Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Λουτσέσκου: «Για μένα δεν έφυγα ποτέ, είμαι εδώ για να κερδίσω, αν υπήρχε VAR θα είχα 2 πρωταθλήματα»

Λουτσέσκου: «Για μένα δεν έφυγα ποτέ, είμαι εδώ για να κερδίσω, αν υπήρχε VAR θα είχα 2 πρωταθλήματα»

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
3/6/2021 14:56
Ο Ράζβαν Λουτσέσκου στην συνέντευξη Τύπου που έδωσε μίλησε για όλους και για όλα, δήλωσε ευγνώμων προς την οικογένεια Σαββίδη και έθεσε και τους στόχους που έχει.

Ο Λουτσέσκου επέστρεψε στην Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του ΠΑΟΚ με στόχο να φέρει και πάλι την ομάδα στην κορυφή του πρωταθλήματος. Ο Ρουμάνος προπονητής φάνηκε ευδιάθετος στην συνέντευξη Τύπου, απάντησε σε πολλές ερωτήσεις για την προηγούμενη θητεία του αλλά και για αυτήν που έρχεται ενώ δεν παρέλειψε φυσικά να αναφερθεί και στο περίφημο παιχνίδι με την ΑΕΚ.

«Είμαι πολύ φορτισμένος συναισθηματικά, για μένα δεν έφυγα ποτέ. Υπάρχουν πολλά συναισθήματα επιστρέφοντας στο μέρος που έζησα τα 2 καλύτερα χρόνια της ζωής μου. Ειναι περίεργο που βρίσκομαι σε ένα άδειο δωμάτιο αλλά θα προσπαθήσω να μείνω όσο περισσοτερο μπορώ για να έχουμε μια καλή επικοινωνία, ανέφερε αρχικά ο Λουτσέσκου.

Αναφορικά με την πρώτη αποχώρηση του: «Υπάρχουν 2-3 επιλογές. Να πάμε πίσω και να μιλήσουμε γι' αυτή την ιστορία, ενώ έχουμε μιλήσει ήδη γι' αυτό. Η άλλη είναι να μιλήσουμε για το μέλλον και να απολαύσουμε τον τίτλο. Και το τρίτο είναι ότι δεν μπορώ να φύγω γιατί υπάρχει μια ρήτρα αποδέσμευσης 7 εκατομμυρίων και δεν θέλω και να φύγω γιατί είμαι εδώ με το σταφ μου και έχουμε ένα πλάνο. Υπάρχει και η περίπτωση να μην πάμε καλά και να αναγκαστώ να φύγω όμως αυτό δεν ταιριάζει στην προσωπικότητα μου, είμαι εδώ για να διεκδικήσουμε τίτλους»Για την προηγούμενη θητεία του και για την έκφραση ξαναζεσταμένο φαγητό: « Εξαρτάται από τη γεύση. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν τους αρέσει αυτή η γεύση, όμως εγώ τρώω με την ίδια ευχαρίστηση και το ξαναζεσταμένο φαγητό μου. Αυτό που κρατάω είναι οι πυρσοί που άναψαν σε όλο το λιμάνι της Θεσσαλονίκης παραμονή του αγώνα με τον Λεβαδειακό. Έχω τις φοβερές εικόνες και την αίσθηση της επιτυχίας, θυμάμαι τα δάκρυα μετά από το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα, στο οποίο καταλάβαμε τι καταφέραμε και πόσο σημαντικό ήταν ότι τερματίσαμε αήττητη στο πρωτάθλημα. Έχω επίσης από το τελευταίο μας παιχνίδι στην Αθήνα με την ΑΕΚ που πετύχαμε το double. Θυμάμαι να μιλάω με τους συνεργάτες μου και να λέμε ότι θα έπρεπε να πληρώνουμε εισιτήριο για να βλέπουμε τις προπονήσεις εξαιτίας της ποιότητας των παικτών»

Για τις δηλώσεις του όταν έφυγε πως δεν είχε ίδιες απόψεις με την ιδιοκτησία:«Στο ποδόσφαιρο και στη ζωή μπορεί να υπάρξουν και αυτές οι καταστάσεις. Ρωτήθηκα πολλές φορές, οι άνθρωποι μπορεί να έχουν διαφορετικές απόψεις. Δεν κατηγόρησα κάποιον, η διοίκηση μπορεί να έχει διαφορετική αντίληψη για ένα θέμα αλλά και εγώ ο ίδιος μπορεί να έχω άλλη άποψη και αυτό να μην βοηθήσει στο να ευδοκιμήσει μια συνεργασία. Θα είμαι πάντα ευγνώμων στην οικογένεια Σαββίδη γιατί με έκανε καλύτερο προπονητή ακόμα και αν αυτό ήρθε μέσα από δύσκολες καταστάσεις. Με έκανε να διαχειριστώ πολύ καλύτερα την πίεση. Αναφέρω ότι θα είμαι ευγνώμων γιατί στο πρώτο μου διάστημα η οικογένεια Σαββίδη με στήριξε ακόμα και αν δεν με υποδέχτηκε τόσο εγκάρδια ο κόσμος. Πάντα σε ότι επιτυχία και να έχουμε το μεγαλύτερο κομμάτι ανήκει στην οικογένεια Σαββίδη»

Για τους λόγους που είπε το ναι: «Δεν υπήρχαν πολλά να ειπωθούν. Δεν μου αρέσει να μιλάω για πιθανότητες, για θυσίες ή οτιδήποτε άλλο, βρίσκομαι εδώ γιατί η ψυχή μου είναι σε αυτό το μέρος. Η ευτυχία που έζησα εδώ με αυτές τις επιτυχίες η χαρά του ότι μπορούσα να τρέξω δίπλα στη θάλασσα, η χαρά του να πηγαίνω στην προπόνηση και να βλέπω τους παίκτες να δουλεύουν τόσο καλά. Η χαρά του να καταλάβω ότι υπάρχουν άνθρωποι που δούλευαν για την ενότητα και την επιτυχία, όλα αυτά με οδήγησαν στο να επιστρέψω. Η κουβέντα με το αφεντικό ήταν πολύ καλή. Υπήρχαν ωραίες αναμνήσεις ακόμα και αν υπήρχαν δύσκολες καταστάσεις, Όλα αυτά με οδήγησαν στο να βρίσκομαι εδώ»

Για την επαφή του με την ΑΕΚ: «Να ευχαριστήσω τον κύριο Μελισσανίδη για τα καλά του λόγια. Όπως είπα πριν δεν θέλω να μιλήσω για πιθανότητες, για στρατηγική, για το πότε ήρθε η μια πρόταση και η άλλη. Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν διάφορες καταστάσεις και άνθρωποι που μαθαίνεις να εκτιμάς. Δεν θέλω να επιστρέψω σε παλιές καταστάσεις, είναι γνωστό το τι έλεγα, ο κόσμος ξέρει ποιος είναι ο πραγματικός πρωταθλητής του 2018, πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά».

Για το αν νιώθει πίεση: «Είμαι 52 χρονών έχω περάσει από αρκετές καταστάσεις, έχω μάθει να διαχειρίζομαι καταστάσεις. Θεωρώ πως είμαι καλύτερος σε αυτό το κομμάτι. Θεωρώ ότι όταν βρίσκομαι υπό πίεση αποδίδω καλύτερα ακόμα και αν παραπονιέμαι στη... γυναίκα μου κάποιες φορές»

Για το αν νιώθει πίεση: «Είμαι 52 χρονών έχω περάσει από αρκετές καταστάσεις, έχω μάθει να διαχειρίζομαι καταστάσεις. Θεωρώ πως είμαι καλύτερος σε αυτό το κομμάτι. Θεωρώ ότι όταν βρίσκομαι υπό πίεση αποδίδω καλύτερα ακόμα και αν παραπονιέμαι στη... γυναίκα μου κάποιες φορές»

Για την άμυνα: «Η φιλοσοφία μου είναι ότι η ομάδα που θέλει να κερδίζει πρέπει να είναι κυρίαρχη. Έτσι ανεβαίνει και η αυτοπεποίθηση των παικτών, όμως μια ομάδα πρέπει να είναι κυρίαρχη και όταν δεν έχει στη κατοχή της τη μπάλα. Αν δείτε στην Ευρώπη οι ομάδες που κερδίζουν είναι αυτές που δέχονται τα λιγότερα γκολ. Είναι κάτι στο οποίο θα δουλέψουμε. Στο επιθετικό κομμάτι υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες. Αμυντικά είναι πολύ σημαντικό να μην δεχτείς γκολ, αλλά το να μη δέχεσαι ευκαιρίες δίνει την αυτοπεποίθηση ότι είσαι πολύ δυνατός».

Για το σύστημα που θεωρεί πως ταιριάζει στον ΠΑΟΚ: «Θεωρώ ότι ο ΠΑΟΚ έχει αρκετούς ποδοσφαιριστές για να παίξει με διαφορετικά συστήματα. Μια ομάδα είναι δυνατή όταν υπάρχει ενότητα και αυτή είναι ευθύνη του προπονητή. Οι παίκτες μπορούν να δώσουν παραπάνω πράγματα ότι έχουν κίνητρο, για την ομάδα, για τον εαυτό τους και για να είναι σημαντικοί για την ομάδα. Πιστεύω στη δουλειά, στις λεπτομέρειες, πιστεύω στην ίδια την οργάνωση και όχι απλά να αναλύεις τον αντίπαλο. Συνδέοντας όσα ανέφερα, εμπιστεύομαι τους ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στην ομάδα και πιστεύω ότι μπορούν να δώσουν παραπάνω πράγματα»

Για τις μεταγραφικές κινήσεις και τον Πρίγιοβιτς «Έχουμε συζητήσει ήδη για την στρατηγική των μεταγραφών και τι χρειαζόμαστε. Υπάρχει το πρώτο κομμάτι της προετοιμασίας που θα μπορούμε να καταλάβουμε αρκετά πράγματα. Έχω αναφέρει ήδη 2-3 θέσεις αλλά όχι επειδή ο ΠΑΟΚ υστερεί σε αυτές τις θέσεις, αλλά για να έρθουν παίκτες άλλης ποιότητας. Αυτό θα μας δώσει τη δυνατότητα να αλλάξουμε πράγματα μεταξύ των παιχνιδιών, αλλά και γιατί αυτή τη σεζόν θα έχουμε και πολλά παιχνίδια.

Για τον Πρίγιοβιτς, τον εκτιμώ πολύ, στο ξεκίνημα είχαμε μια δύσκολη κατάσταση μεταξύ μας αλλά στο τέλος δημιουργήσαμε μια καλή σχέση. Είναι ένας εξαιρετικός παίκτες, ειδικά όταν έχει κίνητρο, είναι ένας διαφορετικός παίκτης όταν ξέρει τι ακριβώς πρέπει να κάνει. Δεν γνωρίζω την κατάσταση του, ανήκει στην Αλ Ιτιχαντ και έχει ένα πολύ υψηλό συμβόλαιο, αλλά είναι μια κατάσταση που δεν αφορά εμένα. Σε κάθε περίπτωση είναι ένας εξαιρετικός παίκτης»


Για τον σημαντικότερο στόχο : «Είμαστε εδώ για να παλέψουμε για κάθε παιχνίδι, για τον κάθε τίτλο, αυτή είναι η φιλοσοφία μας. Αλλά το πιο σημαντικό και το έρχεται ακούσει πολλές φορές είναι να είμαστε αφοσιωμένοι στο επόμενο παιχνίδι. Είμαστε αφοσιωμένοι να είμαστε χαρούμενοι στο τέλος της σεζόν. Ξέρουμε πόσο ωραίο είναι να κερδίζεις και να είσαι αήττητος αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να παίζεις σε κάθε παιχνίδι σαν να είναι τελικός. Στόχος είναι να γνωρίζουν οι παίκτες ποιος είναι ο μακροπρόθεσμος στόχος αλλά να είμαστε συγκεντρωμένοι στο επόμενο παιχνίδι»

Για τις ακαδημίες και το πλάνο που υπάρχει: «Όπως είπα, δουλεύω με τους παίκτες που βρίσκονται στο σύνολο μου. Δεν κοιτάω την ηλικία, δούλευα με έμπειρους και με νέους παίκτες. Δεν ξέρω αν βρίσκονται περισσότεροι τώρα περισσότεροι παίκτες νεαροί στο ρόστερ τώρα, αλλά εκείνη τη στιγμή υπήρχαν παίκτες στο ρόστερ με μεγάλη ποιότητα και στόχοι που έπρεπε να επιτευχθούν. Ήρθα στον ΠΑΟΚ για να κερδίσω και θα κάνω τα πάντα για να κερδίσω. Αν ένας παίκτης από τις ακαδημίες είναι καλύτερος τότε θα αγωνιστεί, αν είναι καλύτερος ένας πιο έμπειρος τότε θα αγωνιστεί εκείνος. Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τους στόχους μας. Είναι οι στόχοι μας να πάρουμε τίτλους ή να βοηθήσουμε τους παίκτες των ακαδημιών να «μεγαλώσουν»; Γιατί αν είναι αποκλειστικά το δεύτερο, τότε είμαστε εκτός στόχων. Δικός μας στόχος είναι να κερδίζουμε και να παίζουν οι καλύτεροι».

Για το VAR και το πρωτάθλημα του 2018 : «Η σκέψη μου είναι ότι θα είχα δύο τρόπαια στο σπίτι

Για το αν έχει μιλήσει με τον Πάμπλο Γκαρσία: «Όχι δεν μίλησα με τον κύριο Γκαρσία. Βρισκόμαστε με τον κύριο Καρυπίδη για τα θέματα της ομάδας, δεν συζητάω με τους προηγούμενους προπονητές γιατί θεωρώ πως ο καθένας έχει τη δική του οπτική και θα ήθελα να βγάλω μόνος μου τα δικά μου συμπεράσματα»

Για τους τερματοφύλακες: «Γνωρίζω και τους δύο και ξέρω ότι και οι δύο είναι καλοί προπονητές. Ο Πασχαλάκης είναι διεθνής, με τον Ζίφκοβιτς ήμουν απόλυτα ευχαριστημένος από όταν ήμουν στην Ξάνθη. Ο Πασχαλάκης ήταν φανταστικός όταν ήμουν στον ΠΑΟΚ. Ξέρω τη θέληση που έχουν να προπονηθούν, οπότε έχω μια καλή και ξεκάθαρη εικόνα για αυτούς τους δύο. Δεν θέλω να μιλήσω για τη διαχείριση αυτών των δύο μιλάω μόνο για αυτό που ξέρω εγώ γι' αυτούς. Δηλώνω ότι δεν χρειάζεται ο ΠΑΟΚ αλλαγή σε αυτή τη θέση»

Για το υπάρχον ρόστερ: «Γι' αυτόν τον λόγο βρισκόμαστε και ήρθα εδώ. Δεν θα μιλήσω για την περίοδο που δεν ήμουν εδώ. Προσπάθησα να εξηγήσω τη φιλοσοφία και τη δουλειά που πρέπει να γίνει με τους παίκτες που είναι ήδη στον ΠΑΟΚ, την ενότητα γνωρίζοντας πως έτσι οι παίκτες μπορούν να δώσουν παραπάνω πράγματα. Για να κερδίσεις στο ποδόσφαιρο δεν είναι αρκετές μόνο οι μεταγραφές. Ναι μπορούν να σου δώσουν κάποια πράγματα αλλά το πιο σημαντικό είναι η δουλειά και το κίνητρο που έχουν οι παίκτες σου. Για να πω παραπάνω πράγματα θα πρέπει να τους δω από κοντά. Όπως είπα μιλήσαμε ήδη για 2-3 παίκτες που θα μπορούσαν να έρθουν και να δώσουν ποιότητα. Και να θυμάστε... ισορροπία!»

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.