Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ολυμπιακός-Αϊντχόφεν 4-2: Εντυπωσιακός Ολυμπιακός, μεγάλο βήμα πρόκρισης για τους «16» (video)

Ολυμπιακός-Αϊντχόφεν 4-2: Εντυπωσιακός Ολυμπιακός, μεγάλο βήμα πρόκρισης για τους «16» (video)

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
18/2/2021 21:53
Ένας εντυπωσιακός Ολυμπιακός επικράτησε με 4-2 της Αϊντχόφεν και πλέον κρατάει την τύχη στα χέρια του για την πρόκριση στους «16» του Europa League.

Μεγάλη εμφάνιση από τους ερυθρόλευκους οι οποίοι σε ένα πρώτο ημίχρονο με φρενήρη ρυθμό πέτυχαν τρία γκολ με τους Μπουχαλάκη (5'), Εμβιλά (37') και Ελ Αραμπί (42+2'), αν και δέχτηκαν δύο φορές την ισοφάριση (14',40'). Το 4ο γκολ στην επανάληψη που τη δίνει σοβαρό προβάδισμα πρόκρισης πέτυχε ο Μασούρας (83')


Τρελό πρώτο ημίχρονο με 5 γκολ

Ο Γιαν Εμβιλά τέθηκε στην διάθεση του Πέδρο Μαρτίνς και ο Πορτογάλος τεχνικός του έδωσε θέση βασικού δίπλα στους Καμαρά και Μπουχαλάκη. Μπροστά από τον Ζοσέ Σα υπήρχαν και τα τρία νέα μεταγραφικά αποκτήματα του Ολυμπιακού, με τους Σωκράτη, Λαλά και Ρέαμπτσιουκ να συμπληρώνουν τον «παλιό» Μπα στην άμυντικη γραμμή της ομάδας. Ο δανεικός από την Αϊντχόφεν Μπρούμα ήταν στα αριστερά της επίθεσης, ο Βαλμπουενά στα δεξιά ενώ στην κορυφή της επίθεσης βρέθηκε ο Ελ Αραμπί.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους «ερυθρόλευκους» καθώς στο 9’ ο Βαλμπουενά εκτέλεσε υπέροχα το φάουλ μέσα στην περιοχή, ο Μπουχαλάκης πήδηξε ψηλότερα από όλους και με ωραία κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Η χαρά των γηπεδούχων ωστόσο δεν κράτησε για πολύ καθώς πέντε λεπτά αργότερα ο Ζάχαβι έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε πάνω στον Παπασταθόπουλο και κατέληξε στα δίχτυα αφού ξεγέλασε τον Σα. Μετά το πρώτο τέταρτο ο ρυθμός έπεσε αλλά με την συμπλήρωση μισής ώρας ο Ολυμπιακός έκανε και πάλι αισθητή την παρουσία του. Ο Ελ Αραμπί πέρασε υπέροχα την μπάλα για τον Λαλά, αυτός μπήκε στην περιοχή αλλά το πλασέ που έκανε έδιωξε ο Εμβογκό. Στο 37’ ωστόσο ο Εμβιλά φρόντισε να κάνει σαφή τον λόγο που επιλέχθηκε για την ενδεκάδα του Ολυμπιακού και με ένα φανταστικό σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των Ολλανδών γράφοντας το 2-1.

Το πάθημα ωστόσο δεν έγινε μάθημα για τους ερυθρόλευκους καθώς δύο λεπτά η άμυνα τους άφησε ελέυθερο τον Ζάχαβι μέσα στην περιοχή και ο επιθετικός της Αϊντχόφεν δεν δυσκολεύτηκε να πετύχει με κεφαλιά το 2ο προσωπικό του τέρμα στο παιχνίδι. Οι παίκτες του Μαρτίνς δεν πτοήθηκαν από την νέα ισοφάριση και στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Ελ Αραμπί έκλεψε την μπάλα από τον Μπάουμγκαρτλ, μπήκε μέσα στην περιοχή και αφού πέρασε και τον Εμβογκό πλάσαρε σε κενή εστία για το 3-2.

Στην αμέσως επόμενη φάση ο Καμαρά εκμεταλλεύτηκε νέο λάθος στην αντίπαλη άμυνα αλλά το σουτ που επιχείρησε έδιωξε με αυτοθυσία ο Τεζέ, σώζοντας έτσι την ομάδα του από το 4-2.

Ηρέμησε το παιχνίδι ο Ολυμπιακός, τον «ζωντάνεψαν» οι αλλαγές

Στην επανάληψη ο ρυθμός δεν θα μπορούσε να ήταν ο ίδιος, με τον Ολυμπιακό να προσπαθεί κυρίως να διαφυλάξει το προβάδισμα του. Οι παίκτες του Σμιντ ωστόσο μπήκαν και πάλι δυνατά ψάχνοντας την 3η γρήγορη ισοφάριση στο παιχνίδι και έφτασαν πολύ κοντά στην επίτευξη του στόχου τους. Ο Μαξ κέρδισε ένα φάουλ από τον Βαλμπουενά σε επικίνδυνο σημείο, ο Ζάχαβι ανέλαβε την εκτέλεση όμως το αριστερό δοκάρι του Σα του στέρησε το χατ τρικ. Ο Ολυμπιακός ήταν εμφανές πως έψαχνε να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις, η Αϊντχόφεν είχε την κατοχή αλλά στο 68΄θα μπορούσε να μείνει με δέκα παίκτες, με τον διαιτητή ωστόσο να χαρίζει την 2η κίτρινη κάρτα στον Σανκαρέ για μαρκάρισμα πάνω στον Μπα.

Οι δύο προπονητές προχώρησαν σε αλλαγές στην συνέχεια, με τους φιλοξενούμενους να συνεχίζουν να πιέζουν για την ισοφάριση. Ο Μαρτίνς ήθελε ξεκούραστους παίκτες για τα τελευταία λεπτά και προχώρησε σε τριπλή αλλαγή στο 80' ενώ νωρίτερα είχε περάσει ήδη τους Μασούρα και Φορτούνη. Οι δυο τους μάλιστα ήταν αυτοί που συνέβαλαν στην επίτευξη του τέταρτου τέρματος των ερυθρολεύκων. Ο Φορτούνης με πολύ ωραία ενέργεια βγήκε στα αριστερά, έβγαλε την σέντρα στην περιοχή και ο Μαξ στην προσπάθεια του να διώξει την μπάλα την έστρωσε στον Μασούρα. Ο Έλληνας εξτρέμ με υπέροχο σουτ έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι της εστίας του Εμβογκό και σφράγισε τη νίκη του Ολυμπιακού.

Το σύνολο του Μάρτινς εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του αντιπάλου της, πήρε βοήθεια από τις αλλαγές και με το 4-2 έγινε πλέον το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση. Από την άλλη η Αϊντχόφεν έδειξε ότι είναι μία επικίνδυνη ομάδα, μπορεί να βρει εύκολα γκολ αλλά στην άμυνα της αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα.



Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Τελευταίες ειδήσεις