Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σούπερ Λιγκ: Επέστρεψε στις νίκες ο Άρης

Σούπερ Λιγκ: Επέστρεψε στις νίκες ο Άρης

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
12/11/2018 21:31
Με γκολάρα του Μπρούνο Γκάμα (69’) ο Άρης κέρδισε με 2-1 τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη και επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα στο πρωτάθλημα. Γκολ από τα αποδυτήρια (19’’) πέτυχε ο Ματέο, ισοφάρισαν προσωρινά με Τριάδη (45’) οι γηπεδούχοι.

Μετά από τέσσερις διαδοχικές ήττες ο Άρης επέστρεψε στο δρόμο των επιτυχιών, επικρατώντας με 2-1 του Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη. Οι δύο ομάδες είχαν παράπονα από τη διαιτησία του Κοτσάνη , με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται για πέναλτι στον Ακόστα από τον Δεληζήση στο 79’, ενώ οι «κίτρινοι» φωνάζουν για οφσάιντ του Κύργια στη φάση του γκολ.

Ιδανικότερο ξεκίνημα δεν γίνονταν για τους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι πήραν το προβάδισμα μετά από 19 δευτερόλεπτα! Ο Μπρούνο Γκάμα ελίχθηκε ωραία από τα αριστερά και έκανε το σουτ, ο Χουάντερσον απομάκρυνε αλλά ο Ματέο Γκαρσία πήρε το ριμπάουντ και «έγραψε» το 0-1.

Ο Άρης συνέχισε να έχει την υπεροχή, όμως δεν κατάφερε να απειλήσει με αξιώσεις την εστία του Χουάντερσον. Μια εκτέλεση φάουλ του Μενέντεθ (21’) και μια άστοχη κεφαλιά του Βέλεθ (27’) ήταν οι καλύτερες στιγμές για τους «κίτρινους», που δεν κατάφεραν να μετουσιώσουν σε ένα δεύτερο γκολ την υπεροχή τους στο πρώτο μισάωρο.

Το τελευταίο τέταρτο του πρώτου μέρους άνηκε στον Απόλλωνα. Στο 40’ ένα λάθος του Κουέστα έδωσε την ευκαιρία στους γηπεδούχους να απειλήσουν με τον Ντουρσό, ενώ στο 42’ ο γκολκίπερ του Άρη απέκρουσε με υπερένταση το σουτ του Σικαμπάλα έξω από την περιοχή. Στη συνέχεια της φάσης ο Τριάδης πήρε το ριμπάουντ, έκανε το δυνατό σουτ από κοντά, αλλά η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι!Το γκολ για τον Απόλλωνα ήρθε στο 45ο λεπτό. Ο Σικαμπάλα εκτέλεσε φάουλ, ο Κύργιας από θέση οφσάιντ πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Τριάδης από κοντά ισοφάρισε σε 1-1.

Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» θα μπορούσε να ολοκληρώσει την ανατροπή στο ξεκίνημα της επανάληψης (49’), με τον Κουέστα να διώχνει σε κόρνερ το ωραίο σουτ του Ελ Χέλβε. Ο Άρης απάντησε με δύο σουτ του Μαρτίνεζ (65’, 67’) και στο 69’ πήρε εκ νέου το προβάδισμα με ένα πανέμορφο τέρμα. Ο Γκάμα έδωσε στον Ντιγκινί, αυτός του ξανάδωσε τη μπάλα με φοβερό τακουνάκι και ο Πορτογάλος με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή «έγραψε» το 1-2.

Ο Απόλλωνας προσπάθησε να απαντήσει και στο 79’ ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Ακόστα από τον Δεληζήση. Στο 86’ ο Κουέστα έδιωξε τη γυριστή κεφαλιά του Λούκιτς, ενώ στο ίδιο λεπτό ο Άρης απάντησε με δυνατό σουτ του Μπρούνο Γκάμα όμως ο Χουάντερσον απέκρουσε εντυπωσιακά. Η πίεση των γηπεδούχων για το γκολ της ισοφάρισης δεν απέδωσε καρπούς και οι «κίτρινοι» έβαλαν τέλος στο αρνητικό σερί τεσσάρων αγώνων χωρίς βαθμό, πιάνοντας τον Παναθηναϊκό στην 6η θέση. Στον αντίποδα, η «Ελαφρά Ταξιαρχία» παρέμεινε στον… πάτο με μόλις ένα βαθμό μετά από δέκα αγωνιστικές.

Απόλλων Σμύρνης (Γ. Ματζουράκης): Χουάντερσον, Στάθης, Οριουέλα, Κύργιας, Λούκιτς, Γκίνο, Ντ' Ούρσο (70' Μπεντινέλι), Κονέ, Μάντζιος (28' λ. τρ. Ελ Χέλβε), Σικαμπάλα, Τριάδης (77' Ακόστα).

Άρης (Τ. Τερζής): Κουέστα, Κωνσταντινίδης, Δεληζήσης, Βέλεθ, Μενέντεθ, Σιώπης, Μπάσα, Μαρτίνες (70' Βαλεριάνος), Γκάμα, Γκαρσία (55' λ. τρ. Γιουνές), Ντιγκινί (81' Ούγκο Σόουζα).


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.