Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πέρεθ: «Κάνουμε την Super League για να σώσουμε το ποδόσφαιρο - Αδύνατον να αποκλειστούν ομάδες και παίκτες από άλλες διοργανώσεις»

Πέρεθ: «Κάνουμε την Super League για να σώσουμε το ποδόσφαιρο - Αδύνατον να αποκλειστούν ομάδες και παίκτες από άλλες διοργανώσεις»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
20/4/2021 03:00
Ο πρόεδρος της European Super League, Φλορεντίνο Πέρεθ ένα 24ωρο μετά την ανακοίνωση σύστασης της Λίγκας, εξήγησε το σκεπτικό του γιατί η ESL θα σώσει το ποδόσφαιρο, εξαπέλυσε επίθεση στον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφέριν και ξεκαθάρισε ότι καμιά ομάδα ή παίκτης που θα παίξει στη νέα Λίγκα δεν θα αποκλειστεί από τωρινή ή μελλοντική διοργάνωση.

Καλεσμένος στον τηλεοπτικό σταθμό «El Chiringuito» ήταν ο πρόεδρος της Ρεάλ αλλά και της European Super League, Φλορεντίνο Πέρεθ, ο οποίος απάντησε στα «καυτά» ερωτήματα σχετικά με τη νεοσύστατη διοργάνωση.

Ο ισχυρός άνδρας της «βασίλισσας» αναφέρθηκε στις ανάγκες για υψηλότερα έσοδα λόγω της χασούρας από την πανδημία και υπογράμμισε πως η σύσταση της Λίγκας γίνεται για να σωθεί το ποδόσφαιρο. Μάλιστα τόνισε πως «εάν το ποδόσφαιρο συνεχίσει έτσι θα εξαφανιστεί και το 2024 θα είναι ήδη νεκρό».

Ο ίδιος ανέφερε πως γίνονται προσπάθειες ώστε η νέα διοργάνωση να ξεκινήσει όσο γίνεται πιο σύντομα, χαρακτήρισε ως παράλογο το νέο φορμάτ του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ ξεκαθάρισε πως καμία ομάδα ή παίκτες δε γίνεται να αποκλειστεί από άλλες διοργανώσεις, όπως απειλεί η UEFA.

Μερικά από τα σημαντικότερα κομμάτια των δηλώσεων του Φλορεντίνο Πέρεθ για την European Super League:


«Έχουμε χάσει 5 δισ. Θέλουμε να σώσουμε το ποδόσφαιρο»


«Πολλοί σημαντικοί σύλλογοι σε Ισπανία, Ιταλία και Ηνωμένο Βασίλειο θέλουν να βρουν λύση στην πολύ κακή οικονομική κατάσταση. Έχουμε χάσει 5 δισεκατομμύρια. Πέρυσι είχαμε μπάτζετ 800 εκατ. ευρώ και έσοδα 700 εκατ. και φέτος με 900 εκατ. προϋπολογισμό θα δούμε αν θα βγάλουμε πάνω από 600. Σε δύο σεζόν 400 εκατ. λιγότερα, μόνο η Ρεάλ Μαδρίτης. Βιώνουμε μια πολύ άσχημη κατάσταση. Το να παίζουν στην Σούπερ Λιγκ από το Τσάμπιονς Λιγκ θα βοηθήσει τους συλλόγους να ανακτήσουμε τα χαμένα έσοδα.

Εμείς στην Ρεάλ έχουμε χάσει πάρα πολλά λεφτά, βρισκόμαστε σε πολύ δύσκολη κατάσταση. Όταν δεν υπάρχει κέρδος, ο μόνος τρόπος είναι να παίζεις πιο ανταγωνιστικά παιχνίδια κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Η Σούπερ Λιγκ θα σώσει οικονομικά τους συλλόγους.

Το ποδόσφαιρο πρέπει να εξελίσσεται όπως τα πάντα στη ζωή. Το ποδόσφαιρο πρέπει να προσαρμόζεται στις καταστάσεις που ζούμε τώρα. Το ποδόσφαιρο χάνει το ενδιαφέρον, τα τηλεοπτικά δικαιώματα μικραίνουν. Θέλαμε να κάνουμε την Σούπερ Λιγκ και η πανδημία το έκανε έκτακτη ανάγκη. Τώρα όλοι είμαστε κατεστραμμένοι με το ποδόσφαιρο».

«Θέλουμε ξεκινήσουμε όσο πιο σύντομα γίνεται. Δεν κάνουμε πίσω»


«Εάν μπορέσουμε να ξεκινήσουμε την Σούπερ Λιγκ τον Αύγουστο θα το κάνουμε. Θα κάνουμε τα πάντα για να ξεκινήσει μέσα στη χρονιά. Θα προσπαθήσουμε να ξεκινήσουμε όσο πιο σύντομα γίνεται. Θα μιλήσουμε με τις UEFA και FIFA, δε ξέρω γιατί είναι θυμωμένες. Η UEFA δουλεύει ένα άλλο φορμάτ το οποίο δεν καταλαβαίνω και δεν παράγει το απαραίτητο έσοδο για να σώσει το ποδόσφαιρο. Όταν λέω Θέλουμε να έρθουμε σε συμφωνία με την UEFA. Θα μιλήσουμε με UEFA, FIFA και όχι μόνο. Εάν δεν μπορέσουμε να έρθουμε σε συμφωνία με την UEFA δεν θα κάνουμε πίσω. Εάν θέλουν να περιμένουν ως το 2024 για να κάνουν αλλαγή στο φορμάτ, μπορούν να περιμένουν. Δεν θα περιμένουμε κανέναν επειδή χρειαζόμαστε την Σούπερ Λιγκ».

«Το Τσάμπιονς Λιγκ έχασε το ενδιαφέρον που είχε στο παρελθόν»


«Το ποδόσφαιρο χρειάζεται να γίνει πιο ελκυστικό παγκοσμίως. Το Τσάμπιονς Λιγκ έχασε το ενδιαφέρον που είχε στο παρελθόν, η αλλαγή έρχεται και ακόμα και τώρα η FIFA και η UEFA είναι εναντίον αυτής. Το ελκυστικό πράγμα στο ποδόσφαιρο είναι η σύγκρουση μεγάλων συλλόγων. Η αξία για την τηλεόραση αυξάνεται και δημιουργείται μεγαλύτερο έσοδο. Δεν είναι μόνο οι πλούσιοι που θέλουν την Σούπερ Λιγκ, το κάνουμε για να σώσουμε το ποδόσφαιρο διότι είναι μια κρίσιμη στιγμή. Θα γίνει σαν πυραμίδα, διότι οι μεγάλοι σύλλογοι θα έχουμε περισσότερα λεφτά και θα είμαστε σε θέση να τα επενδύσουμε αγοράζοντας παίκτες. Εάν τα μεγάλα κλαμπ χάσουν τα λεφτά όπως συμβαίνει τώρα, το όλο ποδοσφαιρικό σύστημα καταρρέει όπως και το Τσάμπιονς Λιγκ».

«Η Σούπερ Λιγκ δεν θα είναι κλειστή λίγκα, θα υπάρχουν πέντε διαθέσιμες θέσεις»


«Η Σούπερ Λιγκ δεν είναι κλειστή λίγκα, δεν είναι καθόλου αληθινό. Όποιος κερδίζει τις πέντε διαθέσιμες θέσεις θα παίζει με τις υπόλοιπες καλύτερες ομάδες του κόσμου. Θα μιλήσουμε με την UEFA όπως αναφέραμε και στην ανακοίνωση. Πρέπει να συζητήσουμε με την UEFA για τις 5 διαθέσιμες θέσεις της Σούπερ Λιγκ. Οι 15 ιδρυτικοί σύλλογοι είναι αυτοί που έχουν τη μεγαλύτερη σημασία όσον αφορά τη ψυχαγωγία. Άλλες ομάδες όπως η Νάπολι και η Ρόμα θα έχουν την ευκαιρία να μπουν στη διοργάνωση ένα χρόνο μετά ή τον επόμενο και μετά θα δούμε».

«Η UEFA είναι μονοπώλιο, με την Σούπερ Λιγκ θα κερδίζουμε περισσότερα»


«Η UEFA δουλεύει πάνω στο νέο φορμάτ του Τσάμπιονς Λιγκ αλλά ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω. Θέλουμε να σώσουμε το ποδόσφαιρο. Η UEFA είναι ένα μονοπώλιο αλλά πρέπει να γίνει πιο διαφανής. Θέλουμε να σώσουμε το ποδόσφαιρο για τα επόμενα 20 χρόνια, είμαστε σε μια εποχή σοβαρού κινδύνου. Εάν κερδίζεις, θα λαμβάνεις 120 με 130 εκατ. ευρώ από την UEFA αλλά με την Σούπερ Λιγκ θα κερδίζουμε περισσότερα. Ακόμα και στην Πρέμιερ Λιγκ, εάν οι κορυφαίοι σύλλογοι είναι οικονομικά δυνατότεροι, και οι υπόλοιποι σύλλογοι θα γίνουν επίσης δυνατότεροι. Θέλουμε να κάνουμε διάλογο με την UEFA, θέλουμε να σώσουμε το ποδόσφαιρο».

«Καμία ομάδα ή παίκτης δεν θα αποκλειστεί από άλλες διοργανώσεις»


«Μην ανησυχείτε, κανένας παίκτης δεν θα αποκλειστεί, αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Δεν θα αποκλειστούν οι παίκτες από τις Εθνικές ομάδες αν συμμετέχουν στην Σούπερ Λιγκ. Η Ρεάλ, η Μάντσεστερ Σίτι και η Τσέλσι όπως και οι άλλοι σύλλογοι δεν θα αποκλειστούν από το Τσάμπιονς Λιγκ ή τα εγχώρια πρωταθλήματα. 100% σίγουρος. Είναι αδύνατον. Η Ρεάλ Μαδρίτης και οι άλλες ομάδες της Σούπερ Λιγκ δεν θα αποκλειστούν από το Τσάμπιονς Λιγκ της σεζόν 2020-21. Δεν θα συμβεί, οι νόμοι μας προστατεύουν. Είναι αδύνατον».

«Εάν η Παρί Σεν Ζερμέν και η Μπάγερν Μονάχου αρνηθούν, η Σούπερ Λιγκ δεν θα ακυρωθεί»


«Η Παρί Σεν Ζερμέν δεν έχει λάβει πρόσκληση μέχρι σήμερα. Δεν έχουμε μιλήσει καν με τις γερμανικές ομάδες. Τώρα είμαστε 12 σύλλογοι, θέλουμε να γίνουμε 15. Εάν η Παρί Σεν Ζερμέν και η Μπάγερν Μονάχου αρνηθούν, η Σούπερ Λιγκ δεν θα ακυρωθεί. Αυτά είναι μαλακ@ίες. Θα μιλήσουμε με πολλούς συλλόγους και θα τους εξηγήσουμε για το έργο της Σούπερ Λιγκ. Εάν η Μπάγερν αρνηθεί να συμμετάσχει, δεν θα ακυρωθεί, μην ανησυχείτε. Θα προσλάβουμε επίσης μερικούς από τους καλύτερους διαιτητές στον κόσμο».

«Δεν θέλουμε έναν πρόεδρο που να προσβάλει άλλους προέδρους. Γιατί ξέρουμε τον μισθό του Λεμπρόν και όχι του προέδρου της UEFA;»


«Ο πρόεδρος Τσεφέριν προσέβαλε τον Αντρέα Ανιέλι σήμερα. Είναι τρελό να προσβάλεις έναν πρόεδρου ενός παγκόσμιου συλλόγου όπως η Γιουβέντους. Είναι κάτι μη αποδεκτό και η UEFA πρέπει να αλλάξει. Δεν θέλουμε έναν πρόεδρο που να προσβάλει άλλους προέδρους. Γιατί οι μισθοί της UEFA και της La Liga δεν είναι δημόσιοι; Γιατί δεν μειώθηκαν οι μισθοί όπως όλοι οι άλλοι κατά τη διάρκεια της πανδημίας; Χρειαζόμαστε περισσότερη διαφάνεια. Γνωρίζουμε τον μισθό του Λεμπρόν Τζέιμς, αλλά δεν γνωρίζουμε τον μισθό του προέδρου της UEFA»

«Εάν το ποδόσφαιρο συνεχίσει έτσι, θα εξαφανιστεί»


«Η Σούπερ Λιγκ δεν είναι για τους πλούσιους αλλά για να σώσει το ποδόσφαιρο. Εάν το ποδόσφαιρο συνεχίσει έτσι θα εξαφανιστεί και το 2024 θα είναι ήδη νεκρό. Ο μόνος τρόπος να σώσουμε τους πάντες είναι: μεγάλες, μεσαίες και μικρές ομάδες.

Ο Μπόρις Τζόνσον είπε ότι θα κάνει τα πάντα για να ακυρωθεί η Σούπερ Λιγκ επειδή του εξήγησαν ότι η Πρέμιερ Λιγκ μπορεί να αποκλειστεί. Είναι λάθος, δεν είναι αλήθεια. Όλα θα επιστρέψουν στην κανονικότητα. Η νέα μορφή του Τσάμπιονς Λιγκ για το 2024 είναι κάτι παράλογο. Δεν έχω κανένα προσωπικό συμφέρον να φτιάξω την Σούπερ Λιγκ, δεν είμαι ο ιδιοκτήτης της Ρεάλ αλλά μόνο ο πρόεδρος γιατί η Ρεάλ ανήκει στα μέλη. Θέλω μόνο να σώσω το ποδόσφαιρο».

«Όλοι οι σύλλογοι υπέγραψαν τα συμβόλαια το περασμένο Σάββατο»


«Το συμβόλαιο της Σούπερ Λιγκ είναι δεσμευτικό. Κανείς δεν μπορεί να φύγει, θα δουλεύουμε όλοι μαζί. Όλοι οι σύλλογοι υπέγραψαν τα συμβόλαια το περασμένο Σάββατο, δεν υπάρχει πρόβλημα. Η Μπαρτσελόνα περνάει μια δύσκολη οικονομική κατάσταση. Ο Λαπόρτα το κατάλαβε αμέσως και συμφώνησε όπως όλοι οι σπουδαίοι σύλλογοι στον κόσμο. Αυτή η Σούπερ Λιγκ θα σώσει όλον τον κόσμο του ποδοσφαίρου».


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Τελευταίες ειδήσεις

Η ΕΠΟ ζητά άδεια από την UEFA για να διεξαχθεί στις 25 Μαΐου ο τελικός Κυπέλλου Ελλάδας αλλιώς μεσοβδόμαδα
Η ΕΠΟ ζητά άδεια από την UEFA για να διεξαχθεί στις 25 Μαΐου ο τελικός Κυπέλλου Ελλάδας αλλιώς μεσοβδόμαδα
53 ΛΕΠΤΑ ΠΡΙΝ
Τσάβι: «Άλλαξα την απόφασή μου γιατί ένιωσα πως όλοι με εμπιστεύονται και πως το πρότζεκτ αυτό δεν έχει τελειώσει»
Τσάβι: «Άλλαξα την απόφασή μου γιατί ένιωσα πως όλοι με εμπιστεύονται και πως το πρότζεκτ αυτό δεν έχει τελειώσει»
1 ΩΡΑ ΠΡΙΝ
Super League Interwetten: Μοιρασιά στη Φθιώτιδα (video)
Super League Interwetten: Μοιρασιά στη Φθιώτιδα (video)
19/04/2021 22:07
Μαρτίνς: «Μεγάλη βόμβα η European Super League» (video)
Μαρτίνς: «Μεγάλη βόμβα η European Super League» (video)
19/04/2021 22:02
Κλοπ: «Όλα γίνονται για το χρήμα»
Κλοπ: «Όλα γίνονται για το χρήμα»
19/04/2021 21:52
Χιμένεθ για European Super League: «Ιδιωτικό πάρτι μεταξύ φίλων»
Χιμένεθ για European Super League: «Ιδιωτικό πάρτι μεταξύ φίλων»
19/04/2021 18:37
Πρέμιερ Λιγκ: «Η ιδέα της European Super League καταστρέφει τον ανταγωνισμό»
Πρέμιερ Λιγκ: «Η ιδέα της European Super League καταστρέφει τον ανταγωνισμό»
19/04/2021 16:50
European Super League: «Άκυρο» κι από τη Λειψία
European Super League: «Άκυρο» κι από τη Λειψία
19/04/2021 16:42
Έξαλλοι οι οπαδοί της Λίβερπουλ με την European Super League (pic)
Έξαλλοι οι οπαδοί της Λίβερπουλ με την European Super League (pic)
19/04/2021 16:31
Τσεφέριν: «Όσοι αγωνιστούν στη διοργάνωση δεν θα παίξουν σε Μουντιάλ ή Euro»
Τσεφέριν: «Όσοι αγωνιστούν στη διοργάνωση δεν θα παίξουν σε Μουντιάλ ή Euro»
19/04/2021 16:20
Ερέρα: «Αν η European Super League πραγματοποιηθεί τα όνειρα τελειώνουν»
Ερέρα: «Αν η European Super League πραγματοποιηθεί τα όνειρα τελειώνουν»
19/04/2021 16:10
European Super League: Η Πόρτο αρνήθηκε τη συμμετοχή της
European Super League: Η Πόρτο αρνήθηκε τη συμμετοχή της
19/04/2021 16:01
Περισσότερες ειδήσεις