Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Προκριματικά Μουντιάλ: Η Βόρεια Μακεδονία πήρε «διπλό» στη Γερμανία, δύσκολες νίκες για Αγγλία, Ιταλία και Γαλλία! (video)

Προκριματικά Μουντιάλ: Η Βόρεια Μακεδονία πήρε «διπλό» στη Γερμανία, δύσκολες νίκες για Αγγλία, Ιταλία και Γαλλία! (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
1/4/2021 00:01
«Βόμβα» στην προκριματική φάση του Μουντιάλ, αφού η Βόρεια Μακεδονία έκανε την τεράστια έκπληξη, φεύγοντας με τη νίκη (2-1) από την έδρα της Γερμανίας! Δύσκολες νίκες για Αγγλία, Ιταλία, Γαλλία, δεύτερη νίκη η Ισπανία.

Η Βόρεια Μακεδονία μετά την πρόκριση της στα τελικά του Euro έκανε ακόμα ένα μεγάλο μπαμ, παίρνοντας «διπλό» (2-1) στην έδρα της Γερμανίας και την προσπέρασε στη βαθμολογία!

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 47’ με τον Πάντεφ, οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 63’ με πέναλτι του Γκουντογάν, αλλά δεν μπόρεσαν να πετύχουν δεύτερο γκολ, με τον Βέρνερ να χάνει μια απίστευτα μεγάλη ευκαιρία στο 80’! Πέντε λεπτά μετά ήρθε η τιμωρία, αφού ο Ελμάς βρήκε δίχτυα, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.

Η Βόρεια Μακεδονία έγινε η πρώτη ομάδα που νικάει την Γερμανία σε προκριματικά Μουντιάλ μετά την Αγγλία την 1η Σεπτεμβρίου του 2001, βάζοντας τέλος σ’ ένα αήττητο σερί 35 αγώνων (30-5-0). Μάλιστα με τους τρεις βαθμούς, την προσπέρασε στην 2η θέση και βρίσκεται στο -3 από την φοβερή Αρμενία, η οποία με τρομερή ανατροπή στα τελευταία λεπτά (87’ Χαρογιάν, 89’ Μπαρσεγιάν πεν.), κέρδισε με 3-2 την Ρουμανία εντός έδρας κι έκανε το 3x3 στον όμιλο!

Δύσκολες νίκες για Αγγλία, Ιταλία και Γαλλία


Η Αγγλία ζορίστηκε αρκετά στην Πολωνία χωρίς τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι αλλά με γκολ του Μαγκουάιρ στο 85’ πήρε τη νίκη με 2-1 στο «Γουέμπλεϊ» κι έκανε το 3x3 στον όμιλο. Το πρώτο γκολ των «τριών λιονταριών» είχε πετύχει ο Κέιν (19’ πεν.), ενώ οι Πολωνοί ισοφάρισαν προσωρινά με τον Μόντερ (58’).

Δύσκολη νίκη και για την Γαλλία, η οποία με γκολ του Γκριεζμάν (60’) νίκησε με 1-0 την Βοσνία στο Σαράγιεβο και πήρε δεύτερη σερί νίκη. Έτσι έγραψε ιστορία, αφού έφτασε τις 8 διαδοχικές εκτός έδρας νίκες κι έκανε νέο ρεκόρ ομάδας.

Από την άλλη, η Ιταλία των πολλών αλλαγώ, πέρασε με το δύσκολο 2-0 από την Λιθουανία και ισοφάρισε το δεύτερο μεγαλύτερο αήττητο σερί της ιστορίας της, αφού δεν έχει χάσει για 25 παιχνίδια (20-5-0). Σένσι (48’) και Ιμόμπιλε (90+5’ πεν.) τα γκολ για την «σκουάτρα ατζούρα», που έκανε το 3x3 στον όμιλο, με όλες τις νίκες να λήγουν με σκορ 2-0.

Δεύτερη νίκη η Ισπανία, θρίαμβος για Δανία στην Αυστρία


Η Ισπανία πήρε δεύτερη σερί νίκη στον όμιλο της, επικρατώντας με 3-1 του Κοσόβου στην Ανδαλουσία. Οι «φούριας ρόχας» προηγήθηκαν με 2-0 στο πρώτο ημίχρονο χάρη στα γκολ των Όλμο (34’) και Τόρες (36’), οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στο 70’ με τον Χαλίμι, ο οποίος σκόραρε σχεδόν από το κέντρο (!), αλλά ο Μορένο σκόραρε πέντε λεπτά μετά, διώχνοντας το άγχος για την ομάδα του Λουίς Ενρίκε.

Φοβερή εμφάνιση και νίκη για την Δανία, η οποία διέλυσε με 4-0 την Αυστρία στη Βιέννη, πετυχαίνοντας και τα τέσσερα γκολ στο δεύτερο μέρος. Η Ουκρανία έχασε πολύτιμους βαθμούς μένοντας στο 1-1 με το Καζακστάν εντός έδρας, ενώ Β. Ιρλανδία και Βουλγαρία «κόλλησαν» στο 0-0 στο Μπέλφαστ. Άνετη νίκη για την Σκωτία, η οποία κέρδισε με 4-0 τα Ν. Φερόε, η Ουγγαρία επικράτησε με 4-1 της Ανδόρα εκτός έδρας, ενώ η Αλβανία πέρασε με 2-0 από το Σαν Μαρίνο.

Τα στιγμιότυπα:


Γερμανία - Βόρεια Μακεδονία 1-2:




Αγγλία - Πολωνία 2-1:




Λιθουανία - Ιταλία 0-2:




Βοσνία - Γαλλία 0-1:



Ισπανία - Κόσοβο 3-1:



Αυστρία - Δανία 0-4:




Αρμενία - Ρουμανία 3-2:




Σαν Μαρίνο - Αλβανία 0-2:


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.