Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σούπερ Λιγκ: Ερυθρόλευκος θρίαμβος στο ντέρμπι!

Σούπερ Λιγκ: Ερυθρόλευκος θρίαμβος στο ντέρμπι!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
17/2/2019 21:37
Ο Ολυμπιακός διέλυσε με 4-1 την ΑΕΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης» και ξέφυγε με +8 από την «Ένωση» στη μάχη για την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Και τα τέσσερα γκολ στο δεύτερο μέρος πέτυχαν οι «ερυθρόλευκοι», που πλέον πηγαίνουν στο Κίεβο για την πρόκριση απέναντι στην Ντιναμό.

Με πρωταγωνιστή τον Φορτούνη (2 γκολ) ο Ολυμπιακός κέρδισε με ανατροπή (4-1) την ΑΕΚ στο Φάληρο και επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα εν όψει και του κρίσιμου αγώνα με την Ντιναμό στο Κίεβο. Αυτή ήταν και η πρώτη νίκη των Πειραιωτών σε ντέρμπι μετά τον Οκτώβριο του 2017. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς κέρδισε ξανά την ηρεμία της μετά τα «κολλητά» ανεπιτυχή αποτελέσματα και με το +8 από την «Ένωση», εξασφαλίζει σε μεγάλο βαθμό την 2η θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Όπως και κόντρα στον ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός βρέθηκε πολύ νωρίς πίσω στο σκορ. Στο 3’ μετά από λάθος του Βούκοβιτς, ο Κλωναρίδης έφυγε στην κόντρα και έκανε τη σέντρα για τον Λιβάγια, ο Σα έδιωξε ασταθώς και ο Πόνσε από κοντά δε δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ. Το γκολ επηρέασε την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς, που πραγματοποίησε ένα από τα χειρότερα πρώτα ημίχρονα στη σεζόν. Η ΑΕΚ αν ήταν πιο προσεκτική θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο γκολ αλλά ο Σα πραγματοποίησε μεγάλη επέμβαση σε σουτ του Πόνσε (26’), ενώ στο 44’ ο Αργεντινός εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Πορτογάλου γκολκίπερ όμως έφυγε αρκετά αριστερά και η φάση χάθηκε. Ενδιάμεσα, ο Σα έσωσε την ομάδα του από αυτογκόλ, διώχνοντας σε κόρνερ την κεφαλιά του Σισέ (37’).

Άλλο παιχνίδι είδαμε στο δεύτερο μέρος, με τον Ολυμπιακό να αφυπνίζεται και να πραγματοποιεί μια επιβλητική εμφάνιση απέναντι σε μια ομάδα που δεν επέστρεψε ποτέ στο παιχνίδι. Το 1-1 ήρθε στο 50’ με τρομερό σουτ του Καμαρά έξω από την περιοχή ενώ στο 72’ ο Φορτούνης έκλεψε τη μπάλα από τον Σιμόες, μπήκε στην περιοχή και με όμορφο τελείωμα ολοκλήρωσε την ανατροπή.

Η ΑΕΚ δεν κατάφερε σε κανένα σημείο να αντιδράσει και δεν απέφυγε το βαρύ σκορ. Στο 83’ ο Χασάν σκόραρε με πλασέ στην κίνηση μετά από όμορφη ενέργεια και γύρισμα του Ποντένσε, ενώ στο 87’ ο Φορτούνης έφυγε στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ μετά από μπαλιά του Γκιλιέρμε, βρέθηκε απέναντι στον Μπάρκα, τον ξεπέρασε και με πλασέ προ κενής εστίας, διαμόρφωσε το τελικό 4-1

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.