Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα 3-1: Με οδηγό τον Ελ Αραμπί πάει για το νταμπλ (video)

Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα 3-1: Με οδηγό τον Ελ Αραμπί πάει για το νταμπλ (video)

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
28/4/2021 21:00
O Ολυμπιακός επικράτησε με 3-1 του ΠΑΣ Γιάννινα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και πήρε την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης. Ο Ελ Αραμπί με δύο γκολ (29' πεν., 41') ήταν ο πρωταγωνιστής για τους γηπεδούχους, μείωσε με τον Καρτάλη στο 51' ο ΠΑΣ αλλά ο Μπρούμα στο 57' διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και έψαξε από νωρίς το γκολ που θα του έδινε ακόμα μεγαλύτερο πλεονέκτημα για την πρόκριση. Μόλις στο 4' ο Ελ Αραμπί με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ και δύο λεπτά μετά ήταν η σειρά του ΠΑΣ να απειλήσει με ένα σουτ του Ελευθεριάδη. Οι ερυθρόλευκοι πίεζαν ψηλά προσπαθώντας να εκμεταλλευτούν κάποιο λάθος των φιλοξενούμενων και στο 13' ο Μπρούμα έπιασε το σουτ αλλά ο Λοντίγκιν με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε την μπάλα.

Το παιχνίδι είχε ωραίο ρυθμό με τον ΠΑΣ να βοηθάει και να προσπαθεί να βγει μπροστά, ο Ολυμπιακός όμως ήταν αυτός που είχε τις ευκαιρίες. Ο Λοντίγκιν σταμάτησε βέβαια τους Ελ Αραμπί και Μασούρα στην συνέχεια όμως στο 25' το σουτ του Μπρούμα σταμάτησε στο χέρι του Πέερσμαν μέσα στην περιοχή με τον διαιτητή να καταλογίζει σωστά την παράβαση. Ο Ελ Αραμπί που ήταν και ο αρχηγός του Ολυμπιακού στο παιχνίδι ανέλαβε την εκτέλεση γράφοντας το 1-0 και κάνοντας ευκολότερο το έργο για την συνέχεια. Οι ερυθρόλευκοι από εκεί και έπειτα προσπάθησαν να ελέγξουν το παιχνίδι και τελικά στο 41' βρήκαν και δεύτερο γκολ. Ο Καμαρά έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε και έφτασε στον Ελ Αραμπί ο οποίος με ωραία ενέργεια νίκησε τον Λοντίγκιν για το 2-0.Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το δεύτερο μέρος με την ίδια όρεξη και μόλις στο 47' ο Ελ Αραμπί έχασε τεράστια ευκαιρία να κάνει το 3-0 καθώς είδε τον Εραμούσπε να διώχνει με το γόνατο σε κόρνερ την μπάλα λίγο πριν αυτή καταλήξει στα δίχτυα. Το παιχνίδι απέκτησε νέο ενδιαφέρον στο 51' όταν ο Καρτάλης με διαγώνιο σουτ μείωσε για τον ΠΑΣ σχετικά νωρίς στο παιχνίδι, ωστόσο πέντε λεπτά μετά ο Μπρούμα μέσα από την περιοχή έδωσε και πάλι αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του.

Οι παίκτες του Γιαννίκη δεν το έβαλαν κάτω και προσπάθησαν να βρουν μπροστά, οι γηπεδούχοι όμως με κύριο εκφραστή τον Μπρούμα έχασαν δύο μεγάλες ευκαιρίες για να κλειδώσουν την πρόκριση τους. Ο Πορτογάλος εξτρέμ στο 64' έστειλε ψηλά άουτ την μπάλα από πλεονεκτική θέση και 2 λεπτά μετά νικήθηκε σε τετ α τετ από τον Λοντίγκιν. Στο 69' οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι πάνω στον Κάστρο από τράβηγμα του Σεμέδο, με τον διαιτητή και τον VAR όμως να συνεχίζουν κανονικά το παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός ήθελε να "καθαρίσει" το παιχνίδι, με τον ΠΑΣ να είναι επικίνδυνος στις επιθέσεις του, απείλησε με τον Μασούρα στο 77' αλλά το σουτ του κόντραρε και κατέληξε στα χέρια του Λοντίγκιν.

Ο ρυθμός μπορεί να παρέμεινε ο ίδιος, με τον ΠΑΣ να ψάχνει διαδρόμους για να φτάσει στην αντίπαλη εστία και τον Ολυμπιακό να διαχειρίζεται το προβάδισμα του. Στα εναπομείναντα λεπτά δεν σημειώθηκε κάποια άλλη μεγάλη ευκαιρία, το αρνητικό για τον Ολυμπιακό όμως ήταν η αποβολή του Χολέμπας με 2η κίτρινη κάρτα στο 90' κάτι που την στερεί την συμμετοχή του στον τελικό.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.