Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τσάμπιονς Λιγκ: «Βασίλισσα» ξανά!

Τσάμπιονς Λιγκ: «Βασίλισσα» ξανά!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
26/5/2018 23:40
Με τον Μπέιλ να έρχεται από τον πάγκο και να πετυχαίνει δύο γκολ, η Ρεάλ κέρδισε με 3-1 την Λίβερπουλ στο τελικό του Κιέβου και κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ για 3η σερί χρονιά και 13η συνολικά, γράφοντας ξανά ιστορία. Ισοφάρισαν προσωρινά με Μανέ οι «κόκκινοι», που δέχτηκαν δύο γκολ από… χορηγία του Κάριους, ενώ έχασαν από νωρίς τον Σαλάχ.

Πρωταθλήτρια Ευρώπης για 3η σερί χρονιά και 13η συνολικά στέφθηκε η Ρεάλ. Σ’ έναν τελικό που θα μείνει στην ιστορία για πολλούς λόγους, η «βασίλισσα» επικράτησε με 3-1 της Λίβερπουλ και πρόσθεσε ακόμα ένα διαμάντι στο στέμμα της.

Το παιχνίδι είχε δύο πρωταγωνιστές, έναν θετικό και έναν αρνητικό. Ο «φευγάτος» Γκάρεθ Μπέιλ ήρθε από τον πάγκο και πέτυχε δύο γκολ (64’, 83’), τα οποία θα μείνουν στην ιστορία για διαφορετικούς λόγους. Το πρώτο γιατί ήταν έναν από τα ωραιότερα τέρματα που έχουν σημειωθεί σε τελικό και το δεύτερο για την τραγική γκάφα του Κάριους, ο οποίος νωρίτερα είδε δωρίσει (με ακόμα μεγαλύτερο λάθος) το πρώτο γκολ στον Μπενζεμά (53’).

Η Λίβερπουλ το πάλεψε και ισοφάρισε προσωρινά σε 1-1 με τον Μανέ (55’) ενώ ο ίδιος παίκτης είχε δοκάρι όσο το σκορ ήταν στο 2-1. Οι «κόκκινοι» αναγκάστηκαν να παίξουν σχεδόν όλο τον τελικό χωρίς τον Μοχάμεντ Σαλάχ, ο οποίος τραυματίστηκε στον ώμο μετά από φάουλ του Ράμος και υπάρχουν φόβοι ότι θα χάσει το Μουντιάλ.

Ο Ζινεντίν Ζιντάν έγινε μόλις ο 3ος τεχνικός που κατακτά τρία Τσάμπιονς Λιγκ μετά τους Μπόμπ Πέισλι και Κάρλο Αντσελότι αλλά ο πρώτος που το κάνει με σερί κατακτήσεις! Στον αντίποδα, αυτός είναι ο δεύτερος χαμένος τελικός για τον Γιούργκεν Κλοπ μετά από αυτόν με την Ντόρτμουντ το 2013

Το ματς:


Τσάμπιονς Λιγκ: «Βασίλισσα» ξανά!
Η Λίβερπουλ πατούσε καλύτερα στο ξεκίνημα του αγώνα, είχε την κατοχή και πιο ψηλά τις γραμμές της και έψαχνε τον τρόπο για να διασπάσει την άμυνα της Ρεάλ. Ωστόσο, η πρώτη ευκαιρία του τελικού άνηκε στη «βασίλισσα», όταν στο 15’ ο Ρονάλντο μπήκε από τα δεξιά στην περιοχή και επιχείρησε διαγώνιο σουτ, το οποίο πέρασε λίγο πάνω από την εστία του Κάριους.

Η απάντηση των «κόκκινων» ήρθε στο 23’. Μετά από γύρισμα του Μίλνερ στο ύψος του πέναλτι, ο αφύλαχτος Φιρμίνο έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Ράμος και κατέληξε στον Αλεξάντερ-Άρνολντ, αλλά το σουτ του τελευταίου μπλόκαρε ο Νάβας.

Δύο λεπτά μετά (25’), ο Σαλάχ τραυματίστηκε στον ώμο μετά από μονομαχία με τον Ράμος και έγινε αναγκαστική αλλαγή, με τον Αιγύπτιο να βάζει τα κλάματα. Το ίδιο συνέβη λίγη ώρα μετά (35’) με τον Καρβαχάλ, ο οποίος υπέστη θλάση και έδωσε τη θέση του στον Νάτσο.

Η αποχώρηση του Σαλάχ επηρέασε την Λίβερπουλ και μέχρι το ημίχρονο οι «κόκκινοι» βρίσκονταν σε θέση άμυνας. Η Ρεάλ είχε τον έλεγχο και στο 43’ σπατάλησε μεγάλη στιγμή με κοντινή κεφαλιά του Ρονάλντο, όμως ο Κάριους κράτησε το μηδέν. Στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου, η «βασίλισσα» είχε άλλα δύο καλά σουτ με Νάτσο (45’) και Μπενζεμά (45+3’) που πέρασαν άουτ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με ευκαιρία της Ρεάλ, που είχε δοκάρι στο 48' με σουτ του Ίσκο από θέση βολής. Το 1-0 ήρθε τρία λεπτά μετά από... ευγενική χορηγεία του Κάριους. Ο γκολκίπερ της Λίβερπουλ κρατούσε τη μπάλα στα χέρια του και πήγε να δώσει συνέχεια στο παιχνίδι, όμως ο Μπενζεμά έβαλε την κόντρα και η μπάλα κατέληξε στο βάθος της εστίας!

Η Λίβερπουλ δεν πτοήθηκε και η απάντηση ήταν άμεση. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μίλνερ, ο Λόβρεν πήρε την κεφαλιά και ο Μανέ με κοντινή προβολή ισοφάρισε σε 1-1, βάζοντας τους «κόκκινους» ξανά στο ματς. Οι Μαδριλένοι συνέχισαν να έχουν την υπεροχή και στο 61’ απείλησαν για το 2-1 με σουτ του Νάτσο, όμως ο Κάριους του είπε «όχι».

Τσάμπιονς Λιγκ: «Βασίλισσα» ξανά!
Στο ίδιο λεπτό, ο Ζιντάν έριξε στο ματς τον Μπέιλ αντί του Ίσκο και 122 δευτερόλεπτα μετά ο Ουαλός πέτυχε ένα από τα ωραιότερα γκολ που έχουν σημειωθεί σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Μαρσέλο έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο 28χρονος με τρομερό ανάποδο ψαλίδι απ' το ύψος του πέναλτι, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κάριους για το 2-1!

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ προσπάθησε να απαντήσει και στο 70’ είχε δοκάρι με τον Μανέ για να φέρει εκ νέου το σκορ στα ίσια. Από την πλευρά της, η Ρεάλ έβρισκε αρκετούς ελεύθερους χώρους στην κόντρα και στο 74’ είχε τεράστια στιγμή με τον Ρονάλντο, ο οποίος κόπηκε τελευταία στιγμή από τον Ρόμπερτσον.

Η Λίβερπουλ έμεινε «ζωντανή» στον τελικό μέχρι το 82’, όταν «χτύπησε» ξανά ο Μπέιλ ή μάλλον ο… Κάριους. Ο Ουαλός επιχείρησε ένα μακρινό σουτ που ήταν εύκολη λεία για τον Γερμανό γκολκίπερ, ο οποίος όμως δεν υπολόγισε σωστά την πορεία της μπάλας, με αποτέλεσμα αυτή να καταλήξει στα δίχτυα του για το 3-1.

Τα εναπομείναντα λεπτά ήταν διαδικαστικά, με την Ρεάλ πάντως να είχε κάποιες καλές στιγμές για ένα τέταρτο γκολ. Στα αξιοσημείωτα πως δευτερόλεπτα πριν το φινάλε ο Ρονάλντο βρέθηκε στην περιοχή αλλά πήγε να δεχτεί τάκλιν από… οπαδό, ο οποίος έκανε εισβολή στο γήπεδο. Το 3-1 έμεινε ως το φινάλε και η Ρεάλ έγινε η πρώτη ομάδα που κατακτά το Τσάμπιονς Λιγκ τρεις διαδοχικές φορές.

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Νάβας, Μαρσέλο, Καρβαχάλ (37' Νάτσο), Ράμος, Βαράν, Καζεμίρο, Κροος, Μόντριτς, Ισκο (61' Μπέιλ), Ρονάλντο, Μπενζεμά (89' Ασένσιο).

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Κάριους, Αρνολντ, Λόβρεν, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον, Μίλνερ (83' Τσαν), Βαϊνάλντουμ, Μανέ, Σαλάχ (30' Λαλάνα), Φιρμίνο


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Τελευταίες ειδήσεις