Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Nations League: Ζητείται ανασύνταξη

Nations League: Ζητείται ανασύνταξη

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
18/11/2018 23:46
Η Εθνική Ελλάδας πραγματοποίησε απογοητευτική εμφάνιση και ηττήθηκε με 1-0 από την Εσθονία στο σχεδόν άδειο ΟΑΚΑ, με αποτέλεσμα να τερματίσει στην 3η θέση του ομίλου της στη Nations League. Ο Λαμπρόπουλος (44’ αυτ.) το γκολ για τους φιλοξενούμενους.

Με άσχημη ήττα ολοκλήρωσε την έτσι κι αλλιώς απογοητευτική πορεία της στο Nations League η Εθνική Ελλάδας. Η «γαλανόλευκη» εμφανίστηκε ξανά κατώτερη των προσδοκιών και ηττήθηκε με 1-0 από την υποβιβασμένη Εσθονία με αποτέλεσμα να τερματίσει στην 3η θέση του ομίλου της. Η εμφάνιση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος ήταν… κρύα, ασορτί με τον καιρό και τις άδειες εξέδρες του ΟΑΚΑ.

Η Εθνική καλείται πλέον να μαζέψει τα… κομμάτια της ενόψει της προκριματικής φάσης του Euro 2020, όπου την περιμένει εξαιρετικά δύσκολο έργο καθώς θα μπει στην κλήρωση από το 4ο γκρουπ δυναμικότητας.

Με ενδεκάδα ανανεωμένη κατά τα 9/11, συγκριτικά με το παιχνίδι απέναντι στη Φινλανδία, εμφανίστηκε η ελληνική ομάδα, αφού μόνο Παπασταθόπουλος και Ζέκα ξεκίνησαν βασικοί. H Εθνική ξεκίνησε το παιχνίδι με σύστημα 4-3-3 και τον Μπάρκα στο τέρμα, τον Μπακάκη δεξιά στην άμυνα, τον Γιαννούλη αριστερά και τους Λαμπρόπουλο και Παπασταθόπουλο στο κέντρο. Μπουχαλάκης και Σάμαρης έπαιξαν λίγο πιο πίσω από τον Ζέκα, με τους Μασούρα στα δεξιά και Μπακασέτα στα αριστερά να πλαισιώνουν τον Καρέλη.

Οι παίκτες του Άγγελου Αναστασιάδη μπήκαν ορεξάτα στο ματς και απείλησαν στο 9’ με ωραία προσπάθεια του Μασούρα, που έδιωξε σε κόρνερ ο Λέπμετς. Η «γαλανόλευκη» είχε την απόλυτη υπεροχή, ωστόσο παρουσίασε ξανά μεγάλο πρόβλημα στη δημιουργία και γίνονταν απειλητική μόνο από ατομικές επιλογές ή συνδυασμούς δυο παικτών. Τρία σουτ των Ζέκα (18'), Σάμαρη (28’) και Μπακασέτα (41’) απείλησαν την εστία του Λέπμετς όμως στο 44’ η Εσθονία προηγήθηκε κόντρα στη ροή. Ο Ζενιόβ ξέφυγε από τον Παπασταθόπουλο και έκανε το παράλληλο γύρισμα στην περιοχή, εκεί όπου ο Λαμπρόπουλος στην προσπάθεια του να προλάβει τον Σάπινεν έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μπάρκα για το 0-1

Δύο ήταν όλες και όλες οι καθαρές ευκαιρίες της Ελλάδας στο δεύτερο μέρος. Στο 63’ ο νεοεισελθόντας Φορτούνης σημάδεψε το δοκάρι με απευθείας εκτέλεση φάουλ, ενώ στο 84’ ο Καρέλης πήγε να πετύχει ένα τρομερό γκολ με ανάποδο ψαλίδι όμως ο Λέπμετς έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Η Εσθονία κράτησε το 0-1 ως το φινάλε και πήρε την πρώτη της εκτός έδρας νίκη μετά από αυτή απέναντι στο Γιβραλτάρ (0-6) στις 7 Οκτωβρίου του 2017. Στα αξιοσημείωτα πως η προηγούμενη ήταν το μακρινό 2012 στο 0-1 επί της Ανδόρας.

Ελλάδα (Άγγελος Αναστασιάδης): Μπάρκας, Μπακάκης (46’ Τοροσίδης), Γιαννούλης, Λαμπρόπουλος, Παπασταθόπουλος, Ζέκα, Σάμαρης, Μπουχαλάκης (70’ Μάνταλος), Μπακασέτας, Μασούρας (57’ Φορτούνης), Καρέλης

Εσθονία (Μάρτιν Ράιμ): Λέπμετς, Καμς, Ταμ, Βίμαν, Ζένιοφ (81’ Πικ), Λεπίστου (68’ Αντόνοφ), Σάπινεν (86’ Ογιάμα), Λουτς, Καλάστε, Ντμιτρίγιεφ, Μπαράνοφ

Η βαθμολογία:

1. Φινλανδία 12 (5-3)
2. Ουγγαρία 10 (9-6)
3. Ελλάδα 9 (4-5)
4. Εσθονία 4 (4-8)


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.