Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σούπερ Καπ: Κυρίαρχη της Ευρώπης η Μπάγερν! (video)

Σούπερ Καπ: Κυρίαρχη της Ευρώπης η Μπάγερν! (video)

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
25/9/2020 00:37
Η Μπάγερν Μονάχου επικράτησε με 2-1 στην παράταση της Σεβίλλης (1-1 κ.δ.) και έφτασε στην κατάκτηση του Σούπερ Καπ. Προηγήθηκαν με πέναλτι του Οκάμπος στο 13' οι Ανδαλουσιάνοι, ισοφάρισαν με τον Γκορέτσκα στο 34' οι Βαυαροί για να έρθει ο Χάβι Μαρτίνεθ στο 104' της παράτασης να δώσει τη νίκη στην ομάδα του. Μοιραίος ο Ελ Νεσίρι για τους Ισπανούς καθώς έχασε μοναδική ευκαιρία στο 87'.

Μοιρασμένο πρώτο μέρος

Η Σεβίλλη ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι και στο 13' ο Ράκιτις βρέθηκε απέναντι από τον Νόιερ με τον Αλάμπα να τον ανατρέπει μέσα στην περιοχή. Ο Οκάμπος ανέλαβε την εκτέλεση, έστειλε τον Νόιερ από την άλλη πλευρά και έδωσε το προβάδισμα στους Ανδαλουσιάνους. Από εκεί και έπειτα η Μπάγερν έψαξε την ισοφάριση, ο Μίλερ είδε τον Κουντέ να απομακρύνει σωτήρια το πλασέ του στο 22' και οκτώ λεπτά μετά ο Λεβαντόφσκι δεν μπόρεσε να νικήσει από πλεονεκτική θέση τον Μπόνο. Στο 34' όμως ο Πολωνός επιθετικός κινήθηκε ωραία στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, γύρισε υπέροχα για τον Γκορέτσκα και αυτός με δυνατό πλασέ έφερε το παιχνίδι στα ίσια.

Υπεροχή της Μπάγερν, σωτήρας Νόιερ

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Βαυαροί μπήκαν αποφασισμένοι να πάρουν το προβάδισμα, πέτυχαν ένα όμορφο γκολ στο 52' με τον Λεβαντόφσκι το οποίο ακυρώθηκε σωστά μέσω VAR ως οφσάιντ. Ο Σανέ με την ταχύτητα και τις εμπνεύσεις του ήταν μόνιμος κίνδυνος για τους Ισπανούς, δεν μπόρεσε όμως να πετύχει το 2-1 στο 58' ενώ πέντε λεπτά μετά το γκολ του ακυρώθηκε για επιθετικό φάουλ του Λεβαντόφσκι.Η Μπάγερν είχε ξεκάθαρο τον έλεγχο στο 2ο ημίχρονο και μέχρι το τέλος έψαχνε το γκολ που θα της χάριζε το τρόπαιο. Στο 76' ο Παβάρ από κοντά αστόχησε, για να έρθει δύο λεπτά μετά ο Μίλερ με σουτ να απειλήσει τον Μπόνο ο οποίος όμως δεν αιφνιδιάστηκε. Οι Βαυαροί μπορεί να είχαν την υπεροχή, η Σεβίλλη όμως άγγιξε το 1-2 στο 87' όταν ο Ελ Νεσίρι βρέθηκε μόνος του απέναντι στον Νοίερ, με τον Γερμανό τερματοφύλακα όμως να νικάει κατά κράτος τον αντίπαλο του οδηγώντας το παιχνίδι στην παράταση.

Δικαίωση στην παράταση

Στο πρώτο ημίωρο ο ρυθμός έπεσε, η Σεβίλλη είχε δοκάρι με τον Ελ Νεσίρι η φάση όμως θα ακυρωνόταν σίγουρα από τον VAR καθώς ο Μαροκινός επιθετικός ήταν οφσάιντ στην αρχή της. Με την συμπλήρωση 100 λεπτών ο Κίμιχ από κοντά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Μπόνο, ένα λεπτό όμως πριν τη λήξη του ημιχρόνου ο Αλάμπα έπιασε το σουτ , ο κίπερ της Σεβίλλης απομάκρυνε για να έρθει ο Χάβι Μαρτίνεθ με κεφαλιά να κάνει το 2-1 για τους Βαυαρούς. Ο Ισπανός μεσοαμυντικός είχε περάσει λίγο νωρίτερα στο παιχνίδι και έμελλε να είναι αυτός που θα κρίνει την αναμέτρηση με το γκολ του καθώς στο 2ο ημίχρονο της παράτασης δεν σημειώθηκε κάποια αξιόλογη ευκαιρία από τις δύο πλευρές.


Μπάγερν Μονάχου (Χάνσι Φλικ): Νόιερ, Παβάρ, Ερναντέζ (99' Μαρτίνεθ), Ζίλε, Αλάμπα (112' Μπόατενγκ), Γκορέτσκα (99' Ντέιβις), Κίμιχ, Σανέ (70' Τολισό), Μίλερ, Γκνάμπρι, Λεβαντόβσκι.

Σεβιλλη (Τζούλεν Λοπετέγκι): Μπόνο, Χεσούς Νάβας, Ντιέγκο Κάρλος, Κουντέ, Εσκουδέρο, Χορδάν (94' Βάσκες), Φερνάντο, Ράκιτιτς (56' Τόρες), Σούσο (73' Γκούντελι), Ντε Γιόνγκ (56' Ελ Νεσίρι), Οκάμπος.




Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.