Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μάντσεστερ Σίτι - Λυών: Η Λυών των... θαυμάτων διέσυρε τους «πολίτες» και πέρασε στα ημιτελικά (video)

Μάντσεστερ Σίτι - Λυών: Η Λυών των... θαυμάτων διέσυρε τους «πολίτες» και πέρασε στα ημιτελικά (video)

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
15/8/2020 23:54
Η Μάντσεστερ Σίτι ήταν πριν τον τελευταίο προημιτελικό του Final 8 του Τσάμπιονς Λιγκ που διεξάγεται στη Λισαβόνα το μεγάλο φαβορί κόντρα στη Λυών, όμως οι Γάλλοι με άριστο πλάνο και φοβερή αποτελεσματικότητα, την ταπείνωσαν με το «καθαρό» 3-1 και πήραν το εισιτήριο για τα ημιτελικά όπου θα αντιμετωπίσουν την υπερηχητική Μπάγερν Μονάχου.

Το συγκρότημα του Πεπ Γκουαρντιόλα ολοκληρώνει ακόμα μία αποτυχημένη σεζόν στο Τσάμπιονς Λιγκ, με τον Καταλανό να μην μπορεί να οδηγήσει με κανέναν τρόπο τους «πολίτες» μέχρι τον τελικό της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Στον αντίποδα η ομάδα του Ρούντι Γκαρσία επιστρέφει στην τετράδα για δεύτερη φορά στην ιστορία της. Η πρώτη ήταν το 2010, όταν είχε κοντραριστεί σε διπλά παιχνίδια -ξανά- με την Μπάγερν Μονάχου και είχε αποκλειστεί με συνολικό σκορ 4-0 (3-0 και 1-0 οι δύο ήττες της).

Όσον αφορά την εξέλιξη του αγώνα, από νωρίς φάνηκε ότι η Λυών δεν θα άφηνε διαθέσιμους χώρους στη Σίτι που θέλησε να κάνει το παιχνίδι που επιθυμεί ο προπονητής, παίρνοντας την κατοχή της μπάλας, αλλά αδυνατώντας να δημιουργήσει πολλές σημαντικές ευκαιρίες μπροστά στην αντίπαλη εστία.

Οι 640 πάσες που άλλαξαν οι παίκτες της αγγλικής ομάδας θα ξεχαστούν πολύ γρήγορα, καθώς η Λυών ήταν εκείνη που πήρε τη δικαιότατη πρόκριση. Αρχικά σκόραρε με το υπέροχο πλασέ του Κορνέ στο 24' κι αυτό ήταν και το αποτέλεσμα του πρώτου μέρους.

Στην επανάληψη η Σίτι βελτιώθηκε, έπαιξε πιο ορθολογιστικά χωρίς να ταλαιπωρεί τόσο πολύ την μπάλα και δικαιώθηκε για την καλή παρουσία της, φτάνοντας στην ισοφάριση στο 69' με τον Ντε Μπρόινε, έπειτα από ωραία προσπάθεια του Στέρλινγκ.

Το μομέντουμ ήταν πλέον με τους «πολίτες», αλλά η έμπνευση του Ρούντι Γκαρσία να περάσει στο γήπεδο τον Ντεμπελέ, έμελλε να κρίνει τον αγώνα. Στο 79'ο στράικερ των Γάλλων βγήκε τετ α τετ με τον αντίπαλο γκολκίπερ και σκόραρε για το 2-1, σε μία αμφισβητούμενη φάση που το VAR έκρινε ότι δεν υπήρχε οφσάιντ.

Η Λυών έπαιξε πιο «σφιχτά» όμως στο 86' ο Στέρλινγκ έχασε την ευκαιρία της χρονιάς αστοχώντας προ κενής εστίας. Ένα λεπτό μετά ο Αουάρ σούταρε, ο Έντερσον δεν μπλόκαρε και ο επερχόμενος Ντεμπελέ σκόραρε ξανά διαμορφώνοντας το τελικό 1-3 μέσα σε αποθέωση.

Δείτε το video με τα highlights του αγώνα:


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.