέλης Γραμμένος
Λίγο μετά την εκλογή του, ο Βαγγέλης Γραμμένος τόνισε πως θα πρέπει σε αυτή τη νέα αρχή, να πειστεί και ο πιο δύσπιστος φίλος του ελληνικού ποδοσφαίρου ότι τα πράγματα μπορούν ν' αλλάξουν:

«Πρώτα από όλα θέλω να ευχαριστήσω θερμά τις ομάδες και τις Ενώσεις που μας επέλεξαν με την ψήφο τους. Στις ομάδες που δεν μας τίμησαν αναφέρω ότι θα κάνουμε πράξη όσα επαγγελθήκαμε να κάνουμε, φέρνουμε ισότητα και ισονομία στο ποδόσφαιρο.

Είναι μία δύσκολη μέρα η αυριανή για τον ελληνικό ποδόσφαιρο. Θα ξεκινήσει ένας δρόμος που χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια, σχέδιο και αγώνας. Εμείς τα διαθέτουμε όλα αυτά. Από τις πρώτες ημέρες είναι βέβαιο ότι θα δείξουμε την κατεύθυνση στην οποία θα κινηθούμε και η επόμενη μέρα δεν θα έχει καμία σχέση με την προηγούμενη.

Ήρθε η FIFA και με ανάγλυφο τρόπο απέδειξε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Το γνωρίζαμε αυτό οι 'παροικούντες την Ιερουσαλήμ'. Όταν με ρώτησε η Ομοσπονδία έδωσα ευθεία απάντηση ότι δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα.

Θα έχουμε συνεργασία με τους διεθνείς φορείς και ο χρόνος παραμονής τους θα είναι μικρότερος. Όσον αφορά τον έλεγχο, αν στο οικονομικό κομμάτι κάνεις αυτό που θέλεις υπό τους κανόνες της αγοράς δεν υπάρχει πρόβλημα. Στους διαγωνισμούς, στις λήψεις αποφάσεων και την εκτέλεση σύμβασης δεν μπορεί να υπάρξει τέτοιος έλεγχος. Δεν μπορεί να ανακόψει αλλά εξετάζει τις προθέσεις».

«Ζητούμε όλοι να κοιταχτούμε στα μάτια και να δούμε τι ποδόσφαιρο θέλουμε. Εγώ ξέρω ότι θέλουμε ένα κοινώς αποδεκτό ποδόσφαιρο. Πρέπει να πείσουμε ακόμα και τον πιο δύσπιστο. Ήταν πάντως αναντίρρητη και επιβεβλημένη ανάγκη για αλλαγή
».

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ:


«Ο Ευάγγελος Γραμμένος είναι από σήμερα, Παρασκευή 18/8/2017, ο νέος πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, όπως αποφάσισε η ευρεία πλειοψηφία των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων μελών της ΕΠΟ.

Ο κ. Γραμμένος εξελέγη στην κορυφαία διοικητική θέση του ελληνικού ποδοσφαίρου λαμβάνοντας 48 ψήφους επί συνόλου 71 ψήφων, κατά τη διαδικασία που έλαβε χώρα στην έκτακτη αρχαιρεσιακή γενική συνέλευση των ΕΠΣ μελών της Ομοσπονδίας σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, παρουσία των εκπροσώπων της FIFA Μπιόρν Βασάλο, Νόνταρ Αλκαχάτζε, της UEFA Άντζελο Ρηγόπουλου.

Ο έτερος υποψήφιος για τη θέση του προέδρου της ΕΠΟ κ. Καλατζής έλαβε 21 ψήφους ενώ βρέθηκαν και 2 λευκά».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.