Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Προκριματικά Euro: Με το δεξί Ολλανδία και Βέλγιο, πεντάρα η Κύπρος, την έκπληξη το Καζακστάν

Προκριματικά Euro: Με το δεξί Ολλανδία και Βέλγιο, πεντάρα η Κύπρος, την έκπληξη το Καζακστάν

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
22/3/2019 00:58
Ολλανδία, Βέλγιο, Κροατία και Πολωνία μπήκαν με το δεξί στην προκριματική φάση του Euro 2020, ενώ το ίδιο συνέβη για την Κύπρο, που διέλυσε με 5-0 το αδύναμο Σαν Μαρίνο. Αντίθετα, η Σκωτία γνώρισε βαριά ήττα με 3-0 στο Καζακστάν και ξεκίνησε πολύ άσχημα την προσπάθεια για πρόκριση στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος

3ος Όμιλος: Τεσσάρα η Ολλανδία

Με φόρα από το Nations League μπήκε στα προκριματικά η Ολλανδία, διαλύοντας με 4-0 την Λευκορωσία στο «Ντε Κάιπ». Οι «οράνιε» προηγήθηκαν μόλις στο 1ο λεπτό με τον Ντεπάι, ενώ στο 21’ ο Βαινάλντουμ βρήκε δίχτυα και «καθάρισε» την υπόθεση νίκη. Ο Ντεπάι πήρε ξανά τη σκυτάλη κάνοντας με πέναλτι το 3-0 στο 55’, ενώ το… κερασάκι έβαλε στο 86’ ο Φαν Ντάικ, διαμορφώνοντας το τελικό 4-0. Στο άλλο ματς η Β. Ιρλανδία, με γκολ του ΜακΓκιν (56’) και πέναλτι του Ντέιβις (75’) επιβλήθηκε με 2-0 της Εσθονίας.

5ος Όμιλος: Δύσκολα η Κροατία

Πολύ πιο δύσκολο το έργο της δευτεραθλήτριας κόσμου, Κροατίας, η οποία κέρδισε με ανατροπή (2-1) το Αζερμπαιτζάν στο Ζάγκρεμπ. Οι Αζέροι προηγήθηκαν μόλις στο 19’ με τον Σεϊντάεβ όμως οι Κροάτες απάντησαν ένα λεπτό πριν το ημίχρονο με τον Μπάρισιτς. Στο δεύτερο μέρος η «Χρβάτσκα» πίεσε ασφυχτικά για την ανατροπή και στο 79’ ο Κράμαριτς λύτρωσε την ομάδα του. Στο άλλο παιχνίδι, η Σλοβακία χάρη στα γκολ των Ντούντα (42’) και Ρουσνάκ (84’) επικράτησε με 2-0 της Ουγγαρίας στη Τρνάβα και έπιασε την Κροατία στην 1η θέση.7ος Όμιλος: Διπλό με Πιόντεκ η Πολωνία

Η Πολωνία με γκολ του Πιόντεκ (68’) πήρε σπουδαίο διπλό στην έδρα της Αυστρίας και έκανε το πρώτο μεγάλο βήμα για την πρόκριση στα τελικά του Euro. Με το δεξί μπήκε στα προκριματικά και η ΠΓΔΜ, η οποία επικράτησε με 3-1 της Λετονίας στα Σκόπια. Αλιόσκι (11’) και Έλμας (29’) έδωσαν μεγάλο προβάδισμα στους γηπεδούχους, που κράτησαν το μηδέν μέχρι το 88’ όταν και δέχτηκαν γκολ από το πέναλτι του Βελκόβσκι. Ωστόσο, στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι έμειναν με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Τσιγκάνικς και δέχθηκαν και τρίτο γκολ στο 93' ξανά με τον Έλμας. Στο τρίτο παιχνίδι, Ισραήλ και Σλοβακία μοιράστηκαν το βαθμό της ισοπαλίας (1-1) στη Χάιφα. Ο Σπόραρ έδωσε το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους στο 48’, όμως στο 55’ ο Ζάχαβι έκανε το τελικό 1-1 για το Ισραήλ, που είχε βασικό τον Νάτχο του Ολυμπιακού.

9ος Όμιλος: Με Αζαρ το Βέλγιο, πεντάρα η Κύπρος, την έκπληξη το Καζακστάν

Το Βέλγιο με πρωταγωνιστή τον Αζάρ, επικράτησε με 3-1 της Ρωσίας στις Βρυξέλλες και έκανε μεγάλο βήμα για την πρώτη θέση. Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι και προηγήθηκαν στο 14’ με τον Τίλεμανς, όμως δύο λεπτά μετά οι Ρώσοι εκμεταλλεύτηκαν το τραγικό λάθος του Κουρτουά και ισοφάρισαν σε 1-1 με τον Τσερίσεφ. Κάπου εκεί ανέλαβε δράση ο Αζάρ, αφού στο 45’ μετουσίωσε σε γκολ το πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος από τον Ζιρκόφ ενώ στο 88’ «καθάρισε» το ματς μετά από ασίστ του Μπατσουαγί, ο οποίος νωρίτερα είχε δοκάρι.

Στα άλλα ματς του ομίλου, η Κύπρος ισοπέδωσε με 5-0 το αδύναμο Σαν Μαρίνο στο «ΓΣΠ» έχοντας σκόρερ τους Σωτηρίου (19’ πεν., 22’ πεν.), Κουσουλό (26’), Εφραίμ (31’) και Λαίφη (56’). Από την άλλη, το Καζακστάν ήταν υπεύθυνο για την έκπληξη της ημέρας, επικρατώντας με 3-0 της λαβωμένης Σκωτίας. Στο 6΄ ο Περτσούκ άνοιξε το σκορ και τέσσερα λεπτά αργότερα ο Βορογκόφσκι πέτυχε το 2-0. Στο 51' ο Ζαϊνουντίνοβ διαμόρφωσε το 3-0 για τους γηπεδούχους, που υποχρέωσαν τους Σκωτσέζους σε μια από τις χειρότερες ήττες στην ιστορία τους!

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.