Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Αταλάντα-Γιουβέντους 1-2: To Κύπελλο ανήκει στην «Γηραιά Κυρία» (video)

Αταλάντα-Γιουβέντους 1-2: To Κύπελλο ανήκει στην «Γηραιά Κυρία» (video)

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
20/5/2021 00:20
Η Γιουβέντους επικράτησε με 2-1 της Αταλάντα στο «Μαπέι Στάντιουμ» της Σασσουόλο και κατέκτησε στο 14ο Κύπελλο της ιστορίας της. Ο Κουλουσέφκσι ήταν ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης με ένα γκολ (31') και μία ασίστ (73') στον Κιέζα. Ο Μαλινόφσκι ισοφάρισε στο 41' για τους μπεργκαμάσκι που ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος αλλά υποχώρησαν αισθητά στο 2ο.

Η Λα Ντέα μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και προσπάθησε από την αρχή να απειλήσει την Γιουβέντους και μέσα στα πρώτα πέντε λεπτά "ενόχλησε" δύο φορές την εστία του Μπουφούν. Στο 3' ο Ιταλός τερματοφύλακας έδιωξε εξ επαφής την προβολή του Πεσίνα και δύο λεπτά μετά ο Ζαπάτα από πλεονεκτική θέση έστειλε την μπάλα άουτ. Η Γηραιά Κυρία έψαχνε χώρο να επιτεθεί και να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα, ήταν όμως αρκετά επιπόλαιη στην προσπάθεια της και υπόπιπτε σε εύκολα ατομικά λάθη. Η 2η καλή στιγμή στο παιχνίδι ανήκε και πάλι στην Αταλάντα με τον Φρόιλερ από πλάγια θέση να μην καταφέρνει να βρει στόχο στο σουτ που επιχείρησε.

Το παιχνίδι ισορρόπησε στην συνέχεια και σε μία αντεπίθεση στο 33' η Γιουβέντους κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ο Ρονάλντο μετά από λάθος της αντίπαλης άμυνας κέρδισε την μπάλα μέσα στην περιοχή, αυτή μετά από κόντρες κατέληξε στον Κουλουσέφσκι ο οποίος με υπέροχο πλασέ έγραψε το 0-1. Οι παίκτες της Αταλάντα διαμαρτυρήθηκαν για φάουλ του Κουαδράδο στην αρχή της φάσης, με τον διαιτητή και τον VAR όμως να μετράνε κανονικά το τέρμα. Οι τυπικά γηπεδούχοι έψαξαν άμεσα την ισοφάριση και απείλησαν με κεφαλιά του Χάτεμπουρ στο 35' αλλά ο Μπουφόν έδιωξε στα πλάγια.

Έξι λεπτά μετά όμως ο Φρόιλερ έκλεψε την μπάλα από τον Ραμπιό, πάσαρε δεξιά για τον Χάτεμπουρ ο οποίος βρήκε τον Μαλινόφσκι στο ύψος της περιοχής. Ο Ουκρανός έπιασε ένα δυνατό σουτ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μπουφόν που έδειξε να μην μπορεί να αντιδράσει.

Στην επανάληψη η Γιουβέντους ήταν αυτή που μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και έφτασε σε δύο περιπτώσεις κοντά στο γκολ. Στο 58' ο Γκολίνι έδιωξε εντυπωσιακά την προβολή του Κουλουσέφσκι και δύο λεπτά μετά ο Ρονάλντο βρήκε με υπέροχο τακουνάκι τον Κιέζα όμως ο Ιταλός εξτρέμ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι από πλεονεκτική θέση. Οι παίκτες της Αταλάντα δυσκολευόντουσαν να χτίσουν σωστά μία επίθεση, αυτοί της Γιουβέντους έψαχναν τον τρόπο για την ανατροπή και στο 73' Κιέζα και Κουλουσέφσκι "έκρυψαν" την μπάλα, με τον Ιταλό αυτή την φορά να πλασάρει σωστά για το 2-1.

Οι μπιανκονέρι ήθελαν να εκμεταλλευτούν το μομέντουμ που πήραν και απείλησαν ξανά με τους Ρονάλντο και Ντε Λιχτ στη συνέχεια χωρίς όμως επιτυχία. Μέχρι το τέλος ωστόσο δεν άλλαξε κάτι και η Γιουβέντους κατέκτησε το 14ο Κύπελλος της ιστορίας της.




Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.