Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κομιούνιτι Σιλντ: Το σήκωσε στα πέναλτι η Άρσεναλ (video)

Κομιούνιτι Σιλντ: Το σήκωσε στα πέναλτι η Άρσεναλ (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
29/8/2020 21:12
Η Άρσεναλ επικράτησε με 5-4 της Λίβερπουλ στα πέναλτι (1-1 κ.δ) και κατέκτησε το Κομιούνιτι Σιλντ για 16η φορά στην ιστορία της. Ομπαμεγιάνγκ (12’) και Μιναμίνο (73’) τα γκολ στην κανονική διάρκεια, στον πάγκο έμεινε ο Τσιμίκας.

Δεύτερο τρόπαιο σε διάστημα ενός μήνα για την Άρσεναλ, αφού μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου στον τελικό της 1ης Αυγούστου με την Τσέλσι, σήκωσε και το Κομιούνιτι Σιλντ. Η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα επικράτησε με 5-4 της Λίβερπουλ στα πέναλτι (1-1 κ.δ.) και κατέκτησε το αγγλικό Σούπερ Καπ για 16η φορά στην ιστορία της.

Οι «κανονιέρηδες» ξεκίνησαν ιδανικά το παιχνίδι, αφού προηγήθηκαν στο 12’ με εξαιρετικό τελείωμα του Ομπαμεγιάνγκ. Μάλιστα ο Γκαμπονέζος αφιέρωσε το γκολ στον ηθοποιό, Τσάντγουικ Μπόουσμαν, πρωταγωνιστή της ταινίας «Black Panther», ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 43 ετών νικημένος από τον καρκίνο.

Η Λίβερπουλ προσπάθησε να αντιδράσει, επιχειρώντας να δημιουργήσει φάσεις από την αριστερή πλευρά με τον δραστήριο Ρόμπερτσον. Δεν κατάφερε πάντως να φανεί απειλητική στο πρώτο μέρος, αλλά στην επανάληψη ανέβασε ρυθμούς και είχε δύο σημαντικές ευκαιρίες για το 1-1, η πρώτη στο 51’ με το σουτ του Φιρμίνιο να φεύγει δίπλα από το δοκάρι και η δεύτερη στο 56’ με τον Μαρτίνες να νικά σε τετ-α-τετ τον Μανέ.

Το γκολ για τους «κόκκινους» ήρθε στο 73’ με τον Μιναμίνο να ισοφαρίζει σε 1-1 με πλασέ εντός περιοχής. Το σκορ δεν άλλαξε ως το φινάλε και όλα κρίθηκαν στα πέναλτι. Εκεί η Άρσεναλ έκανε το 5x5, ενώ η Λίβερπουλ είχε μία άστοχη εκτέλεση με τον Μπρούστερ. Έτσι, οι «κανονιέρηδες» με σκορ 5-4 κατέκτησαν το Κομιούνιτι Σιλντ για 16η φορά, ρίχνοντας την Λίβερπουλ στην 3η θέση της σχετικής λίστας με 15 (στην κορυφή η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 27).

Ο Κώστας Τσιμίκας έμεινε στον πάγκο.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.