Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 0-1: Το... buzzer beater του Μουργκ έκανε τη διαφορά (video)

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 0-1: Το... buzzer beater του Μουργκ έκανε τη διαφορά (video)

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
7/4/2021 22:04
Ο ΠΑΟΚ «άλωσε» το ΟΑΚΑ νικώντας την ΑΕΚ 1-0 χάρη σε εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του Μουργκ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων και πήρε προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας ενόψει του επαναληπτικού που θα διεξαχθεί στην Τούμπα σε τρεις εβδομάδες.

Το παιχνίδι ήταν επιεικώς κακό ποιοτικά με τις δύο ομάδες να συναγωνίζονται για το ποια θα έκανε τα περισσότερα λάθη. Ωστόσο ο Αυστριακός αποδείχθηκε «χρυσή» αλλαγή για τον Πάμπλο Γκαρσία και «λύτρωσε» τους «ασπρόμαυρους» οι οποίοι πλέον έχουν ξεκάθαρο προβάδισμα για να βρεθούν στον τελικό και να αντιμετωπίσουν όποια ομάδα επικρατήσει από το ζευγάρι του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Ολυμπιακό.

Όσον αφορά την εξέλιξη της αναμέτρησης, δεν υπήρχαν ιδιαίτερες συγκινήσεις. Στο πρώτο μέρος η ΑΕΚ ήταν καλύτερη στις λεπτομέρειες και είχε μία μεγάλη στιγμή, σε σουτ του Ολιβέιρα το οποίο απέκρουσε ο Πασχαλάκης.

Ο ΠΑΟΚ έμοιαζε ανήμπορος να γίνει απειλητικός και πλησίασε το γκολ μόνο σε μία περίπτωση. Ο Τσιντώντας έκανε «φτηνό» λάθος με τα πόδια μέσα στην περιοχή, όμως ο Τζόλης προσπάθησε να τον νικήσει με αδύναμο συρτό σουτ το οποίο και μπλόκαρε εύκολα.

Στην επανάληψη τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα. Ήταν φανερό ότι οι δύο αντίπαλοι δεν είχαν διάθεση να επιτεθούν, αλλά προσπαθούσαν να αποφύγουν το λάθος που θα έδινε την ευκαιρία για γκολ.

Ο χρόνος κυλούσε και δεν άλλαζε τίποτα. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν υπήρξε ούτε μία σημαντική στιγμή με τις δύο ομάδες να αναλώνονται σε φάουλ και διαμαρτυρίες προς τον Βούλγαρο διαιτητή Καμπάκοφ.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Πάμπλο Γκαρσία είχε την έμπνευση να περάσει στο ματς τον Μουργκ αντί του Τζόλη και ο Αυστριακός εξτρέμ τον δικαίωσε.

Ο Ουάρντα κέρδισε φάουλ από τον Νεντελτσεάρου, περίπου 25 μέτρα από το τέρμα του Τσιντώντα. Ο Μουργκ εκτέλεσε απευθείας κι αφού πέρασε την μπάλα πάνω από το τείχος, την έστειλε να αναπαυτεί στο «παραθυράκι» του τέρματος της ΑΕΚ για το 0-1.

Μετά τη σέντρα από την ΑΕΚ ο ρέφερι σφύριξε τη λήξη, γεγονός που έκανε έξαλλο τον Μανόλο Χιμένεθ και υπήρξε επεισόδιο μεταξύ των δύο ανδρών.

Δείτε τις καλύτερες φάσεις του αγώνα:


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.