Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 3-1: Τον νίκησε και στέφθηκε πρωταθλητής! (video)

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 3-1: Τον νίκησε και στέφθηκε πρωταθλητής! (video)

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
11/4/2021 21:43
Ο Ολυμπιακός νίκησε 3-1 τον Παναθηναϊκό στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Super League Interwetten και στέφθηκε πρωταθλητής για 46η φορά στην ιστορία του, επτά «στροφές» πριν πέσει η αυλαία της σεζόν. Ήρωας για τους νικητές ο Χασάν ο οποίος σημείωσε δύο τέρματα, οι γκάφες του Διούδη στοίχισαν στους «πράσινους» που ολοκλήρωσαν το ντέρμπι με δέκα ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής του Πούγγουρα.

Με αυτό το «τρίποντο» ο Ολυμπιακός ανέβηκε στους 76 βαθμούς, ξεφεύγοντας 22 από τον 2ο Άρη. Παράλληλα έκανε «ζημιά» στο «τριφύλλι» που έμεινε στην 5η θέση της βαθμολογίας με 49, δύο πόντους πίσω από τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ. Οι «δικέφαλοι» συγκατοικούν στην 3η θέση με 51. Έκτος είναι ο Αστέρας Τρίπολης με 44.

Γκολ από λάθη στο πρώτο μέρος

Όσον αφορά την εξέλιξη του ντέρμπι, ο Ολυμπιακός ήταν εκείνος που εμφανίστηκε πιο επιθετικός στο ξεκίνημα της αναμέτρησης και δημιούργησε δύο καλές στιγμές με τον Μασούρα και τον Σεμέδο στο πρώτο δεκάλεπτο. Με τη συμπλήρωσή του ο Ελ Αραμπί άνοιξε το σκορ μετά από πλασέ του Φορτούνη κι απόκρουση του Διούδη, όμως το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ μετά τη χρήση VAR, καθώς ο Έλληνας μεσοεπιθετικός ήταν ακάλυπτος στο ξεκίνημα της φάσης.

Κόντρα στη ροή του αγώνα ο Παναθηναϊκός κέρδισε πέναλτι στο 27'. Ο Μακέντα ντρίμπλαρε ωραία τον Σεμέδο και ο Πορτογάλος τον ανέτρεψε. Ο Κροάτης διαιτητής Μπεμπέκ αρχικά έδωσε κίτρινη κάρτα για θέατρο στον Ιταλό στράικερ, όμως αφού είδε τη φάση στο VAR, υπέδειξε την παράβαση και τιμώρησε με κίτρινη τον στόπερ των γηπεδούχων. Ο Μακέντα νίκησε τον Ζοζέ Σα από τα έντεκα μέτρα στο 29' κι άνοιξε το σκορ.Έξι λεπτά αργότερα, μία αναγκαστική αλλαγή έμελλε να φέρει τα πάνω-κάτω. Ο Μπα τραυματίστηκε στη μέση και βγήκε εκτός, με τον Πέδρο Μαρτίνς να περνάει στη θέση του τον Χασάν, θέλοντας να γίνει η ομάδα του πιο επιθετική. Όλα έδειχναν ότι το ημίχρονο θα ολοκληρωνόταν 0-1, όμως στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Χασάν έκανε μία εξαιρετικά αδύναμη κεφαλιά, όμως ο Διούδης έκανε μία πρωτοφανή γκάφα και η μπάλα κατέληξε στο βάθος της εστίας του. Μάλιστα στην τελευταία φάση πριν την ανάπαυλα ο Φορτούνης ζήτησε πέναλτι αλλά μετά και τη χρήση VAR, δεν καταλογίστηκε καμία παράβαση.

«Καθάρισε» ο Χασάν

Το μομέντουμ στην επανάληψη ήταν πλέον με την πλευρά των γηπεδούχων. Στο 54' ο Διούδης έκανε νέο φτηνό λάθος χάνοντας την μπάλα μέσα από τα χέρια του, όμως ο Πούγγουρας κόντραρε το σουτ του Χασάν προς την εστία. Πέντε λεπτά μετά ακόμα ένα τραγικό λάθος από τον Έλληνα γκολκίπερ του Παναθηναϊκού επέτρεψε στον Ελ Αραμπί να σκοράρει για το 2-1, όμως στάθηκε τυχερός ο πορτιέρο των «πράσινων», καθώς η μπάλα μετά το λάθος του είχε χτυπήσει στο χέρι του Χασάν και το γκολ ακυρώθηκε μετά τη χρήση VAR.

Τα δεδομένα και οι αριθμητικές ισορροπίες όμως άλλαξαν στο 65'. Ο Πούγγουρας αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για αγκωνιά στον Χασάν και πλέον ο Ολυμπιακός έπαιζε με αριθμητικό πλεονέκτημα για το υπόλοιπο του ματς.

Με τον Μαρτίνς να κάνει συνεχώς διορθωτικές κινήσεις και τον Μπόλονι να μην προχωράει σε αλλαγές για να φρεσκάρει την ομάδα του, ήταν θέμα χρόνου το 2-1. Αυτό έγινε στο 71'. Ο Μπρούμα ο οποίος είχε μπει στο γήπεδο λίγο νωρίτερα, σέντραρε, ο Διούδης έκανε κάκιστη έξοδο και ο Χασάν με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα ολοκλήρωσε την ανατροπή.

Ο Παναθηναϊκός με όσες δυνάμεις είχε βγήκε μπροστά και είχε μία καλή στιγμή με τον Καρλίτος, όμως το σουτ του Ισπανού επιθετικού στο 88', αποκρούστηκε σταθερά από τον Ζοζέ Σα. Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων οι «ερυθρόλευκοι» έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη τους. Οι αντίπαλοί τους κέρδισαν κόρνερ κι ανέβηκαν όλοι στην περιοχή των Πειραιωτών. Ο Διούδης προσπάθησε να πάρει την κεφαλιά αλλά απομάκρυνε. Πλέον η εστία ήταν κενή και ο Μπρούμα δεν συγχώρησε σκοράροντας για το τελικό 3-1.

Δείτε τις καλύτερες φάσεις και τα γκολ του ντέρμπι:


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.