Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Περίπατος με πεντάρα για Λειψία στο Μάιντζ, βαριά ήττα για Σάλκε (highlights)

Περίπατος με πεντάρα για Λειψία στο Μάιντζ, βαριά ήττα για Σάλκε (highlights)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
24/5/2020 18:53
Με πρωταγωνιστή τον Βέρνερ (χατ-τρικ) η Λειψία διέλυσε με 5-0 την Μάιντς εκτός έδρας και διατηρήθηκε στην 3η θέση και στο -3 από την 2η Ντόρτμουντ. Νωρίτερα η Άουγκσμπουργκ πέρασε με 3-0 από την έδρα της Σάλκε, που έχασε σημαντικό έδαφος στη μάχη για την έξοδο στην Ευρώπη.

Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε η Λειψία το εκτός έδρας παιχνίδι με την Μάιντς. Οι «ταύροι» δε συνάντησαν κανένα πρόβλημα κόντρα στους γηπεδούχους και έφτασαν σε άνετη νίκη με 5-0, διατηρώντας έτσι τη διαφορά από την 2η Ντόρτμουντ στους 3 βαθμούς.

Η ομάδα του Νάγκελσμαν έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις της, καθώς προηγήθηκε μόλις στο 11’ με ωραίο πλασέ του Βέρνερ, ενώ στο 23’ ο Πόουλσεν σκόραρε με καρφωτή κεφαλιά μέσα στην «καρδιά» της αντίπαλης άμυνας, διπλασιάζοντας το σκορ. Η κυριαρχία των φιλοξενούμενων συνεχίστηκε, με τους Βέρνερ και Πόουλσεν να σπαταλούν δύο μεγάλες στιγμές προτού ο Ζάμπιτσερ κάνει το 3-0 στο 36’ έπειτα από φάση διαρκείας στα καρέ των γηπεδούχων. Λίγο πριν το ημίχρονο ο Ενκουκού αστόχησε από θέση βολής χάνοντας μεγάλη ευκαιρία για να κάνει το 0-4 πριν τη λήξη του ημιχρόνου.

Η κυριαρχία της Λειψία συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος. Στο 48’ οι παίκτες του έκρυψαν τη μπάλα και ο Βέρνερ την έστειλε στα δίχτυα ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ. Στο 54’ ο Ενκούκου αστόχησε σχεδόν σε κενή εστία, ενώ ακολούθησαν δύο τεράστιες χαμένες ευκαιρίες του Βέρνερ σε δύο λεπτά (68’, 70’). Ότι δεν κατάφερε στις δύο προηγούμενες περιπτώσεις, το πέτυχε στο 75’ ολοκληρώνοντας το χατ-τρικ. Το σκορ δεν άλλαξε ως το φινάλε, με την Μάιντς να απειλεί μονάχα σε μια φάση με ένα ωραίο τακουνάκι του Ματεντά στο 78’.



Θρίαμβος για Άουγκσμπουργκ στο Γκελζενκίρχεν


Νωρίτερα, η Άουγκσμπουργκ πήρε σπουδαίο «διπλό» με 3-0 στην έδρα της Σάλκε και απέκτησαν διαφορά ασφαλείας από τη ζώνη του υποβιβασμού. Στον αντίποδα, η ομάδα του Βάγκνερ έχασε σημαντικό έδαφος στη μάχη για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια, όντας 8η και στο -2 από την 6η Βόλφσμπουργκ.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν μόλις στο 7’ με εξαιρειτκή απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λέβεν, ενώ στο 76’ ο Σάρενσεν έκανε το 0-2 μετά από λάθος στην άμυνα των γηπεδούχων. Το… κερασάκι έβαλε στο 90+1’ ο Κόρντομπα έπειτα από τραγικό λάθος του Μέρκαμπ. Κακή εμφάνιση για τους «βασιλικούς μπλε» που είχαν μόλις δύο ευκαιρία σε όλο το παιχνίδι, το χαμένο τετ-α-τετ του Ματοντό στο 27’ και την κεφαλιά του Γκρέγκοριτς στο 71’ που πέρασε πάνω από τα δοκάρια.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.