Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Όταν η Άρσεναλ δε δέχτηκε την πρόκριση της! (video)

Όταν η Άρσεναλ δε δέχτηκε την πρόκριση της! (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
13/2/2018 16:44
Σαν σήμερα στις 13 Φεβρουαρίου του 1999 έγινε η πρώτη επανάληψη αγώνα στην ιστορία του Κυπέλλου Αγγλίας. Η Άρσεναλ νικάει με 2-1 την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, ωστόσο ο Αρσέν Βενγκέρ δε δέχεται την πρόκριση της ομάδας του και ζητάει να ξαναγίνει το ματς, αφού το νικητήριο γκολ ήρθε μετά από μη τήρηση του «fair play».

Το Κύπελλο Αγγλίας είναι ο θεσμός των εκπλήξεων, όμως αυτό που συνέβη στις 13 Φεβρουαρίου του 1999, δεν το περίμενε κανείς…

Η Άρσεναλ αντιμετώπιζε την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ στο «Χάιμπουρί» για τη φάση των «16» του Κυπέλλου. Οι δύο ομάδες ήταν ισόπαλες 1-1 στο 75ο λεπτό, όταν σ' εκείνο το σημείο οι φιλοξενούμενοι στέλνουν τη μπάλα εκτός προκειμένου να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες στον παίκτη τους, Λι Μόρις. Κατά την επαναφορά από το πλάγιο όμως οι παίκτες της Άρσεναλ δεν επέστρεψαν ποτέ τη μπάλα στην Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.

Ο Κανού, στο ντεμπούτο του με τη φανέλα των «κανονιέρηδων», δεν είχε καταλάβει ότι πρόκειται για «fair play» και έδωσε έτοιμο γκολ στον Όφερμαρς, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 2-1, κάνοντας έξαλλους τους αντιπάλους.

Η Άρσεναλ πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά, όμως προς έκπληξη όλων, μετά το σφύριγμα της λήξης ο Αρσέν Βενγκέρ πήγε προς την πλευρά του διαιτητή και ζήτησε την επανάληψη του αγώνα. Το αίτημα του Αλσατού έγινε δεκτό από την αγγλική ομοσπονδία και οι δύο ομάδες έδωσαν νέο αγώνα δέκα ημέρες αργότερα. Η Άρσεναλ πήρε νέα νίκη με 2-1 χάρη στα γκολ των Όφερμαρς και Μπέργκαμπ και «σφράγισε» το εισιτήριο για τα προημιτελικά.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.