Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Επιστρέφει στο Αλκαζάρ η ΑΕΛ

Επιστρέφει στο Αλκαζάρ η ΑΕΛ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
17/6/2020 16:44
Η ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοίνωσε τη συμφωνία για την επιστροφή της ομάδας στο Αλκαζάρ τη νέα σεζόν καθώς και τις εργασίες για την ανακατασκευή του.

Οριστικά στο «Αλκαζάρ» θα αγωνίζεται από τη νέα σεζόν η ΑΕΛ. Η ΠΑΕ ανακοίνωσε ότι έπειτα από τη συνάντηση του ιδιοκτήτη των «βυσσινί», Αλέξη Κούγια με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, συμφωνήθηκε η επιστροφή της ομάδας στην ιστορική της έδρα.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, τα έξοδα για την ανακατασκευή του ταρτάν στίβου θα τα καλύψει η Περιφέρεια, ενώ θα ξεκινήσουν και τα έργα για την αντικατάσταση του χλοοτάπητα αλλά και εκείνα της ανακαίνισης όλων των χώρων προκειμένου το Αλκαζάρ να μπορεί να χρησιμοποιηθεί μελλοντικά και για ευρωπαϊκούς αγώνες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΛ αναφέρει:


«Σήμερα στις 2 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Υφυπουργού Πολιτισμού αρμόδιου Υπουργού για τον Αθλητισμό κ. Λευτέρη Αυγενάκη με τον Πρόεδρο και ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΑΕΛ κ. Αλέξη Κούγια.

Μοναδικό θέμα της συζητήσεως ήταν η ανακατασκευή του ιστορικού Σταδίου Αλκαζάρ.

Σε ελάχιστο χρόνο και με συνοπτικές διαδικασίες και με την συμμετοχή του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστού συμφωνήθηκε η επιστροφή της ΑΕΛ στην ιστορική της έδρα, στο Στάδιο που κατέκτησε το Πρωτάθλημα και τα δύο Κύπελλα.

Συμφωνήθηκε, εκτός της ανακατασκευής του ταρτάν του στίβου, τα έξοδα ανακατασκευής του οποίου θα καλύψει η Περιφέρεια, άμεσα και πιθανώς πριν την έναρξη των έργων για το ταρτάν να ξεκινήσουν τα έργα για την αντικατάσταση του χλοοτάπητα, ώστε να τοποθετηθεί ίδιος με τον εξαιρετικό χλοοτάπητα που με έξοδα της η ΑΕΛ τοποθέτησε στο AEL FC ARENA, αλλά και η ανακαίνιση – ανακατασκευή όλων των αναγκαίων χώρων (αποδυτήρια ομάδων, αποδυτήρια διαιτητών, χώρος αντιντόπινγκ, χώρος παρατηρητών κλπ), ώστε εάν είναι δυνατόν εκτός των αγώνων πρωταθλήματος, όπως έκανε στο παρελθόν, η ΑΕΛ να χρησιμοποιεί αυτό το Στάδιο ακόμη και για ευρωπαϊκούς αγώνες.

Αποφασίστηκε όπως λόγω της στενότητος του χρόνου (πρέπει να είναι όλα έτοιμα στο τέλος Αυγούστου όταν προβλέπεται ότι θα αρχίσει το νέο πρωτάθλημα), όλες τις δαπάνες γι αυτόν τον εκσυγχρονισμό – ανακατασκευή να τις αναλάβει η ΠΑΕ ΑΕΛ και να συμψηφίσει τη δαπάνη αυτή με τα δικαιώματα χρήσεως προς τη διοίκηση του Σταδίου, τα οποία πρέπει να καταβάλλει σε κάθε αγώνα και τα οποία είναι το 15% των καθαρών εισπράξεων.

Οι λεπτομέρειες για την τυπική ολοκλήρωση αυτής της συμφωνίας θα συζητηθούν αύριο Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020 και ώρα 8 το βράδυ σε σύσκεψη στα γραφεία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνου Αγοραστού, όπου θα συμμετάσχουν εκτός του Περιφερειάρχη ο κ. Αλέξης Κούγιας υπό την ιδιότητα του ως ιδιοκτήτης και Πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ και ο Πρόεδρος της Διοίκησης του ΕΑΚ Λάρισας κ. Κουρδής».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.