Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Η ΑΕΚ «ξέρανε» την Βόλφσμπουργκ στο 90+4’ και μπήκε στους ομίλους! (video)

Η ΑΕΚ «ξέρανε» την Βόλφσμπουργκ στο 90+4’ και μπήκε στους ομίλους! (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
1/10/2020 23:40
Η ΑΕΚ με γκολ του Ανσαριφάρντ στο 90+4’ κέρδισε με ανατροπή (2-1) την Βόλφσμπουργκ στο ΟΑΚΑ και προκρίθηκε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ! Προηγήθηκαν με Μεχμέντι (45’) οι Γερμανοί, ισοφάρισε με γκολάρα ο Σιμόες (65’).

Τι κι αν έχασε πέναλτι και βρέθηκε τελικά πίσω στο σκορ με τη... λήξη του πρώτου μέρους; Η ΑΕΚ με τρομερή ανατροπή στο δεύτερο μέρος κέρδισε με 2-1 την Βόλφσμπουργκ στο ΟΑΚΑ και «σφράγισε» το εισιτήριο για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Παρότι όλα της πήγαν στραβά στα πρώτα 45 λεπτά, η ομάδα του Καρέρα παρέμεινε στο πλάνο της, δεν έχασε σε κανένα σημείο τη συγκέντρωση της και στην επανάληψη έφερε… τούμπα το ματς. Στο 65’ ο MVP Σιμόες ισοφάρισε σε 1-1 με τρομερό σουτ έξω από την περιοχή, ενώ στο 90+4’ οι δύο αλλαγές του Καρέρα, Λιβάγια κι Ανσαριφάρντ συνεργάστηκαν, με τον τελευταίο να κάνει το 2-1 και να στέλνει τους «κιτρινόμαυρους» στους ομίλους αντί των Γερμανών.

Χαμένο πέναλτι ο Μάνταλος και 0-1 με… buzzer beater

Η ΑΕΚ μπήκε διαβασμένη στο παιχνίδι, έκλεινε σωστά όλους τους χώρους προς την εστία της κι απειλήθηκε ελάχιστα στο πρώτο μέρος από την Βόλφσμπουργκ. Μια ευκαιρία είχαν ουσιαστικά οι Γερμανοί για 44 λεπτά κι αυτή από ατομικό λάθος στην άμυνα της «Ένωσης», όταν στο 8’ ο Λιβάι Γκαρσία έχασε τη μπάλα από τον Οτάβιο, αλλά ο Τσιντώντας επενέβη γρήγορα και κράτησε το μηδέν.

Η πρώτη καλή στιγμή των «κιτρινόμαυρων» ήρθε στο 14’ όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου, ο Τσιγκρίνσκι έκανε το σουτ στέλνοντας τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια. Πέντε λεπτά μετά, από νέο φάουλ του Μάνταλου, ο Κρίστισιτς ανατράπηκε στην περιοχή από τον Σλάγκερ και ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι. Ο Μάνταλος ανέλαβε την εκτέλεση αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον Πέρβαν, ο οποίος έπεσε στη σωστή γωνία και κράτησε το μηδέν.Τα εναπομείναντα λεπτά του πρώτου μέρους κύλησαν χωρίς κάτι ιδιαίτερο. Η ΑΕΚ ήταν αρκετά προσεκτική, δε ρίσκαρε πιέζοντας ψηλά, αλλά επέλεξε να περιμένει την Βόλφσμπουργκ στα καρέ της, μην επιτρέποντας στους «λύκους» να απειλήσουν. Ωστόσο ένα λάθος του Ινσουά στο 45’ έφερε τον Μπρέκαλο στην περιοχή, αυτός έστρωσε στον Μεχμέντι κι εκείνος με κοντινό πλασέ έκανε το 0-1 με τη λήξη του ημιχρόνου.

«Κεραυνός» του Σιμόες και η ΑΕΚ ξανά στο κόλπο

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ ήταν αναγκασμένη να πάρει περισσότερα ρίσκα και να παίξει πιο επιθετικά στην αναζήτηση του γκολ της ισοφάρισης. Πράγματι η «Ένωση» μπήκε πιεστικά αλλά υπέπιπτε σε αρκετά λάθη και δυσκολεύονταν να φτιάξει αξιόλογη φάση. Μάλιστα στο 60’ κινδύνεψε με ένα δεύτερο γκολ όταν το σουτ του Μπρέκαλο βρήκε στον Βασιλαντωνόπουλο και η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι. Πέντε λεπτά μετά η «Ένωση» έφερε το σκορ στα ίσα. Ο Ινσούα έστρωσε στον Σιμόες, αυτός επιχείρησε σουτ αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή κι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Πέρβαν για το 1-1.

Το γκολ έδωσε ψυχολογία στους παίκτες του Καρέρα, που έλεγχαν την κατάσταση και έψαχναν χωρίς βιασύνη ένα δεύτερο τέρμα. Αυτό θα μπορούσε να έρθει στο 82’, όταν οι γηπεδούχοι εκτέλεσαν γρήγορα το φάουλ πιάνοντας στον ύπνο την γερμανική άμυνα αλλά ο Σακχόφ δεν μπόρεσε να πιάσει τη μπάλα και να τη σπρώξει στα δίχτυα.

Ο Ανσαριφάρντ «τέζαρε» τους Γερμανούς στο 90+4’

Στο 86’ ο Τσιντώτας απέκρουσε σε κόρνερ απευθείας φάουλ του Άρνολντ κι ένα λεπτό μετά ο Καρέρα έριξε στο ματς τον Ανσαριφάρντ. Ο Ιρανός αποδείχθηκε «χρυσή» αλλαγή, αφού στο 90+4’ βγήκε στην αντεπίθεση πρόλαβε τον Λεκρουά κι με ωραίο τελείωμα μπροστά σε όλη τη γερμανική άμυνα, «έγραψε» το 2-1 ρίχνοντας στο καναβάτσο την Βόλφσμπουργκ. Αυτό ήταν και το τελικό σκορ με την ΑΕΚ να επιστρέφει σε φάση ομίλων ευρωπαϊκής διοργάνωσης μετά από ένα χρόνο απουσίας.










Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.