Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ολυμπιακός - ΑΕΚ 2-0: «Καθάρισε» το ντέρμπι με Μπρούμα ο Ολυμπιακός (video)

Ολυμπιακός - ΑΕΚ 2-0: «Καθάρισε» το ντέρμπι με Μπρούμα ο Ολυμπιακός (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
25/4/2021 21:24
Ο Ολυμπιακός με δύο γκολ του Μπρούμα στο δεύτερο ημίχρονο (50’, 90+2’) κέρδισε με 2-0 την ΑΕΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης» και πήρε την 5η σερί εντός έδρας νίκη του απέναντι στην «Ένωση». Στο +4 από τον 5ο Παναθηναϊκό η ομάδα του Χιμένεθ, που δεν μπόρεσε να βγάλει αντίδραση.

Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός, αν και βαθμολογικά αδιάφορος, επικράτησε «σβηστά» με 2-0 της ΑΕΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης» και έφτασε τους 82 βαθμούς μετά από 32 παιχνίδια. Οι «ερυθρόλευκοι» χωρίς να πιάσουν υψηλή απόδοση, πήραν άλλη μια νίκη απέναντι στην «Ένωση», η οποία δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τις απώλειες των αντιπάλων της στη βαθμολογία και βρίσκεται πλέον μόλις στο +4 από τον 5ο Παναθηναϊκό.

Οι τρεις αλλαγές του Πέδρο Μαρτίνς στο ξεκίνημα της επανάληψης (Εμβιλά, Ελ Αραμπί, Μπρούμα) έκριναν το ματς, με τον Μπρούμα να σκοράρει και τα δύο γκολ της ομάδας του (50’, 90+2’) καθαρίζοντας τη νίκη. Οι «κιτρινόμαυροι» αν και έδειξαν διάθεση στο πρώτο μέρος, είχαν πρόβλημα στην τελική προσπάθεια και δεν απείλησαν με αξιώσεις, ενώ στην επανάληψη δεν κατάφεραν να βγάλουν καμία αντίδραση μετά το πρώτο γκολ των γηπεδούχων.

Το ματς:


Παιχνίδι με χαμηλό τέμπο στο πρώτο μέρος. Η ΑΕΚ μπήκε με στόχο να πιέσει ψηλά από τα πρώτα λεπτά, ωστόσο είχε πρόβλημα στην τελική ενέργεια και δεν μπορούσε να απειλήσει με αξιώσεις την εστία του Κρίστινσον. Ο Ισλανδός γκολκίπερ χρειάστηκε να επέμβει μονάχα σε ένα μακρινό σουτ του Μάνταλου στο 24’, ενώ δευτερόλεπτα μετά ο Τσιγκρίνσκι έπιασε από κοντά την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Από την πλευρά του, ο Ολυμπιακός ήταν κακός, αφού ναι μεν κυκλοφορούσε την μπάλα, αλλά δεν είχε τον τρόπο να διασπάσει την άμυνα της «Ένωσης».

Το πρώτο ημίχρονο έληξε 0-0, με τις δύο ομάδες πάντως να είχαν από ένα ακυρωθέν γκολ. Στο 29’ ο Βασιλαντωνόπουλος βρήκε δίχτυα αλλά ήταν σε θέση οφσάιντ, ενώ στο 37’ ο Σεμέδο σκόραρε με κεφαλιά από στατική φάση αλλά το γκολ ακυρώθηκε μέσω VAR για χέρι του Μπουχαλάκη στην διεκδίκηση της μπάλας.

Ο Πέδρο Μαρτίνς βλέποντας την ομάδα του να μην πατάει καλά, προχώρησε σε τριπλή αλλαγή στο ξεκίνημα της επανάληψης, ρίχνοντας στο ματς τους Εμβιλά, Μπρούμα και Ελ Αραμπί αντί των Μπουχαλάκη, Φορτούνη και Χασάν. Οι Πειραιώτες ανέβασαν στροφές και δεν άργησαν να πάρουν το προβάδισμα. Στο 50’ Μασούρας έβγαλε εξαιρετική κάθετη στον Ελ Αραμπί, αυτός έβγαλε σε θέση βολής τον Μπρούμα και ο Ολλανδός δε δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να ήταν πιο απειλητικός. Στο 57’ ο Ελ Αραμπί δεν έκανε καλό τελείωμα από πλεονεκτική θέση έπειτα από πάσα του Ανδρούτσου, ενώ στο 74’ ο Βαλμπουενά βγήκε απέναντι στον Αθανασιάδη έπειτα από πάσα του Κρίστινσον, ο γκολκίπερ της ΑΕΚ έκανε κακή έξοδο αλλά για καλή του τύχη το πλασέ του Γάλλου βρήκε στο δοκάρι.

Η ΑΕΚ ανέβασε τις γραμμές της προσπαθώντας να βρει το γκολ της ισοφάρισης αλλά δεν μπόρεσε να απειλήσει με αξιώσεις. Αντί αυτού, δέχτηκε δεύτερο γκολ στο 90+2’, με τον Μπρούμα να κλέβει τη μπάλα από τον Νεντελτσιάρου και να πλασάρει σωστά από το ύψος του πέναλτι, διαμορφώνοντας το τελικό 2-0.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Κρίστινσον, Σεμέδο (80' Καμαρά), Παπασταθόπουλος, Χολεμπας, Ανδρούτσος, Ρέαμπτσιουκ, Μπουχαλάκης (46' Εμβιλά), Τιάγκο Σίλβα, Φορτούνης (46' Μπρούμα), Μασούρας (68' Βαλμπουενά), Χασάν (46' Ελ Αραμπί)

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Νεντελτσιάρου, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας, Λόπες (84' Μιτάι), Βασιλαντωνόπουλος, Σιμάνσκι (70' Σάκχοφ), Γαλανόπουλος (83' Τάνκοβιτς), Μάνταλος, Αλμπάνης (58' Λιβάι Γκαρσία), Ανσαριφάρντ (70' Κρίστιτσιτς).

Τα στιγμιότυπα:




Τα γκολ:





Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.