Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ολυμπιακός-Πόρτο: Το «δώρο» από την Αγγλία τον έστειλε στο Europa (video)

Ολυμπιακός-Πόρτο: Το «δώρο» από την Αγγλία τον έστειλε στο Europa (video)

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
9/12/2020 23:57
Ένας κακός Ολυμπιακός ηττήθηκε με 0-2 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης από την ανώτερη Πόρτο, αλλά η νίκη της Μάντσεστερ Σίτι επί της Μαρσέιγ στην Αγγλία (3-0), του έδωσε το εισιτήριο για τους «32» του Europa League. Ο Οτάβιο με πέναλτι στο 10' και ο Ουρίμπε στο 77' τα γκολ για τους φιλοξενούμενους, με 10 παίκτες τελείωσαν το παιχνίδι οι ερυθρόλευκοι λόγω αποβολής του Σεμέδο στο 79'.

Κακή εικόνα, ο VAR τον πλήγωσε και πάλι

Ο Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε τον Γιώργο Μασούρα αντί του τραυματία Κώστα Φορτούνη στην ενδεκάδα της ομάδας και από εκεί και πέρα ο Σα βρέθηκε κάτω από το δοκάρια, ο Σεμέδο με τον Σισέ στο κέντρο της άμυνας με τους Χολέμπας και Ραφίνια στα άκρα. Οι Εμβιλά, Μπουχαλάκης και Καμαρά για άλλη μια φορά συνέθεσαν την τριάδα του κέντρου, με τους Βαλμπουενά, Βρουσάι και Μασούρα να βρίσκονται πίσω από τον προωθημένο Ελ Αραμπί.

Το παιχνίδι πάντως δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τον Ολυμπιακό καθώς στο 10' η Πόρτο άνοιξε το σκορ. Μετά από μία εκτέλεση κόρνερ για τους Πορτογάλους ο Άντερσον πήρε την κεφαλιά αυτή βρήκε στο χέρι του Χολέμπας αλλά στη συνέχεια ο επόπτης σήκωσε την σημαία για οφσάιντ. O VAR όμως ενημέρωσε τον Μπριχ για την παράβαση, ο διαιτητής έλεγξε την φάση και την καταλόγισε. Ο Οτάβιο ανέλαβε την εκτέλεση και νίκησε τον Σα, βάζοντας σε δύσκολη θέση τον Ολυμπιακό.

Οι "ερυθρόλευκοι" προσπάθησαν να απαντήσουν άμεσα και έχασαν τεράστια ευκαιρία πέντε λεπτά αργότερα. Ο Μασούρας κατέβασε υπέροχα την μπάλα μέσα στην περιοχή μετά από φοβερή κάθετη του Μπουχαλάκη αλλά επέλεξε να σουτάρει με δύναμη προς την αντίπαλη εστία και είδε την μπάλα να καταλήγει άουτ. Ο Μαρτίνς έβλεπε την ομάδα του να δυσκολεύεται στην ανάπτυξη και φρόντισε να περάσει μόλις στο 35' τον Κώστα Φορτούνη στη θέση του Μαντί Καμαρά. Το μόνο καλό στο 2ο μέρος τα νέα από την Αγγλία

Με το ξεκίνημα της επανάληψης τα ευχάριστα νέα ήρθαν από την Αγγλία καθώς η Μάντσεστερ Σίτι άνοιξε το σκορ απέναντι στην Μαρσέιγ στο 48' και ο Ολυμπιακός έπαιρνε έτσι την πρόκριση στο Europa League. Οι "ερυθρόλευκοι" βέβαια έψαχναν το γκολ το οποίο θα έδιωχνε ακόμα περισσότερο το άγχος του και στο 54' έφτασαν κοντά στην ισοφάριση όταν το πλασέ του Ελ Αραμπί μέσα από την περιοχή πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ντιόγκο Κόστα. Οι παίκτες του Μαρτίνς προσπαθούσαν να διασπάσουν την άμυνα των "Δράκων" αλλά πέρα από την κατοχή δεν μπορούσαν να παρουσιάσουν κάτι αξιόλογο επιθετικά.

Η ποιότητα των φιλοξενούμενων βέβαια φάνηκε στο 77' όταν έφυγαν ωραία στην αντεπίθεση, ο Ντίας γύρισε την μπάλα αυτή κόντραρε και στρώθηκε στον Ουρίμπε που με έναν κεραυνό νίκησε τον Σα. Δύο λεπτά αργότερα μάλιστα ο Σεμέδο αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Ντίας και το μόνο θετικό που είχε να κρατήσει ο Ολυμπιακός ήταν το γεγονός ότι η Μάντσεστερ Σίτι είχε πετύχει και 2ο τέρμα απέναντι στην Μαρσείγ.

Οι Άγγλοι έκαναν το καθήκον τους σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό που πραγματοποίησε μία εμφάνιση κατώτερη των περιστάσεων και γνώρισε την ήττα. Για καλή του τύχη θα βρίσκεται στην κλήρωση της Δευτέρας (14/12) για τους «32» του Europa League όντας η μοναδική ελληνική ομάδα που συνεχίζει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.



Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.