Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Λεμονής: «Νιώθω πως χάσαμε ευκαιρία, τελικός στη Λισαβόνα»

Λεμονής: «Νιώθω πως χάσαμε ευκαιρία, τελικός στη Λισαβόνα»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
1/11/2017 01:52
Ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα κόντρα στην Μπαρτσελόνα δήλωσε ο Τάκης Λεμονής, ο οποίος πάντως πρόσθεσε πως θα ήθελε το κάτι παραπάνω από αυτό το ματς. «Τελικός με Σπόρτινγκ, άδικη η κριτική για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ο Λεμονής δήλωσε την συνέντευξη Τύπου για:

Το 0-0 με την Μπαρτσελόνα: Ευθύς εξαρχής ερχόμενος στην ομάδα σίγουρα περίμενα πως οι τελευταίες 2 αγωνιστικές θα ήταν καθοριστικές για το Europa. Η αίσθηση που είχα στον πάγκο με την Γιουβέντους ήταν πως χάσαμε την ευκαιρία για κάτι καλύτερο. Σήμερα ναι μεν είμαι χαρούμενος για το αποτέλεσμα γιατί παίζαμε με την Μπαρτσελόνα, κορυφαία ομάδα στον κόσμο, αλλά νιώθω πάλι ότι χάσαμε ευκαιρία. Και ήττα να είχαμε πάλι τελικός θα ήταν το ματς της Λισσαβόνας γιατί υπολογίζαμε πως η Γιουβέντους έχει περάσει. Σίγουρα η ισοπαλία με την Μπαρτσελόνα είναι ένα πολύ καλό αποτέλεσμα αλλά εγώ θα ήθελα το παραπάνω σε αυτό το ματς.

Την μεγάλη ώθηση του κόσμου και το ότι βρέθηκε κοντά στην ομάδα και δίπλα στο πούλμαν: Θα σταθώ σε αυτό που συνέβη 1,5 ώρα πριν το ματς. Ο κόσμος που ήταν στην διασταύρωση της Πειραιώς και το πως μας υποδέχθηκαν και οι 1.000 φίλαθλοι. Είναι κάτι τρομερό και κάτι που και εγώ που ήμουν και είμαι τόσα χρόνια στην ομάδα έχω να σταθώ. Ο κόσμος μας έδωσε μεγάλη ώθηση σήμερα και μάλιστα μετά από μία ήττα με τον Παναθηναϊκό που δεν χωνεύεται εύκολα. Κρατήσαμε όρθιο τον κόσμο γιατί και πιέσαμε και προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε φάσεις. Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό αυτό που ζήσαμε.Για μένα να σας πω την αλήθεια αυτός ο βαθμός δεν σημαίνει και πολλά. Είπα στα αποδυτήρια πως ήταν μία ωραία βραδιά και ένας καλός βαθμός αλλά το ταμείο γίνεται στο τέλος. Είμαι έναν μήνα στην ομάδα και το στιλ που θέλω είναι κοντά σε αυτό που είδα σήμερα. Να έρχεται ο κόσμος και να χαίρεται που την παρακολουθεί. Είμαστε σε μία δύσκολη περίοδο όμως στο πρωτάθλημα. Δεν έχουμε κάνει τίποτα. Μην ξεγελαστούμε από το σημερινό. Δεν πρέπει να μείνουμε με τίποτα στο σημερινό γιατί θέλουμε δουλειά και να διορθώσουμε ακόμα πολλά πράγματα.

Για την αμυντική τακτική: Νομίζω ότι όταν παίζεις κόντρα στην Μπαρτσελόνα θα κάνεις αμυντικό παιχνίδι. Εμείς όμως παίζαμε άμυνα για να κλέψουμε την μπάλα και να βγούμε στις αντεπιθέσεις και αυτό έχει διαφορά.

Το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό: Να σας κάνω εγώ την ερώτηση. Το ματς το έχετε δει ξανά; Εγώ το έχω δει δύο και τρεις φορές και διαφωνώ κάθετα με την κριτική που μας έγινε. Στο α' μέρος είχαμε πάθος αλλά της ομάδας της έλλειψε η καλή πάσα η τελική και οι σέντρες για να βγουν καλές φάσεις. Διαφωνώ πλήρως με την κριτική που έγινε, όμως είμαι υποχρεωμένος να την δεχθώ ως προπονητής. Να το δείτε ξανά το ματς. Πολλές φορές το ματς τελειώνει και πάμε σπίτι με μία εικόνα. Να το δούμε ξανά. Δεν είδα υποτονική την ομάδα. Δεν βγάλαμε φάσεις μπροστά ναι. Ο Παναθηναϊκός είχε 8 κόρνερ από αράουτ και μονομαχίες και τελική με ευκαιρία είχε μόνο μία. Εγώ την ανάλυση στα παιχνίδια την κάνω με τους συνεργάτες μου και την αναλύω αλλιώς με τους παίκτες. Εγώ δεν είδα υποτονικό Ολυμπιακό και χωρίς ψυχή. Μακάρι να το βλέπαμε ξανά μαζί το ματς.

Την διαφορά από Ελλάδα σε Ευρώπη: Είναι όπως είπα και πριν εγκληματικό εάν κλείσουμε τα μάτια σε κάποια πράγματα. Άλλο η Ελλάδα και άλλο η Ευρώπη και θέλουμε δουλειά δημιουργικά. Στην Ευρώπη και όταν παίζεις με αντεπιθέσεις είναι πιο εύκολο. Στην Ελλάδα δεν είναι το ίδιο εύκολο. Με Πανιώνιο το βελτιώσαμε και με τον Παναθηναϊκό στο 2ο μέρος. Δουλεύουμε 30 μέρες είναι δύσκολο να διορθώσεις πράγματα. Στο αμυντικο παιχνίδι το ποδόσφαιρο διδάσκεται πιο εύκολα. Είναι πιο εύκολο να κάνεις αμυντικό παιχνίδι.

Το τι συζήτησαν οι παίκτες μετά τον Παναθηναϊκό εάν όχι για το πάθος για το ματς: Καταρχάς αυτό με τους παίκτες έγινε μετά την δική μου ομιλία. Δεν έχουμε όλοι την ίδια άποψη. Εγώ μίλησα για το τεχνικό κομμάτι. Δεν μπορώ να σας πείσω για κάτι άλλο. Ο καθένας έχει άλλη άποψη. Δεν ωφελεί να συζητήσουμε παραπάνω. Με πιο ξεκάθαρο μυαλό και βλέποντας δύο και τρεις φορές το ματς έχεις άλλη εικόνα. Και καλά να έχεις παίξει όταν χάνεις από τον Παναθηναϊκό πάντα υπάρχει ανακατωσούρα. Κανείς δεν θέλει να χάνουμε αλλά έγινε. Τα παιδιά σίγουρα δεν είπαν μόνο αυτό. Εάν θυμηθείτε τις πρώτες δηλώσεις μου όταν είχα έρθει ξανά στην ομάδα είχα πει ότι θέλουμε και άλλα πράγματα για να γίνουμε ομάδα και όχι μόνο το τεχνικό και το τακτικό κομμάτι.

Το σχήμα με το ψευδοεννιάρι και τους Ταχτσίδη και Μποτία: Θα σας κάνω την χάρη να μιλήσω ατομικά για παίκτες. Είναι παιδιά που μου αρέσει πολύ ο χαρακτήρας τους. Ο Παναγιώτης είχε μείνει πίσω από τον τραυματισμό του και επειδή και το σώμα του είναι τέτοιο είχε πρόβλημα. Είχε όμως διαρκή θέληση και με έξτρα προπονήσεις δούλεψε και όχι απλώς πήρε σήμερα την ευκαιρία αλλά την άρπαξε από τα μαλλιά. Ο Μποτία έχει αρχηγικές ικανότητες και το έδειξε και σήμερα. Και η υπόλοιπη ομάδα έκανε καταπληκτική δουλειά αλλά με την ευκαιρία της ερώτησής σας ήθελα να το πω αυτό.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.