Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σαν σήμερα: Ο θρίαμβος του Παναθηναϊκού στο Άμστερνταμ (videos)

Σαν σήμερα: Ο θρίαμβος του Παναθηναϊκού στο Άμστερνταμ (videos)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
3/4/2021 20:49
Σαν σήμερα, στις 3 Απριλίου του 1996, ο Παναθηναϊκός έγραψε μια από τις πιο χρυσές σελίδες στην ιστορία του, νικώντας με 1-0 τον πανίσχυρο Άγιαξ στο Άμστερνταμ, για τον πρώτο ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Στις 3 Απριλίου του 1996, ο Παναθηναϊκός αντιμετώπιζε εκτός έδρας τον Άγιαξ στον πρώτο ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ της σεζόν 1995/96. Οι Ολλανδοί του Λουίς Φαν Χάαλ ήταν οι εν ενεργεία πρωταθλητές Ευρώπης και αποτελούσαν μια από τις πιο ισχυρές ομάδες εκείνης της εποχής, όντας αήττητοι στο Άμστερνταμ για περίπου επτά χρόνια. Μάλιστα, δεν είχαν χάσει σε 19 σερί ματς στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση!

Οι γηπεδούχοι έχασαν πολλές ευκαιρίες για να σκοράρουν, όμως στο τέλος ο Παναθηναϊκός έκανε τη μεγάλη έκπληξη. Τρία λεπτά πριν το φινάλε, ο Γιώργος Δώνης έκανε την κούρσα της… ζωής του και την κατάλληλη στιγμή βρήκε τον Βαζέχα, ο οποίος με ένα απλό άγγιγμα της μπάλας, την έστειλε να... αναπαυτεί στα δίχτυα των Ολλανδών. Το Ολυμπιακό Στάδιο του Άμστερνταμ είχε παγώσει και ο μεγάλος Άγιαξ βρίσκονταν στο… καναβάτσο. Ο Δαυίδ είχε κερδίσει τον Γολιάθ…

Οι δρόμοι σ' όλη την Ελλάδα γέμισαν από φίλους του Παναθηναϊκού που έκαναν τη νύχτα… μέρα, πανηγυρίζοντας το θρίαμβο της ομάδας τους. Η αποστολή των «πρασίνων» επέστρεψε στην Αθήνα στις 5:00 τα ξημερώματα της επόμενη μέρας και χιλιάδες οπαδοί περίμεναν εκεί για να αποθεώσουν τους θριαμβευτές.

Ο Παναθηναϊκός βρίσκονταν πολύ κοντά στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης για δεύτερη φορά στην ιστορία του. Ωστόσο, το 1-0 του πρώτου αγώνα δεν θα ήταν αρκετό για να αποκλείσει την πιο πλήρη ευρωπαϊκή ομάδα της εποχής. Ο «Αίαντας» κέρδισε με 3-0 στον επαναληπτικό του Ολυμπιακού Σταδίου και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό της Ρώμης. Ο Παναθηναϊκός μπορεί να μην πήρε την πρόκριση, αλλά οι στιγμές που έζησαν οι οπαδοί του στο παιχνίδι στο Άμστερνταμ, θα είναι για πάντα χαραγμένες στις μνήμες τους.

Το γκολ του Βαζέχα:




Aπόσπασμα από το δελτίο ειδήσεων της επόμενη μέρας:




Τα ξένα τηλεοπτικά δίκτυα για το μεγάλο «διπλό»:



Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.