Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Προκριματικά Μουντιάλ: Με το αριστερό η Γαλλία, βαριά ήττα για Ολλανδία (video)

Προκριματικά Μουντιάλ: Με το αριστερό η Γαλλία, βαριά ήττα για Ολλανδία (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
25/3/2021 00:19
Πρεμιέρα με το… αριστερό για την πρωταθλήτρια κόσμου Γαλλία, η οποία έμεινε στο 1-1 με την Ουκρανία στο Παρίσι, ενώ η Ολλανδία γνώρισε βαριά ήττα με 4-2 από την Τουρκία στο «Ατατούρκ». Με ανατροπή Βέλγιο και Σερβία, χαμένη ευκαιρία για Κύπρο.

Ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ 2020, στο οποίο δεν έλειψαν οι εκπλήξεις.

Η πρωταθλήτρια κόσμου Γαλλία δε ξεκίνησε νικηφόρα τη μεγάλη διαδρομή για την υπεράσπιση του τίτλου της, αφού έμεινε στο 1-1 με την Ουκρανία στο «Σταντ ντε Φρανς». Οι «τρικολόρ» προηγήθηκαν στο 19’ με τον Γκριεζμάν αλλά δεν πέτυχαν δεύτερο γκολ και στο 57’ ισοφαρίστηκαν από αυτογκόλ του Κιπεμπέ. Η ομάδα του Ντεσάν δεν μπόρεσε να βρει απάντηση και οι Ουκρανοί, παρότι δεν είχαν σουτ στο στόχο, έφυγαν με το βαθμό από το Παρίσι.

Βαριά ήττα για Ολλανδία, βαθμό η Κύπρος

Νωρίτερα, η Ολλανδία γνώρισε βαριά ήττα με 4-2 από την Τουρκία στο «Ατατούρκ», σ’ ένα παιχνίδι που τα είχε όλα. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 3-0 χάρη στα γκολ των Γιλμάζ (15’, 34’ πεν.) και Τσαλχάνογλου (46’), η Ολλανδία επέστρεψε στο ματς με το εκπληκτικό γκολ του Κλάασεν (75’) κι αυτό του Ντε Γιονγκ (77’), όμως στο 81’ δέχτηκαν το 4-2 από απευθείας φάουλ του Γιλμάζ. Στις καθυστερήσεις οι «οράνιε» είχαν χαμένο πέναλτι με τον Ντεπάι (το έπιασε ο Τσακίρ) για να μειώσουν σε 4-3.

Η Κύπρος στο ντεμπούτο του Νίκου Κωστένογλου έμεινε στο 0-0 με την Σλοβακία στο «ΓΣΠ», αφήνοντας καλές εντυπώσεις με την εικόνα της. Μάλιστα στα τελευταία λεπτά είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες με τον Πίττα για να πάρει τη νίκη, αλλά ο Ντουμπράβκα κράτησε το μηδέν.Με ανατροπή Βέλγιο και Σερβία

Το Βέλγιο ξόρκισε τον κακό του δαίμονα που άκουγε στο όνομα Ουαλία, παίρνοντας νίκη με ανατροπή (3-1) στο Λέουβεν. Οι Ουαλοί προηγήθηκαν με εκπληκτικό γκολ του Γουίλσον στο 11’ αλλά στη συνέχεια οι «κόκκινοι διάβολοι» πίεσαν ασφυχτικά και έφεραν… τούμπα το σκορ με τους Ντε Μπρόινε (22’), Τ. Αζάρ (28’) και Λουκάκου (73’ πεν.).

Νίκη με ανατροπή και για την Σερβία, η οποία κέρδισε με 3-2 την Ιρλανδία στο ντεμπούτο του Στοϊκοβιτς στον πάγκο της. Οι Ιρλανδοί προηγήθηκαν νωρίς με τον Μπράουν (18’), όμως οι Σέρβοι το γύρισαν με τους Βλάχοβιτς (40’) και Μίτροβιτς (69’, 75’). Το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν να μειώσουν στο 86’ με τον Κόλινς για το τελικό σκορ.

Με αυτογκόλ η Πορτογαλία, την έκπληξη η Σλοβενία

Η Πορτογαλία κέρδισε με το φτωχό 1-0 το Αζερμπαιτζάν στο ουδέτερο Τορίνο χάρη σε αυτογκόλ του Μεντβέντεβ (36’). Από την άλλη η Σλοβενία έκανε την έκπληξη επικρατώντας με 1-0 της Κροατίας, ενώ η Ρωσία πέρασε με 3-1 από την έδρα της Μάλτας.

Η Τσεχία δε συνάντησε κανένα πρόβλημα απέναντι στην αποδεκατισμένη Εσθονία, την οποία και διέλυσε με 6-2 εκτός έδρας, με τον Σούτσεκ να σημειώνει χατ-τρικ. Τα δύο γκολ του Πούκι δεν έφταναν στην Φινλανδία, που έφερε ισοπαλία 2-2 με την Βοσνία στο Ελσίνκι, ενώ η Νορβηγία κέρδισε με 3-0 το αδύναμο Γιβραλτάρ εκτός έδρας.

Τα στιγμιότυπα:


Γαλλία - Ουκρανία 1-1:




Τουρκία - Ολλανδία 4-2:




Κύπρος - Σλοβακία 0-0:




Βέλγιο - Ουαλία 3-1:




Πορτογαλία - Αζερμπαϊτζάν 1-0:




Σλοβενία - Κροατία 1-0:




Φινλανδία - Βοσνία 2-2:




Σερβία - Ιρλανδία 3-2:




Λετονία - Μαυροβούνιο 1-2:



Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Τελευταίες ειδήσεις