Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Χιμένεθ: «Είπα στους παίκτες μου ότι δεν γίνεται να μην κερδίσουμε»!

Χιμένεθ: «Είπα στους παίκτες μου ότι δεν γίνεται να μην κερδίσουμε»!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
25/9/2017 00:14
Ο Μανόλο Χιμένεθ εξήγησε γιατί πίστευε στο ότι δεν θα έχανε με τίποτα η ΑΕΚ το ματς με Ολυμπιακό, αποθέωσε τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο και υποκλίθηκε στον κόσμο. «Θα πιο δύο μπύρες και θα σκεφτώ την Αούστρια», τόνισε.

Αναλυτικά όσα είπε ο τεχνικός της ΑΕΚ στη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό (3-2):

Η ανατροπή της ΑΕΚ ήταν ό,τι καλύτερο για το σημερινό ματς;

Βλέποντας όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι θα ήταν παράλογο το 0-2. Στα πρώτα 15 λεπτά θα μπορούσαμε να σκοράρουμε 4 γκολ! Θα μπορούσε το σκορ να ήταν 4-1. Όλα είχαν να κάνουν με το να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό, γιατί ο Ολυμπιακός πέτυχε δύο γκολ με δικά μας λάθη. Με τόσο υψηλό ποσοστό κατοχή ςκαι με ένα αρκετά σουτ δεν γινόταν να μην κερδίσεις το παιχνίδι.

Ο κ. Χάσι είπε στο 1-2 κρίθηκαν τα πάντα. Συμφωνείτε;

Νομίζω ότι το σημείο – κλειδί είναι ότι όταν είχαν την πρώτη ευκαιρία από ένα πλα΄γιο άουτ και σκόραρε ο Ολυμπιακός. Για εμένα εκεί ήταν το σημείο – κλειδί. Μετά ένα παιχνίδι είναι γεμάτο από διάφορες συνθήκες που μπορούν να γίνουν. Εμείς ευτυχώς μετά από πολλές ευκαιρίες καταφέραμε να σκοράρουμε αρκετές φορές και να κερδίσουμε.

Πώς νιώθετε ότι βγήκατε από τα αποδυτήρια με 0-1 και ήρθε το 0-2;

Υπήρξε ένα λάθος, συγκεκριμένα προτού βγούμε είχαμε πει πώς θα παίξουμε και με την πρώτη γίνεται αυτό το λάθος και δεχόμαστε αυτό το γκολ. Ευτυχώς μπορέσαμε και ξέραμε πώς θα αντιδράσουμε. Ζητήσαμε ψυχραιμία γιατί το παιχνίδι ήταν στα πόδια μας. Επρεπε να συνεχίσουμε να κάνουμε τον έλεγχο και να έχουμε τις γραμμές κοντά. Για εμένα το πιο δύσκολο να ελέγξεις στο ποδόσφαιρο είναι το άγχος και ο υπερβολικός ενθουσιασμός.Νιώθετε ότι πλέον έχετε σοβαρές πιθανότητες για πρωτάθλημα;

Μένει πολύ ακόμα για το πρωτάθλημα. Το να κερδίσουμε δεν μας εγγυάται κάτι για το μέλλον ή το να χάσουμε. Αυτό που θα κάνω τώρα είναι να πάω να πιω δύο μπύρες και μετά να σκέφτομαι την Αούστρια Βιέννης.

Θα θέλαμε και ένα σχόλιο για τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο

Είναι ένας επιθετικός με απίστευτες ικανότητες. Του μένει πολύς χρόνος ακόμα για ποδόσφαιρο. Την πρώτη περίοδο που ήμουν εδώ, γνώρισα τον Λάζαρο ως παίκτη του Παναθηναϊκού, μ' άρεσε πολύ, αλλά έκρυβε κι άλλα πράγματα μέσα του και τα έβγαλε μετά από πολλές συνομιλίες μαζί του. Εχει πολύ ποδόσφαιρο μπροστά του από αυτό που έχει δείξει. Ελπίζω μετά από αυτές τις λέξεις να μην νιώσει πιστέψει τόσο πολύ στον εαυτό του, γιατί δεν θα τον ξαναβάλω στην θέση του.

Υπήρχε κάποιο μυστικό και οι παίκτες σας δεν απογοητεύτηκαν στο 0-2; Τι ήταν αυτό που τους κράτησε για να κάνουν μία μεγάλη ανατροπή;

Κατά την διάρκεια του ημιχρόνου τούς έδειξα τα στατιστικά. Ηταν καθαρά θέμα ατυχίας και έπρεπε να συνεχίσουν το ίδιο. Το πίστεψαν, με άκουσαν και κέρδισαν. Είπα στους παίκτες μου ότι δεν γίνεται να μην κερδίσουμε! Αυτά τα πράγματα δεν βγαίνουν πάντα. Αν δεν είχαμε κερδίσει αυτό το ματς, θα ήμουν πολύ περήφανος για τους παίκτες μου γιατί το προσπάθησαν. Υπήρξαν δύο λάθη, ανθρώπινα που θα πρέπει να τα δουλέψουμε για να μην ξανασυμβούν.

Μπαίνει η ΑΕΚ και είναι καταιγιστική και μετά το γκολ φαίνεται σαν να καταρρέει έως το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Ενόψει συνέχειας με τον τρόπο που ήρθε η ανατροπή, θα σας βοηθήσει στην ψυχολογία;

Πάντα σε ένα παιχνίδι υπάρχουν κάποια διαστήματα παύσης. Αλλά λέω ότι η στατιστική μιλάει από μόνη της. Δεν την έχω εφεύρει εγώ. Μία ομάδα που κάνει 20 σουτ και 13 σουτ είναι εντός εστίας απέναντι σε μία ομάδα που της επιτρέψαμε να κάνει μόλις 4 σουτ και ενα κόρνερ, νομίζω ότι σε γενική εικόνα από το παιχνίδι σήμερα ήμασταν ανώτεροι. Ψυχολογικά αυτή η νίκη είναι σημαντική για να ενισχυθούμε και να κάνουμε δουλειά.

Ένα σχόλιο για τον κόσμο;

Για τον κόσμο τι να πω; Το να παίζεις σε τέτοια ατμόσφαιρα, είναι απίστευτο. Θα είναι απίστευτο όταν παίξει και στο γήπεδό της όταν θα έρθει η στιγμή. Υπήρξαν ποδοσφαιριστές που έπαιξαν 12-15 λεπτά ενδεχομένως και με σπασμένη μύτη! Αυτή την καρδιά, αυτή την ψυχή, την δίνει ο κόσμος. Οι ποδοσφαιριστές το πίστευαν, αλλά το πρώτο πράγμα που ακούγαμε ήταν τον κόσμο που έδινε την ώθηση. Όταν κάποιος δίνει τα πάντα, όπως οι παίκτες μας, δεν έχουμε να φοβόμαστε τίποτα. Θα ήθελα να συγχαρώ για τη μεγάλη νίκη σε πολύ κόσμο. Θα ήθελα να πω δημοσίως για δύο άτομα. Εχουν έρθει στην ΑΕΚ δύο καταπληκτικοί επαγγελματίες στο τιμ, αλλά δεν ξεχνάω ούτε τον Κώστα ούτε τον Γρηγόρη και τους στέλνω πολλά χαιρετίσματα.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.