Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Γιουβέντους-Πόρτο 3-2: Ηρωικοί «δράκοι» στους «8» με ηγέτη τον Ολιβέιρα (video)

Γιουβέντους-Πόρτο 3-2: Ηρωικοί «δράκοι» στους «8» με ηγέτη τον Ολιβέιρα (video)

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
10/3/2021 00:51
Σ' ένα από τα ωραιότερα και πιο συγκλονιστικά παιχνίδια στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ, η Πόρτο ηττήθηκε στο Τορίνο από τη Γιουβέντους με 3-2 στην παράταση, όμως πήραν την πρόκριση για τα προημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης χάρη στη νίκη τους στον πρώτο αγώνα στο «Ντραγκάο» με 2-1.

Η ομάδα του Σέρτζιο Κονσεϊσάο έπαιξε για το μισό παιχνίδι -μαζί με το έξτρα ημίωρο- με παίκτη λιγότερο, όμως πήρε μία επική πρόκριση κι έγινε η δεύτερη ομάδα που φτάνει στους «8» φέτος, καθώς νωρίτερα τα είχε καταφέρει η Ντόρτμουντ.

Η αναμέτρηση είχε εντυπωσιακή εξέλιξη με τους φιλοξενούμενους να ξεκινούν καλύτερα και να προσπαθούν να «χτυπήσουν» στην κόντρα στα πρώτα λεπτά. Στο 6ο λεπτό ο Ταρεμί είχε δοκάρι σε κεφαλιά, ενώ δώδεκα λεπτά αργότερα ο Ιρανός στράικερ κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ντεμιράλ εντός περιοχής. Ο Σέρτζιο Ολιβέιρα εκτέλεσε ψύχραιμα κι εύστοχα ανοίγοντας το σκορ.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν όμως δεν έδειχναν ικανοί να απειλήσουν σοβαρά την εστία του Μαρτσεσίν και περιορίστηκαν σε μία ανούσια υπεροχή δημιουργώντας όλες κι όλες δύο απειλητικές στιγμές μέχρι την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Ανατροπή σκηνικού με Κιέζα και γκάφα του Ταρεμί

Στην επανάληψη όμως τα πάντα άλλαξαν. Ο Φεντερίκο Κιέζα ισοφάρισε στο 49' με υπέροχο πλασέ από πλάγια θέση εντός περιοχής, ενώ πέντε λεπτά αργότερα οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν. Ο Ταρεμί αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα επειδή απομάκρυνε την μπάλα μετά από σφύριγμα του διαιτητή, ενώ τρία λεπτά νωρίτερα είχε αντικρίσει την πρώτη για σκληρό μαρκάρισμα. Ενδιάμεσα ο Κιέζα είχε χάσει μοναδική ευκαιρία για το 2-1 στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι.Τελικά ο Ιταλός μεσοεπιθετικός σημείωσε το 2-1 με ωραία κεφαλιά στο 63' έπειτα από όμορφη σέντρα του Κουαδράδο. Πλέον όλα έδειχναν ότι η «Γηραιά Κυρία» θα έβρισκε το γκολ πρόκρισης, όμως ο χρόνος κυλούσε και οι «δράκοι» με τις αλλαγές του Κονσεϊσάο ισορρόπησαν.

Το τελευταίο σφύριγμα του Ολλανδού διαιτητή Κάιπερς οδήγησε τις δύο αντιπάλους στην παράταση. Πλέον η κόπωση έπαιζε καθοριστικό ρόλο και το ματς κρεμόταν σε μία λεπτή κλωστή.

Ο Ολιβέιρα «σκότωσε» τη Γιουβέντους

Στο 115' οι πρωταθλητές Πορτογαλίας κέρδισαν φάουλ περίπου τριάντα μέτρα από την εστία του Σέζνι. Ο Ολιβέιρα εκτέλεσε συρτά και δυνατά, η μπάλα πέρασε κάτω από το τείχος, με τον Πολωνό γκολκίπερ να αιφνιδιάζεται και να μην μπορεί να διώξει. Όλα έδειχναν ότι το 2-2 έγερνε οριστικά την πλάστιγγα στην πλευρά των «δράκων».

Οι «μπιανκονέρι» όμως δεν τα παράτησαν και δύο λεπτά αργότερα πήραν ξανά το προβάδισμα με κεφαλιά του Ραμπιό έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Μπερναρντέσκι. Μάλιστα οι ποδοσφαιριστές του Πίρλο πίεσαν μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο και χρειάστηκε μία εντυπωσιακή επέμβαση του Μαρτσεσίν στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων της παράτασης για να πάρει η Πόρτο το εισιτήριο για τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Η Πόρτο είχε να πανηγυρίσει πρόκριση επί ιταλικού εδάφους από το 2003 όταν είχε αποκλείσει στα ημιτελικά του Κυπέλλου UEFA τη Λάτσιο, ενώ η Γιουβέντους έμεινε εκτός συνέχειας στη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ για δεύτερη διαδοχική σεζόν.

Δείτε τις καλύτερες στιγμές του αγώνα:


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.