Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ολοταχώς για Λιγκ Καπ στην Ελλάδα από το Μάιο!

Ολοταχώς για Λιγκ Καπ στην Ελλάδα από το Μάιο!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
12/1/2018 15:47
Ομόφωνα δεκτή έγινε στο Δ.Σ. της Λίγκας η πρόταση για τη διεξαγωγή Λιγκ Καπ τον προσεχή Μάιο!

Την καθιέρωση Λιγκ Καπ, που θα διεξάγεται το Μάιο, αποφάσισαν στο Δ.Σ της Λίγκας οι 16 ΠΑΕ της Σούπερ Λιγκ. Η εν λόγω διοργάνωση θα διεξαχθεί μετά την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος το Μάιο και θα γίνει υπό τη μορφή νοκ άουτ αγώνων των ομάδων της Σούπερ Λιγκ.

Σκοπός της συγκεκριμένης πρότασης ήταν αφενός η επιμήκυνση της αγωνιστικής περιόδου ώστε να μην μείνουν οι ομάδες για μεγάλο χρονικό διάστημα ανενεργές (σ.σ. φέτος δεν θα διεξαχθούν πλει-οφ), ο βασικός όμως τα προσδοκώμενα οικονομικά οφέλη που θα προκύψουν από τηλεοπτικά δικαιώματα, εισιτήρια κ.α.

Να σημειωθεί ότι πέρα από το γόητρο και τα όποια οικονομικά οφέλη, ο νικητής δεν θα βγαίνει Ευρώπη όπως συμβαίνει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Η πρόταση έγινε ομόφωνα δεκτή, ωστόσο ολοκληρωμένη θα κατατεθεί στο επόμενο Δ.Σ. της Λίγκας.

Η ΑΕΚ πρώτη και μοναδική κάτοχος Λιγκ Καπ


Ολοταχώς για Λιγκ Καπ στην Ελλάδα από το Μάιο!
Το πρώτο και μοναδικό Λιγκ Καπ στα ελληνικά γήπεδα διεξήχθη τη σεζόν 1989-90 με διοργανώτρια την Ένωση Ποδοσφαιρικών Ανωνύμων Εταιρειών (ΕΠΑΕ). Συμμετείχαν μόνο οι ομάδες της Α’ Εθνικής και οι αγώνες ήταν μονοί, πλην των ημιτελικών που υπήρξαν και αγώνες ρεβάνς.

Η διοργάνωση ξεκίνησε τον Ιανουάριο και ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 1990, με νικήτρια την ΑΕΚ, η οποία κέρδισε με 3-2 τον Ολυμπιακό στον τελικό του ΟΑΚΑ.

Ο θεσμός δεν είχε συνέχεια, αφού δεν σημειώθηκε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία, ενώ οι παίκτες επιβαρύνθηκαν με αρκετά παιχνίδια.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.