Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

ESL: Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους κινδυνεύουν με αποκλεισμό από το Τσάμπιονς Λιγκ, συμφωνία των άλλων 9 με την UEFA

ESL: Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους κινδυνεύουν με αποκλεισμό από το Τσάμπιονς Λιγκ, συμφωνία των άλλων 9 με την UEFA

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
7/5/2021 23:12
Η UEFA έδωσε τα χέρια με τις 9 από τις 12 ομάδες- συνιδρυτικά μέλη της European Super League, όχι όμως και με τις Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους, οι οποίες παραπέμπονται στην πειθαρχική επιτροπή της UEFA και κινδυνεύουν ακόμη και με αποκλεισμό από το επόμενο Champions League.

Όπως ανακοινώθηκε από την UEFA, οι 9 από τις 12 ομάδες που αποτέλεσμα συνδρυτικά μέλη της European Super League υπέγραψαν δήλωση δέσμευσης με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία και αποδέχτηκαν τις ποινές. Ο λόγος για τις έξι αγγλικές ομάδες (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάντσεστερ Σίτι, Λίβερπουλ, Τσέλσι, Τότεναμ, Άρσεναλ), τις δύο από τις τρεις ιταλικές (Μίλαν, Ίντερ) και την ισπανική Ατλέτικο Μαδρίτης.

Οι 9 ομάδες αναγνώρισαν το λάθος τους και υποσχέθηκαν να παραμείνουν πιστές στην UEFA και τους κανονισμούς της. Παράλληλα, θα επανενταχθούν στην ECA και θα τερματίσουν οποιαδήποτε σχέση με την ESL. Επίσης, θα τιμωρηθούν με μείωση 5% των εσόδων τους από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για μία σεζόν -το ποσό που θα προκύψει θα αναδιανεμηθεί-, ενώ ως ένδειξη καλής θέλησης θα προχωρήσουν σε συνολική δωρεά 15 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη ακαδημιών και τοπικών ομάδων σε κοινότητες σε όλη την Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Παράλληλα, οι 9 ομάδες αποδέχθηκαν πρόστιμο ύψους 100 εκατ. ευρώ σε περίπτωση που θελήσουν να αγωνιστούν σε διοργάνωση μη αναγνωρισμένη από την UEFA αλλά και πρόστιμο ύψους 50 εκατ. ευρώ εάν παραβιάσουν οποιαδήποτε άλλη δέσμευση της συμφωνίας.

Κινδυνεύουν μέχρι και με αποκλεισμό Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους

Αντίθετα, οι τρεις ομάδες που δεν ήρθαν σε συμφωνία (Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους) κινδυνεύουν με μεγαλύτερες ποινές, ακόμη και με αποκλεισμό από το επόμενο Champions League.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «η UEFA έχει επιφυλάξει όλα τα δικαιώματα για να λάβει οποιαδήποτε ενέργεια κρίνει κατάλληλη εναντίον των συλλόγων που μέχρι στιγμής αρνούνται να παραιτηθούν από την λεγόμενο «Super League». Το θέμα θα παραπεμφθεί αμέσως στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα της UEFA».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.