Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τσάμπιονς Λιγκ: Ιστορική πρόκριση για την Αταλάντα με καρέ του Ίλισιτς (video)

Τσάμπιονς Λιγκ: Ιστορική πρόκριση για την Αταλάντα με καρέ του Ίλισιτς (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
10/3/2020 23:55
Η πρωτάρα Αταλάντα με καρέ τερμάτων του Ίλισιτς κέρδισε με 4-3 την Βαλένθια στο κεκλεισμένων των θυρών «Μεστάγια» και με συνολικό σκορ 8-4 πήρε την ιστορική πρόκριση για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ιστορία έγραψε η Αταλάντα, η οποία πανηγυρίζει την παρθενική πρόκριση της στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι «μπεργκαμάσκι» μετά την εμφατική νίκη με 4-1 στο Μιλάνο, επικράτησαν με 4-3 της Βαλένθια στο κεκλεισμένων των θυρών «Μεστάγια» και «σφράγισαν» με εντυπωσιακό τρόπο το εισιτήριο για τους «8» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Γιόσιπ Ίλισιτς, ο οποίος πέτυχε καρέ τερμάτων (3’ πεν., 43’ πεν., 71’, 82’) και έγινε ο πρώτος παίκτης που σημειώνει 4 γκολ σε εκτός έδρας παιχνίδι νοκ-άουτ του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν δύο φορές το παιχνίδι με τον Γκαμειρό (21’, 51’) και γύρισαν προσωρινά το σκορ με τον Τόρες (67’), ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη και δέχτηκαν τέσσερα γκολ για δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι από την εκπληκτική ομάδα του Γκασπερίνι.

Το ματς:


Ιδανικότερο ξεκίνημα δε γίνονταν για την Αταλάντα, η οποία πήρε το προβάδισμα μόλις στο 2ο λεπτό, με το πιο γρήγορο πέναλτι που έχει κερδίσει φιλοξενούμενη ομάδα στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Ντιακαμπί ανέτρεψε τον Ίλιτσιτς εντός της περιοχής στα πρώτα 84 δευτερόλεπτα και ο Σλοβένος με εύστοχο χτύπημα έκανε το 0-1. Οι Ιταλοί με πίεση ψηλά δεν επέτρεπαν στην Βαλένθια να κυκλοφορήσει σωστά τη μπάλα, αλλά στο 21’ ο Γκαμειρό εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Παλομίνο στην περιοχή και από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Οι «νυχτερίδες» δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν το μομέντουμ και με εξαίρεση ένα σουτ του Ροντρίγκο στο 30’ δεν κατάφεραν να απειλήσουν την αντίπαλη εστία. Μάλιστα στο 42’ ο Ντιακαμπί υπέπεσε σε νέο πέναλτι, αυτή τη φορά για χέρι στο ύψος της περιοχής και ο Ίλισιτς με νέα εύστοχη εκτέλεση έκανε το 1-2.

Η Βαλένθια παρότι χρειάζονταν πέντε γκολ για να αποκτήσει σκορ πρόκρισης, δεν τα παράτησε και μπήκε πιεστικά στο δεύτερο ημίχρονο, ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης. Στο 48’ απείλησε με σουτ του Τόρες, το οποίο μπλόκαρε ο Σπορτιέλο, δύο λεπτά μετά η Αταλάντα είχε οριζόντιο δοκάρι με σουτ του Φρόιλερ και στο 52’ οι «νυχτερίδες» κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 2-2 με κεφαλιά του Γκαμεϊρό, έπειτα από σέντρα του Τόρες. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και στο 67’ έφεραν… τούμπα το ματς με όμορφη λόμπα του Τόρες.

Η Αταλάντα δεν πτοήθηκε, «άγγιξε» το 3-3 στο 69’ με σουτ του Ζαπάτα, το οποίο «έβγαλε» ο Σίλεσεν και δύο λεπτά μετά ισοφάρισε το σκορ με το 3ο προσωπικό γκολ του Ίλισιτς, ο οποίος βρήκε δίχτυα με σουτ μέσα από την περιοχή. Ο Σλοβένος δεν έμεινε εκεί, αφού στο 82’ πέτυχε καρέ τερμάτων με εξαιρετικό πλασέ και έγραψε ιστορία, αφού έγινε ο πρώτος παίκτης που σημειώνει τέσσερα γκολ σε εκτός έδρας νοκ-άουτ του Τσάμπιονς Λιγκ. Το 4-3 έμεινε ως το τελικό σφύριγμα και η Αταλάντα πανηγυρίζει μια ιστορική πρόκριση στου 8 του Τσάμπιονς Λιγκ.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.